Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@07:41:15 GMT

حالت شبانه گوشی تأثیر منفی بر خواب را کم نمی کند

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۳۶۰۱۸

حالت شبانه گوشی تأثیر منفی بر خواب را کم نمی کند

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری مهر، در سال‌های اخیر دانشمندان بارها هشدار داده‌اند نور آبی ساطع شده از نمایشگر وسایل الکترونیک مانند گوشی‌های هوشمند موجب اختلال در الگوی خواب شبانه می‌شود. برای حل این مشکل اکثر رایانه‌ها، گوشی‌ها و غیره به تنظیمات شبانه برای کاهش انتشار نور آبی نمایشگر مجهز شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یک بررسی جدید حاکیست چنین کاری تأثیر چندانی بر کیفیت خواب شبانه نمی‌گذارد و تنها راه ارتقای کیفیت خواب در شب کنار گذاشتن کامل گوشی و نگاه نکردن به نمایشگر قبل از خوابیدن است.
دانشمندان چند دهه پیش کشف کردند که یک پروتئین حساس به نور به نام ملانوپسین توسط سلول‌های کوچک شبکیه در پشت چشم انسان‌ها تولید می‌شود. ملانوپسین در پاسخ به نور تولید می‌شود و به تنظیم ریتم شبانه روزی زندگی افراد کمک می‌کند و به مغز اعلام می‌کند در صورت وجود نور در محیط اطراف بیدار و هوشیار باشد. این پروتئین نسبت به طیف نور آبی رنگ بسیار حساس است و لذا نگاه کردن به نمایشگرهای ال ای دی گوشی قبل از خواب آن را فعال کرده و موجب اختلال در روند خواب می‌شود.
تحقیقاتی که در آمریکا در این زمینه انجام شده، حاکیست کاهش نور گوشی در حالت شبانه به حدی نیست که جلوی فعال شدن پروتئین یادشده را بگیرد و مطالعه‌ای که بر روی ۱۶۷ جوان در یک بازه زمانی یک هفته‌ای صورت گرفته، نشان می‌دهد افراد باید قبل از خواب به طور کامل از استفاده از گوشی خودداری کنند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خواب بررسی علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۶۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی

پژوهشی جدید نشان می‌دهد که باغ‌های گیاه‌شناسی نقش بسیار چشمگیری در کاهش دمای شهرها دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در روزهای گرم تابستان، هیچ فعالیتی به اندازه قدم زدن در یک باغ گیاه‌شناسی زیبا آرام‌بخش نیست اما این فضای شهری تنها نقش تفریحی ندارد بلکه می‌تواند به کاهش گرمای ناشی از تغییرات اقلیمی در محیط شهری اطراف خود کمک کند.

بررسی جامع تحقیقات انجام شده توسط مرکز جهانی تحقیق هوای پاک در خصوص تأثیر فضای سبز در کاهش گرما نشان داده باغ‌های گیاه‌شناسی بیشترین اثر را در کاهش گرمای شدید دارد. این تحقیق نشان داده فضاهای سبز مانند باغ پزشکی چلسی، باغ گیاه‌شناسی کیوی لندن یا باغ‌های خلیج سنگاپور، به‌طور متوسط ۵ درجه سانتی‌گراد دمای هوا در فضای شهری اطراف را کاهش داده‌اند.

پارک‌ها و حوضچه‌های شهری نیز تأثیر مشابهی داشتند و حتی دیوارهای سبز، درختان در خیابان‌ها و زمین‌های بازی هم دمای هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهند. پروشانت کومار، مدیر مرکز جهانی تحقیق هوای پاک و محقق اصلی این مطالعه، در این رابطه گفت هدف اصلی تحقیق این بود که در واقع به طور علمی نشان دهد در شهرها چه فضاهای سبز و آبی وجود دارد، اطلاعات در دسترس چیست و در چه مناطقی تحقیقات کافی انجام نشده است. همچنین این پژوهش نشان می‌دهد در صورت برنامه‌ریزی شهری، از چه شواهدی می‌توان برای طراحی بهتر فضاهای سبز استفاده کرد.

عوامل محلی در این رابطه نقش مهمی ایفا کردند اما به طور کلی ثابت شده پارک‌های بزرگ‌تر اثر خنک‌کننده بیشتری دارند. علاوه بر این، مشخص شد که با اتصال فضاهای سبز و ایجاد دالان سبز تأثیر مثبت بیشتری در شهر به دست می‌آید.

طبقه گفته کومار، این یافته‌ها به طراحان شهری در سراسر دنیا کمک می‌کند تا با چالش گرمای جهانی مقابله کنند. محققان بر این باور هستند که با عملی کردن تنها بخشی از یافته‌های تحقیقات مرتبط با تأثیر فضای سبز بر زیست‌پذیری، شهرها محیط بهتری برای سکونت می‌شوند و شهروندان نیز شاهد فضای شاد و سالم‌تری خواهند بود.

این مطالعه به طور دقیق نشان داده است که راه‌حل جامعی برای تمام محیط‌های شهری وجود ندارد، بلکه باید به دنبال بهترین روش متناسب با محیط بود.

کد خبر 748648

دیگر خبرها

  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است
  • چه فاکتورهایی بر تعیین قیمت بیت کوین تأثیرگذار هستند؟
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار