Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از انتشار فایل صوتی محمد جواد ظریف بسیاری از مردم و کارشناسان، این مصاحبه را یک تحریف در تاریخ می‌دانند.

قدس آنلاین: پس از انتشار فایل صوتی از مصاحبه محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با سعید لیلاز از اعضای نزدیک به دولت، بسیاری از مردم و کارشناسان روند این مصاحبه را یک تحریف در تاریخ می‌دانند و معتقدند در بخش‌های زیادی از سخنان وزیر خارجه تناقضات بسیاری با مستندات و حقایق تاریخی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید بررسی فایلی سه ساعته از گفت‌وگویی ۷ ساعته زمان بر باشد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد تناقضات بسیاری در این سخنان آقای ظریف وجود دارد.

تناقض ظریف در مورد انتقام عین الاسد

ظریف در بخشی از این مصاحبه مدعی شده که ۲ ساعت پس از حمله به عین الاسد مطلع شده است یعنی با احتساب زمان حدودی حمله این ساعت نزدیک به ۴ صبح می‌شود. این در حالی است که محمّدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه (صبح روز حمله) در حاشیه جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران گفت: تقریباً تمام کابینه از بامداد امروز از این اقدام خبر داشتند و همگی آمادگی لازم را برای اقدام خطای آمریکایی‌ها دارند.

شروط ۹ گانه رهبری در برجام بازی رسانه‌ای وزیر خارجه

در بخش دیگری از این مصاحبه ظریف در مورد اینکه آیا شروط ۹ گانه رهبر انقلاب در برجام را انجام ادید، یا خیر؟ می‌گوید: بنده به ضرس قاطع می‌گویم تمام شروط را انجام دادیم.  

حتی وزیر خارجه به این هم اکتفا نمی‌کند و در ادامه درباره شروط ۹ گانه رهبر تاکید می کند که حتی بهتر از آنکه رهبر انقلاب تعیین کردند!

با مراجعه به سخنان رهبر انقلاب و آنچه حاصل از برجام در سفره مردم نمود پیدا کرد مشاهده می‌کنیم این اظهارات وزیر امورخارجه قابل تأمل می‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد گذار ظریف در مذاکرات از شروط ۹ گانه رهبری که به خطوط قرمز نظام معروف شد، در اجتماع مردمی در مشهد مقدس و در سال ۹۵ می‌فرمایند: «وزیر محترم امور خارجه به من گفت ما نتوانستیم برخی خطوط قرمز را حفظ کنیم.

تکذیب اظهارات ظریف توسط کری

در بخش دیگری از اظهارات جواد ظریف در برنامه‌ گفت‌وگویی به نام «آن‌ سوی دولت» با موضوع گزارش و روایت خدمات و اقدامات و چالش‌ها و دستاوردهای دولت‌های یازدهم و دوازدهم زیر نظر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری مصاحبه هایی را با وزیران و معاونان رییس جمهور در چارچوب تاریخ شفاهی دولت‌های یازدهم و دوازدهم می‌گوید: «آیا باید آمریکایی‌ها (کری) به من بگویند ۲۰۰ بار اسرائیل در سوریه با ایران حمله کرده است؟». 

علی‌رغم آنکه وزیر خارجه ایران در یک فایل صوتی تأکید کرده بود که وزیر خارجه دولت اوباما، وی را در جریان حملات مخفیانه رژیم صهیونیستی به منافع ایران در سوریه قرار داده، «جان کری»، این اظهارات را رد کرد.

کری در یک پیام توییتری که عصر روز گذشته (دوشنبه) منتشر کرد، با رد اظهارات ظریف گفت: «می‌توانم به شما بگویم که این روایت و این اتهامات بی چون و چرا نادرست است. هرگز چنین چیزی رخ نداده است چه در زمانی‌که من وزیر خارجه بودم یا پس از آن».

هر چند در این بین، نگاه معتمدانه‌ای به کری وجود ندارد اما رویه وزرای خارجه آمریکا در تاریخ سیاسی این کشور نیز نشان می‌دهد سخنان ظریف تهی از یک رویکرد تاریخ محور است زیرا وزیر خارجه ایران نمی‌تواند برای این ادعای خود نمونه دومی در تاریخ پیدا کند که وزیر خارجه آمریکا به همتای خود چنین دیتای ضد اسرائیلی بدهد.  

ادعا در مورد گزینه پست وزارت خارجه قالیباف 

وزیر خارجه در بخشی از این گفت‌وگو مدعی شد که در تابستان ۹۱ آقای قالیباف دو نفر نماینده فرستاد و از من برای پست وزارت خارجه دعوت کرد. ادعایی که از سوی سید محمود رضوی، مشاور فرهنگی رئیس مجلس تکذیب می‌شود. او در صفحه توییتر خود و در پاسخ به ادعای ظریف در فایل صوتی جنجالی نوشته است: «در سال ۹۲ در ستاد دکتر قالیباف بودم، هیچ پیشنهادی از سمت آقای قالیباف برای دعوت آقای ظریف به حضور در کارگروه بین الملل ستاد یا وزارت خارجه صورت نگرفت. ما اصلا در تابستان ستادی نداشتیم و اصولا معتقدیم ایشان در اداره وزارت خارجه دچار ضعف های جدی هستند.»

درباره این بخش از سخنان ظریف هم می‌توان گفت اصلا در سال ۹۱ و ۹۲ سنخیت لازم میان ظریف و قالیباف نبوده است. اگر ظریف سال ۹۶ را مثال می‌زد شاید برای مخاطبان سخنش قابل باور بود اما سال ۹۲ روابطی بین قالیباف و ظریف نبوده است که به وسطه آن پیشنهاد وزارت به ظریف شود.  

این مصاحبه فارغ از خط نفوذی که توانست فایل صوتی‌اش از اینترنشنال سعودی و بی بی سی بریتانیایی سر در آرد دارای ابعاد گوناگونی است. نگاشته فوق نمونه کوچکی از تناقض‌گویی‌های تاریخی ظریف با خود و با مستندات است که به مرور در زمین تاریخ زوایای پنهان آن برای همگان مشخص خواهد شد.  

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محمد جواد ظریف فایل صوتی ظریف نوار سخنان ظریف تناقض گویی میدان و دیپلماسی سردار سلیمانی حمله به عین الاسد جان کری شروط ۹ گانه رهبر وزارت خارجه وزیر خارجه فایل صوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند در پی مناقشات درون ائتلافی با شرکای خود بر سر برخی مسائل ناچار به کناره گیری شد و این کشور را با بحران مواجه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمن در مطلبی نوشت: حمزه یوسف در جریان اعلام استعفای خود از سمت نخست وزیری اسکاتلند و رهبر حزب ملی این کشور (SNP) بعدازظهر امروز دوشنبه در مقابل مطبوعات قرار گرفته گفت: اکنون تنها می خواهد تا زمانی که SNP جانشین وی را انتخاب کند، در این سمت بماند. این حزب 28 روز فرصت دارد تا این کار را انجام دهد.

در 29 ماه مارس 2023، حمزه یوسف اولین وزیر اول اسکاتلند و اولین رهبر مسلمان دموکراسی مدرن اروپای غربی شد و جانشین نیکولا استورجن مستعفی شد. اما درست بیش از یک سال بعد، او اکنون پس از درهم شکستن دولت مشترک با سبزها، کناره گیری می کند.

هفته گذشته، یوسف به طور ناگهانی به توافقنامه تقسیم قدرت بین حزب متبوعش اس‌ان‌پی یا حزب ملی اسکاتلند و حزب سبز پایان داد به این امید که بتواند رهبری دولت اقلیت را به دست بیاورد، اما بلافاصله احزاب مخالف پیشنهاد رأی عدم اعتماد به او را ارائه کردند.

بخت حزب استقلال‌طلب اس‌ان‌پی در بحبوحه رسوایی بودجه و استعفای یکی از رهبرانش در سال گذشته دچار تزلزل شده است. این حزب همچنین درگیر اختلافات داخلی بر سر شیوه تلاش برای جلب نظر رأی‌دهندگان در موضوع رأی اعتماد بوده است.

یوسف پیشتر گفته بود «کاملاً مطمئن است» که می‌تواند رأی اعتماد مخالفان سیاسی را به دست آورد، اما چنان که تا روز دوشنبه به نظر می‌رسید، پیشنهاد او برای مذاکره با احزاب دیگر برای تقویت دولت اقلیت‌اش بی‌اثر بوده است.

پاتریک هاروی، رهبر سبزهای اسکاتلند، به رادیو بی‌بی‌سی گفت که یوسف نتوانسته حزب خودش را متقاعد کند که از او در گرفتن رأی حمایت کند و بنابراین گزینه‌های اندکی برای یوسف باقی مانده است.

در این شرایط رای اعتماد پارلمان اسکاتلند که قرار بود روز چهارشنبه برگزار شود، در معرض خطر لغو قرار گرفت. یوسف با استعفای خود از این امر جلوگیری کرد.

SNP 63 کرسی از 129 کرسی پارلمان اسکاتلند را در اختیار دارد.

یوسف تنها 13 ماه رئیس SNP و در نتیجه وزیر اول اسکاتلند بود. سلف او، الکس سالموند، که اکنون حزب کوچک آلبا را رهبری می‌کند، با تمسخر او را «حمزه کوتاه» خطاب می‌کند.

در مارس سال گذشته، یوسف جانشین نیکولا استورجن، نخست وزیر اسکاتلند شد که در آن زمان به طور غیرمنتظره ای از سمت خود کنار رفت. با این حال، او مورد استقبال مردم اسکاتلند قرار نگرفت و به طور فزاینده ای خود را در مسیر برخورد با شرکای ائتلافی خود از حزب سبز قرار داد. در چندین جبهه، سبزها بر مسیری «مترقی» تر از آنچه حمزه یوسف تمایل داشت، اصرار داشتند. در سیاست انرژی هم اختلاف نظرهایی وجود داشت.

اعتراضات شدید در فراکسیون سبز در ماه جاری هنگامی که یوسف اهداف کاهش آلودگی 2030 ائتلاف را کاهش داد، جرقه زد. به طور کلی، بسیاری از سیاستمداران سبز در دولت ائتلافی این انتقاد را وارد می کنند که SNP تحت رهبری یوسف بیشتر و بیشتر به سمت راست حرکت می کرد". این منجر به درخواست ها برای رای گیری در مورد ادامه ائتلاف در صفوف سبزها شدو

اما پنجشنبه گذشته، یوسف بدون هیچ هشدار قبلی دو وزیر سبز خود را برکنار کرد. ظاهراً به او توصیه شده بود که چنین اقدامی را برای تقویت اقتدار SNP انجام دهد. در واقع یوسف با این اقدام یک شبه اساس سیاست خود را ویران کرد.

بدون سبزها، SNP تنها 63 کرسی دارد، در حالی که مخالفان 65 کرسی دارند. محافظه کاران اسکاتلند به سرعت نسبت به شخص یوسف و حزب کارگر اسکاتلند هم اعلامیه عدم اعتماد علیه کل دولت SNP را اعلام کردند.

در نهایت تنها کاری که یوسف باید انجام می داد این بود که استعفا دهد. SNP اکنون در تلاش است تا ائتلاف شکست خورده با سبزها را ترمیم کند. آنچه SNP، سبزها و آلبا را متحد می کند، هدف استقلال ملی اسکاتلند است.

یوسف هفته گذشته اعلام کرد که ائتلاف حزبش با سبزهای اسکاتلند پس از اختلاف بر سر اهداف اقلیمی را می شکند و اعلام کرد که می خواهد یک دولت اقلیت را رهبری کند.

یوسف هنگام اعلام استعفای خود به خاطر شکست در ائتلاف عذرخواهی کرد. در عین حال، او ابراز اطمینان کرد که جانشین او می تواند با موفقیت یک دولت اقلیت را رهبری کند.

اکنون SNP باید نامزدی را برای این پست معرفی کند. جان سوینی، معاون سابق دولت و کیت فوربس، نماینده پارلمان، که در مارس 2023 رای داخلی حزب را به یوسف باختند، متقاضیان احتمالی محسوب می شوند. نیل گری، وزیر بهداشت و جنی گیلروت، وزیر آموزش و پرورش نیز از نامزدهای احتمالی هستند. اگر پارلمان ظرف 28 روز به نخست وزیر جدید رای ندهد، انتخابات زودهنگام برگزار خواهد شد. احزاب مخالف در این شرایط خواستار رأی گیری فوری شدند.

بالا گرفتن بحث‌ها در جزایر اورکنی اسکاتلند برای جدایی از انگلیس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل و بهره‌برداری یک‌هزار طرح در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی نفت
  • ◄ فهرست 50 اقدام بسیار مهم وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون
  • بیمارستان ۶۴ تختخوابی بعثت گچساران سال جاری به بهره برداری می رسد
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است