Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی یزد به ایرنا، سید مصطفی فاطمی افزود: در محدوده شهر تفت ۴۶ اثر تاریخی ثبت شده و ثبت نشده وجود دارد که برخی از آثار سال های گذشته مرمت و بهسازی شد.

وی اظهارکرد: طبق قانون مجازات اسلامی هرگونه دخل و تصرف و عملیاتی که منجر به تخریب و تغییر هویت اثر ثبتی شود جرم محسوب می شود، لذا قبل از هرساخت و سازی در عرصه ثبتی باید از این اداره کل مجوز اخذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی یزد از مجموعه تاریخی شاه نعمت‌الله ولی (امام)، عمارت و باغ نمیر ( صدری)، بقعه شاه خلیل ثانی و دیگر آثار را آثار تاریخی ارزشمند و ثبت شده داخل بافت تاریخی شهر تفت نام برد و اضافه کرد: وجود اماکن تاریخی از جمله آب انبارها، باغ ها، چشمه ها، آتشکده ها و زیارتگاه ها، قلعه ها و بناها سبب شد  که این شهرستان یکی از مناطق غنی ایران از این نظر به حساب آید.

فاطمی با اشاره به اینکه شهر تفت ۱۷ محله دارد که این محله ها در مرحله اول به ۲ بخش گرمسیر و سردسیر تقسیم می شود، خاطرنشان کرد: محله های سردسیر در قسمت جنوب و جنوب شرق واقع است و از نظر فاصله به شیرکوه نزدیک تر است که محله های سرده، شوره سفلی ، شوده علیا، برالسویه، حوض بلبل، خلف خانقاه، حاج ابراهیمی، پاچنار، ابوالحسن، محله میرزا یا باغ کوشک (باغ گلابدان)، غیاث آباد از آن جمله اند.

وی ادامه داد: اما محله های گرمسیر در قسمت شمال و شمال غرب رودخانه خشک تفت قرار دارد که محله باغ موردان (باغ مورتین)، تلِّ مختار، گرمسیر، دِهنو و باغ خندان در این دسته قرار می گیرد و  محله باغ خندان محل سکونت اقلیت زرتشتیان تفت است.

یکی از ویژگی باغ های تفت که عمدتا انار است بر خلاف دیگر مناطق در محدوده شهری قرار دارد و مناظر طبیعی بسیار زیبایی را در  برابر چشمان شهروندان و مسافران قرار می دهد

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به  ثبت نخلستان ها و باغ ها هم پیوند بافق در فهرست میراث کشور خبر داد و گفت: با توجه به اینکه شهرستان بافق یکی از از مناطق تولید خرما در کشور محسوب می شود، نخلستان ها مناطق بسیار وسیعی از شهرستان را شامل می شود و از جاذبه های زیبا و دیدنی بافق به شمار می رود.

وسعت نخلستان های بافق  سه هزار و ۲۰۰ هکتار است که ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار آن بارور و بقیه  نهال است که بخشی از آن با کاشت پاچوش اراقم اصلاح شد و پس از معادن عمده درآمد مردم منطقه از این طریق تامین می شود.  

استان یزد ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی و ۶ هزار  و ۵۰۰ اثر تاریخی دارد که از این تعداد تاکنون، هزار و ۸۶۰ اثر به ثبت ملی رسید.

یزد در کنار استان های فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران، مقصد نخست گردشگران خارجی و اروپایی قبل از شیوع ویروس کرونا در اسفند ماه ۱۳۹۸ بود و این مهم، گردشگری را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان قرار داد.

 تفت که د رمیان ۲۴ شهر یزد به باغ شهر استان معروف است در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد و شهر بافق هم در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد 

برچسب‌ها یزد وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بافق تفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: یزد وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بافق یزد وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی بافق تفت اخبار کنکور میراث فرهنگی نخلستان ها محله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۸۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی استان گیلان گفت: با حضور رئیس اداره حرایم وزارتخانه، محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان مورد تصویب قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، ولی جهانی امروز_ جمعه هفتم اردیبهشت_ در تشریح این خبر اظهار کرد: طی هماهنگی قبلی و به منظور تعیین تکلیف نهایی محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان، با حضور امیر ارجمند رییس اداره حرایم وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهردار لاهیجان، معاون و کارشناسان حوزه میراث، فرهنگی، پایش میدانی از سطح شهر انجام و با رفع ابهام و موارد مدنظر شهرداری تفاهم مشترک حاصل و مقرر شد مطالعات تکمیلی و موارد اصلاحی در دستور کار مشاور قرار گیرد.

وی با قدردانی از حمایت‌های عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اسدالله عباسی استاندار گیلان، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور و علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی افزود: بنا بر وظایف ذاتی، راهبرد اداره کل صیانت از بافت ها و بناهای تاریخی ارزشمند است و در این راستا تعامل و هم افزایی حداکثری با دستگاه‌های ذیربط همچون شهرداری ها یکی مهمترین اصول و سیاست های پیش روی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تلاش و همراهی شهردار لاهیجان به منظور پاسداشت و مراقبت از آثار ارزشمند شهر قدردانی کرد و گفت: حراست حفظ و احیاء بافت ها و بناهای تاریخی وظیفه ی همه افراد و آحاد جامعه است و اگر چه مطابق با قانون و به طور رسمی این مسئولیت بر عهده ی وزارتخانه متبوع گذاشته شده اما مشارکت همگانی برای پاسداشت میراث فرهنگی اجتناب ناپذیر است.

جهانی ابراز امیدواری کرد با تعامل و ارتباط نزدیک با شهرداری لاهیجان، ضمن تسریع در روند تکمیل مطالعات، با تایید شواری فنی و ابلاغ از سوی وزارتخانه، چالش های حوزه بافت و بناهای تاریخی این شهر به پایان برسد.

کد خبر 748198

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • چگونه شریف در محله تاریخی طرشت ستاره خاورمیانه شد؟
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • ساخت پایگاه سلامت در محله تاریخی کهنه‌دژ سمنان آغاز شد