Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

رییس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از کشورمان به خاطر دستاوردها در کاهش تصادفات جاده‌ای گفت: ایران می‌تواند با اجرای طرح مدیریت سرعت، الگوی مناسبی برای منطقه مدیترانه شرقی باشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید جعفر حسین، رییس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران، در آیین آغاز مرحله اجرایی طرح مدیریت سرعت گفت: باعث افتخار من است که در صدوپانزدهمین جلسه کمیسیون ایمنی راه‌ برای آغاز رسمی فاز اجرایی پروژه مدیریت سرعت در کنار شما هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همه همکاران پروژه برای سازماندهی این رویداد مهم تبریک می‌گویم.

حسین با بیان اینکه متاسفانه هرساله بیش از ۱.۳۵ میلیون نفر در جاده‌های جهان جان خود را از دست می‌دهند و ده‌ها میلیون نفر هم دچار جراحت‌های شدید می‌شوند، افزود: براساس گزارش کمیسیون ایمنی راه، در ایران طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۷۰ هزار مورد مرگ به دلیل‌ تصادفات رخ داده است که منجر به رنج و سختی خانواده و عزیزان این افراد شده است. باید بیش از چهار میلیون مورد جراحت به این تصویر غم انگیز اضافه کنیم که حدود ۵ درصد آنان از ناتوانی دائمی رنج می‌برند.

بخوانید| مشارکت آزمایشی ۶۰۰ کیلومتر از راه‌های کشور در طرح مدیریت سرعت​

وی ادامه داد: آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای عامل اصلی مرگ کودکان و جوانان ۵ تا ۲۹ ساله هستند. آمارهای کشور نشان می‌دهد که مرگ ناشی از تصادفات در گروه سنی ۱۵-۴۴ سال ایران به مراتب بالاتر از میانگین جهانی است. در حالی که در سطح جهان، آسیب ناشی از تصادفات جاده‌ای در میان ده علت اصلی مرگ و میر در سال ۲۰۱۹ بوده است. در کشور ایران تصادفات جاده‌ای در بین سه علت اصلی قرار گرفته است. زندگی هر نفر ارزشمند است، باید توجه داشت که این گروه‌های سنی نقش قابل توجهی در آینده کشور و توسعه آن دارند.

رییس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای بار اقتصادی و همچنین زیان‌های قابل توجهی برای افراد، خانواده‌های آن‌ها و به طور کلی به کشورها وارد می‌کند، گفت: هزینه تصادفات جاده‌ای معادل ۳ درصد تولید ناخالص داخلی است که متاسفانه در ایران حدود ۶ درصد تخمین زده می‌شود که اثرات نامطلوبی بر توسعه کلی کشور دارد. سرمایه‌گذاری در ایمنی راه‌ها قطعا تاثیر مثبتی بر سلامت عمومی واقتصاد خواهد داشت.

وی ادامه داد: مرگ و میر و آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای یک مساله برابری اجتماعی هم تلقی می‌شود چرا که فقرا بیشترین کاربران آسیب‌پذیر راه‌ها هستند که می‌توند منجر به چرخه‌ای از فقر شود که با از دست دادن درآمد تشدید می‌شود.

ببینید|آغاز فاز اجرایی پروژه مدیریت سرعت در ایران

حسین با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت قدردان دستاوردهای بزرگ ایران در جهت ایمنی راه‌ها و کاهش قابل توجه مرگ و میر در دهه گذشته است، گفت:  اطمینان داریم که این تلاش‌های ملی با تعهد جمعی و الگو گرفتن از بهترین راه حل‌های شناسایی شده ادامه خواهند یافت و منجر به پیشگیری از تراژدی‌های انسانی در جاده‌ها می‌شوند.

وی افزود: اکنون در ادامه دهه قبل، در ماه اوت سال ۲۰۲۰، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ۲۹۹/۷۴، بهبود ایمنی راه‌های جهان را تصویب کرد و دهه ۲۰۲۱ تا ۲۰۱۰ را دومین دهه اقدام برای ایمنی راه‌ها اعلام کرد و پیشگیری از حداقل ۵۰ درصد موارد مرگ و میر و جراحات تصادفات جاده‌ای تا سال ۲۰۱۳ را هدف‌گذاری کرد. این هدف دست یافتنی است. ذکر این کته حایز اهمیت است که در سال ۲۰۱۶ با وجود افزایش ۶۰ درصدی تعداد خودروها در جهان در مقایسه با سال ۲۰۰۰، میزان مرگ و میر به ازای هر ۱۰۰ هزار خودرو حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.

حسین ادامه داد: این قطعنامه بر اهمیت اتخاذ رویکرد جامع درخصوص ایمنی راه‌ها تاکید می‌کند و خواستار ادامه پیشرفت‌ها در طراحی راه‌ها و خودروها، ارتقای قوانین و اجرای قانون در رفتارهای مخاطره‌آمیز مانند سرعت بالا و نوشیدن الکل، و ارائه مراقبت‌های اضطراری به موقع، برای نجات جان مجروحان تصادفات است. همچنین سیاست‌های ترویج پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و استفاده از حمل‌و‌نقل عمومی به عنوان روش‌های سالم و دوستدار محیط زیست را مورد تشویق قرار می‌دهد.

بخوانید| ایران اولین داوطلب اجرای طرح مدیریت سرعت در شرق مدیترانه است

این مدیر ارشد سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با طرح مدیریت سرعت در ایران گفت: باید توجه داشت که این پروژه در نظر دارد که مدلی قابل اجرا برای مدیریت سرعت در کشور براساس رویکرد سیستم ایمن و مدیریت مبتنی بر نتیجه ارایه دهد. از آنجایی که سرعت یکی از عوامل اصلی مرگ و آسیب‌های ناشی از تصادف جاده‌ای است، بنابراین این پروژه بسیار ارزشمند است. من می‌خواهم از این فرصت استاده کرده و از تمامی افراد مشارکت کننده در فاز مقدماتی و آماده‌سازی پروژه (شامل کمیسیون ایمنی راه‌ها، پلیس راهنمایی و رانندگی، سازمان اورژانس کشور، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، وزارت کشور، سازمان‌های مربوطه در استان‌های اصفهان، مرکزی و خراسان رضوی و همچنین مشاوران ملی و بین‌المللی) تشکر و قدردانی کنم. درس‌های آموخته شده را می‌توان با دیگر کشورهای منطقه مدیترانه شرقی به عنوان یک ابتکار عمل موفق به اشتراک گذاشت.

وی افزود: من از این فرصت استفاده کرده تا به شما اطمینان دهم که می‌توانید روی حمایت کامل سازمان جهانی بهداشت از برنامه‌های پیش رو با هدف پیشگیری از آسیب‌های جاده‌ای و مرگ و میر در ایران از جمله همین پروژه مشترک مدیریت سرعت حساب کنید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: تصادفات جاده ای سازمان جهانی بهداشت ناشی از تصادفات جاده ای سازمان جهانی بهداشت آسیب های ناشی طرح مدیریت سرعت مدیریت سرعت ایمنی راه ها مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۰۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو

به گزارش خبرگزاری مهر، سید کمال هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی، گفت: برخی از نقاط پر تصادف مربوط به سال‌های گذشته است و باید توجه داشت که ۴۶ هزار کیلومتر از ۲۷۰ هزار کیلومتر راه موجود در کشور را راه‌های شریانی و برخوردار از جدا شونده و نیوجرسی تشکیل می‌دهند، اما راه‌های فرعی بسیاری با استانداردهای مخصوص خود و بدون برخورداری از جداشونده نیز در دست بهره برداری هستند که ارتقای راه‌ها و تبدیل به دوبانده یا تعریض آنها نیازمند منابع مالی زیادی است.

وی افزود: در جلساتی که با حضور مسؤولان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و پلیس راهور فراجا برگزار شد، که ۳۲۰۰ نقطه، بالغ بر ۸۸۷ نقطه پرتصادف شناسایی شده و هم‌اکنون ۴۱۲ نقطه با منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی برطرف و ۴۷۵ نقطه دیگر در اولویت برنامه‌های امسال قرار دارد.

هادیان فر ادامه داد: دولت برای برنامه هفتم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان برای تسریع رفع نقاط پر تصادف پیشنهاد کرده بود که مورد قبول مجلس قرار گرفت اما در برخی بخش‌ها ابهامات مختصری برای نمایندگان به وجود آمد که در جلسات برگزار شده این موارد روشن شد و امید است در چند روز آینده به تصویب برسد.

۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرها

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتر ورودی شهرها رخ می‌دهد، گفت: این آمار به رفتار رانندگی از جاده به بزرگراه درون شهری بر می‌گردد و بی توجهی به کاهش سرعت یا خستگی و خواب آلودگی بر آن تأثیر دارد. از این رو وظایف مربوط به رفع مشکلات حریم جاده و حریم شهر به استانداران محول شده است تا نسبت آن اقدام کنند.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند. واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

هادیان فر در ادامه به حوزه ترانزیت و حمل و نقل بین المللی اشاره کرد و گفت: با جدیت کامل به دنبال تکمیل شاخه ریلی کریدور شمال-جنوب و قطعه رشت به آستارا هستیم.

کد خبر 6090469 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ساخت هر کیلومتر مربع آسفالت چقدر هزینه دارد؟
  • هر کیلومتر آسفالت ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارد
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • ایمن سازی ۱۴۰کیلومتر از حاشیه راه های مازندران
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • لکه های پرخطر و حادثه خیز، شناسایی شود
  • تصادفات فوتی و جرحی در تنگستان کاهش یافته است
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • تلاش ها برای بهبود ایمنی جاده ها کارساز است