Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@18:53:36 GMT

چرا آمریکا قصد ترک افغانستان را دارد؟

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۳۹۱۹

آمریکا پس از ۲ دهه اشغال افغانستان در حالی این کشور را ترک می‌کند که به هیچ یک از اهداف اعلانی و اعمالی خود دست نیافته است. خبرگزاری میزان – تصمیم «جو بایدن»، رییس جمهور آمریکا، مبنی بر اجرای وعده «دونالد ترامپ»، رییس جمهور پیشین این کشور برای ترک افغانستان پس از ۲ دهه جنگ که طولانی‌ترین جنگ خارجی تاریخ این کشور نام گرفت، سبب طرح این پرسش شد که چرا آمریکا ناگهان پس از چند دهه جنگ، افغانستان را ترک می‌کند؟   براساس برنامه ریزی‌های اعلام شده، آمریکا قصد دارد نظامیان خود را تا ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور ۱۴۰۰) از افغانستان خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این تصمیم بایدن اگرچه حضور نظامیان آمریکایی را برخلاف تصمیم ترامپ سه ماه بیشتر در افغانستان نگه می‌دارد، اما در نهایت به خروج کامل نظامیان این کشور از طولانی‌ترین جنگ خارجی آمریکا می‌انجامد. جنگ آمریکا علیه افغانستان چه زمانی و چرا شروع شد؟ ارتش آمریکا در سال ۲۰۰۱ به بهانه مبارزه با تروریسم، پس از حادثه ۱۱ سپتامبر همان سال به افغانستان حمله کرد.   دولت وقت آمریکا بر این باور بود که افغانستان به محل زندگی افراد مرتبط با گروه القاعده تبدیل شده است.   حمله مذکور، آغاز ۲ دهه جنگ آمریکا علیه افغانستان بود که رفته رفته بر شمار نظامیان آمریکایی افزود.   در حال حاضر حدود ۴ هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر هستند؛ علاوه بر نظامیان آمریکایی، سربازان ناتو و دیگر کشور‌های متحد آمریکا نیز در افغانستان مستقر هستند. بیشتر بخوانید: خروج از افغانستان و درس‌های طولانی‌ترین جنگ خارجی آمریکا حضور نظامی آمریکا در افغانستان دلایل خروج آمریکا از افغانستان چیست؟ فشار افکار عمومی آمریکا را باید مهم‌ترین دلیل تصمیم خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان دانست.   بررسی‌ها و نظرسنجی‌ها در آمریکا نشان می‌دهد که عموم آمریکایی‌ها بر این باورند که نظامیان آمریکایی برای دو دهه به صورت غیرقابل توضیحی در وضعیت جنگی قرار دارند.   ضمن اینکه هزینه اعزام این نیرو‌ها که از مردم آمریکا به عنوان مالیات اخذ می‌شود، نارضایتی آمریکایی‌ها را به دنبال داشته است.   طبق اعلام موسسه «رند»، شهروندان آمریکایی سالانه ۱۰ تا ۴۰ هزار دلار مالیات برای این منظور می‌پردازند.   تبعات جسمی و روانی ناشی از این جنگ برای نظامیان آمریکایی دیگر دلیلی است که آمریکا را به اخذ تصمیم خروج از افغانستان واداشت.   بیگانه بودن این نظامیان در افغانستان و در میان مردم این کشور نیز سبب بروز چالش‌هایی عمده برای آن‌ها شده بود.   در واقع نارضایتی‌های افکار عمومی به موازات اثبات این امر که جنگ ۲۰ ساله علیه افغانستان دستاوردی نداشته و نخواهد داشت، سبب شد تا خروج از افغانستان به وعده‌ای انتخاباتی مبدل شود.   خروج نظامیان آمریکایی از جنگ‌های خارجی محدود به افغانستان نیست و سربازان آمریکایی به تدریج در حال بازگشت از عراق و سومالی هستند.   آمریکا در حالی افغانستان را ترک می‌کند که چشم انداز صلح میان طالبان و دولت افغانستان نیز از هر زمان دیگری کمرنگ‌تر است.   انتهای پیام/ برچسب ها: تحولات بین الملل افغانستان آمریکا طالبان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان تحولات بین الملل افغانستان آمریکا طالبان نظامیان آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۳۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی ادعای دروغین آزادی بیان در این کشور را نشان داد

 ابوالفضل توسلی  از جنبش وجدان های بیدار اساتید و دانشجویان دانشگاه های آمریکا و اروپا در نفی بیدادگری و کشتار مردم مظلوم و مسلمان فلسطین توسط رژیم جعلی اسرائیل حمایت کرد و  گفت:صحنه‌هایی که از خشونت پلیس علیه دانشجویان معترض در دانشگاه‌های امریکا منتشر شده اگر در کشورهایی مانند روسیه، چین و ایران رخ می‌داد، صدای حمایت از حقوق بشر ادعایی غربی‌ها گوش جهانیان را کر می‌کرد.

وی ادامه داد: بگیر و ببندهای گسترده پلیس آمریکا نشان داد که آزادی بیان و دفاع از حقوق بشر در این کشور تا زمانی پابرجاست که از خط قرمز دشمنی با صهیونیست‌ها عبور نکند. و امروز صدای رسای اعتراضات دانشجویان بیدار آمریکا و اروپا علیه رژیم صهیونیستی در حمایت از مردم فلسطین و آرمان عادلانه آن‌ها در حال گسترش است.

رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان گفت: این موج ضدصهیونیستی چنان زلزله‌ای در جهان به راه انداخته که نیروهای پلیس و گارد ملی آمریکا با خشونت تمام به صحنه آمده‌اند تا این قیام بی‌سابقه را خنثی کنند، اما این اتفاقات نتیجه عکس داده و سایر دانشگاه‌های جهان هم به کمپین اعتراضی آمریکایی‌ها پیوسته‌اند.

وی تاکید کرد: مقابله وحشیانه پلیس با حامیان ملت فلسطین نشان داد که حد و مرز آزادی بیان در آمریکا تا جایی است که خط قرمز حمایت از صهیونیست‌ها را محترم شمارد. تصاویری که به روشنی مؤید رفتارهای متناقض دولت آمریکاست که از یک طرف خود را به عنوان مهد آزادی بیان معرفی می‌کند و برای سایر کشورها نسخه‌ی رعایت حقوق بشر می‌پیچد، اما از طرف دیگر؛ این‌گونه اساتید دانشگاهی و دانشجویان را به جرم حمایتِ مدنی از مردم مظلوم غزه، سرکوب، تهدید و اخراج می‌کند.

توسلی؛ مواجهه‌ی بشردوستانه و شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و موضع همدلانه در دفاع از مظلومیت مردم غزه را تحسین کرد و گفت: سرکوب اساتید و دانشجویان توسط پلیس و دولت آمریکا که مؤید حمایت همه‌جانبه از جنایات رژیم صهیونیستی است را محکوم می‌کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • پیروزی بدون جنگ
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • رفتار پلیس با دانشجویان آمریکایی ادعای دروغین آزادی بیان در این کشور را نشان داد