Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@17:54:17 GMT

پیش‌نویس منشور اخلاق اسلامی انتخابات تدوین شد

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۷۹۹۳

پیش‌نویس منشور اخلاق اسلامی انتخابات تدوین شد

به گزارش خبرنگار مهر حجت‌الاسلام محمدحسن زمانی در نشست بصیرتی سیاسی با موضوع منشور انتخابات جمهوری اسلامی از دیدگاه قرآن که پیش از ظهر پنجشنبه به‌صورت مجازی اظهار کرد: انتخابات یک جلوه از مردم‌سالاری نظام حکومت و جمهوری اسلامی است.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور اذعان کرد: ۵۷ کشور اسلامی در کره زمین وجود دارند که قانون هیچ‌کدام یک از این کشورها هیچ‌کدام برگرفته از قرآن و احادیث نیست و در دنیای اسلام، جمهوری اسلامی تنها کشوری است که قرآن و احادیث را سرلوحه خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت شرکت در انتخابات عنوان کرد: انتخابات با واژه شورا ریشه در آیات قرآن کریم مطرح‌شده و حضور مردم برای شرکت در انتخابات یک امر واجب شرعی است چنانچه که قرآن کریم دراین‌باره می‌فرمایند پیامبر بر تو لازم است با مردم مشورت کنی و نظر آن‌ها را بگیری پس لازم است و مردم هم باید نظر دهند پس اگر این مسئله بر پیامبر طبق این آیه واجب شده تا نظر را جویا شوند بر مردم هم واجب است نظر بدهند.

این مسئول ابراز کرد:: ما شیعیان معتقد هستیم اطاعات از ولی‌فقیه واجب بوده و ایشان به‌جای ولیعصر تا زمان ظهور رهبری جامعه را به عهده دارد و حال می‌بینیم که رهبر انقلاب اسلامی در ۱۴ خرداد سال ۸۸ با صراحت اعلام کردند هرکسی به استحکام این نظام علاقه‌مند است، هرکسی به اسلام علاقه‌مند است و هرکه به ملت ایران علاقه‌مند است بر او عقلا و شرعاً واجب است در این انتخابات شرکت کند ما هم باید در انتخابات شرکت کنیم.

وی افزود: کسانی که مسلمان نیستند و در این کشور زندگی می‌کنند نیز جزئی از جامعه محسوب می‌شوند و آن‌ها نیز می‌توانند همانند سایر مردم در انتخابات برای گزینش یک فرد صالح، قوی و پاک شرکت کنند و خود این امر اقتضا می‌کند این افراد به‌عنوان انسان‌هایی که صاحب این کشور هستند، ناخدایی انتخاب کنند که قوی‌تر باشد.

مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور بیان کرد: رهبر معظم انقلاب تنها رهبر مسلمانان نیست و تمام اقشار جامعه اعم از ارامنه و آشوریان به این نظام رأی دادند و این نظام را انتخاب کردند و طبق سخنان رهبر انقلاب شرکت در انتخابات ارتباطی به مسلمانی و غیرمسلمانی ندارد.

وی در ادامه در خصوص دموکراسی توضیح داد: دموکراسی یعنی مردم‌سالاری، مردم‌سالاری مطلق یعنی انسان به‌جای خدا قانون‌گذاری کند این مسئله مورد قبول ما نبوده و ریشه در غرب دارد به‌طوری‌که دموکراسی غربی حاکمیت خدا و ادیان را کنار می‌گذارد و می‌گوید هرچه انسان‌ها انتخاب کنند اجرا می‌شود که از نظر ما این دموکراسی باطل بوده و کفر محسوب می‌شود زیرا انسان به‌جای خداوند قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام زمانی تصریح کرد: دموکراسی اسلامی یعنی مردم‌سالاری دینی که در این نوع دموکراسی، مردم و ملت مسلمان یک کشور در چارچوب احکام خدا و دین اسلام حق رأی دادن دارند و می‌توانند رئیس‌جمهور و نماینده مجلس خود را انتخاب کنند و این مردم‌سالاری دینی مورد قبول ماست.

وی در پایان گفت: پیش‌نویس منشور اخلاق اسلامی انتخابات در قم تدوین شد که ۱۷ اصل از اصول اخلاق انتخاباتی در این منشور مورد توجه قرار گرفته است و طبق آن احترام به شخصیت متقابل افراد، ممنوعیت نشر اخبار کذب علیه یکدیگر، تبلیغات با روش ایجابی و اثباتی از جمله اصولی است که در این منشور اخلاقی آمده است.

کد خبر 5200788

منبع: مهر

کلیدواژه: حوزه علمیه قزوین سازمان بسیج رسانه استان قزوین انتخابات 1400 اخلاق اسلامی ویروس کرونا شیوع کرونا واکسن کرونا کرمانشاه آمار کرونا گرگان بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا ماه مبارك رمضان انتخابات 1400 کمک مومنانه اردبیل بارش باران محدودیت های کرونایی مردم سالاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟

ایسنا/خراسان رضوی رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی گفت: فقط افرادی که در فاصله زمانی بین اسفند و اردیبهشت‌ماه به سن رای دادن رسیده‌اند و افرادی که در دور اول در حوزه انتخابیه مشهد و کلات رای دادند یا اصلا رای نداده‌اند، می‌توانند در مرحله دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات شرکت کنند. 

سیدهادی طباطبایی در نشست ستاد انتخابات خراسان رضوی اظهار کرد: در جریان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که مرحله اول آن یازدهم اسفندماه سال گذشته برگزار شد و در اثر حضور پرشور مردم، ۱۷ راه‌یافته به مجلس شورای اسلامی مشخص شدند و دو نفر از کاندیداها به دور دوم این رقابت‌ راه یافتند.

وی افزود: دو نفر که حائز بیشترین آرای مردم شهرهای مشهد و کلات بودند، ۲۱ اردیبهشت‌ماه با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت تا سهمیه پنجم حوزه مشهد از مجلس شورای اسلامی هم مشخص شود.

رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی با قدردانی از تلاش‌های رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، بر توسعه اطلاع‌رسانی به مردم تاکید کرد و از رسانه‌ها و روابط عمومی‌های استان خواست تا با اطلاع‌رسانی به‌موقع، زمینه مشارکت حداکثری را در دور دوم انتخابات فراهم کنند.

طباطبایی با اشاره به اینکه در ۱۱ اسفند گذشته دو انتخابات مجلس و خبرگان رهبری همزمان برگزار شد، عنوان کرد: از مشهد ۴۸۹ نفر در دور اول نامزد بودند و زمان زیادی صرف شناسایی آنان و نوشتن نام نامزدهای انتخاباتی توسط رای‌دهندگان در شعب رای‌گیری می‌شد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در دور دوم، روند انتخاب کوتاه شده و صرفاً انتخاب بین دو نفر از کاندیداهاست لذا زمان شناخت و معطلی رای‌دهندگان به مراتب کمتر شده و تعداد شعب اخذ رای نیز از مرحله اول کمتر است.

معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از ۱۳ اردیبهشت‌ماه تبلیغات این دوره شروع خواهد شد و مناظرات و تبلیغات شخصی افراد  از شبکه خراسان رضوی پخش خواهد شد.

طباطبایی اضافه کرد: فقط افرادی که در فاصله زمانی بین اسفند و اردیبهشت‌ماه به سن رای دادن رسیده‌اند و افرادی که در دور اول در حوزه انتخابیه مشهد و کلات رای دادند یا اصلا رای نداده‌اند، می‌توانند در مرحله دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه مشهد و کلات شرکت کنند. 

وی بیان کرد: با توجه به بررسی که از شعب اخذ رای دور قبل انجام دادیم، تعدادی از شعب که با استقبال کمتری روبرو بود را ادغام کردیم. لذا برای شهر مشهد ۱۰۲۰ شعبه و برای کلات ۴۴ شعبه اخذ رای تدارک دیده شده که در حال آماده شدن است.

رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی با بیان اینکه بنابراین در کل حوزه انتخابیه مشهد و کلات ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای خواهیم داشت، ادامه داد: در این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی بیش از ۱۸ هزار عوامل اجرایی که مجددا آموزش آن‌ها شروع شده به فرآیند برگزاری انتخابات کمک خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در این جلسه صلاحی فرماندار کلات و ناصری معاون فرماندار مشهد با توجه به تجربه کسب‌شده در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات سال‌های گذشته، برنامه جامع شهرستان را به منظور برگزاری باشکوه انتخابات تشریح کردند.

مرحله اول دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، ترکیب نمایندگان کنونی خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی را تا ۶۰ درصد تغییر داد و ۹ نماینده منتخب جدید هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • آغاز بررسی پیش‌نویس سند کوآنتوم / تشکیل هیئت امنای واحد برای ستاد‌های توسعه فناوری‌های اولویت‌دار
  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • تدوین برنامه‌های اجرایی شعار امسال در کار‌های عمرانی مازندران
  • پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد