Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@11:46:12 GMT

کانون وکلای دادگستری متولی اشتغالزایی نیست

تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۴۹۹۲۵

کانون وکلای دادگستری متولی اشتغالزایی نیست

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  جعفر کوشا رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) امروز در نشست خبری در سالن اجتماعات کانون وکلای دادگستری اصفهان با تأکید بر نقش کانون‌های وکلا در تربیت وکیل گفت: نهاد وکالت آمادگی کامل خود را برای به کارگیری همه ظرفیت‌های خود در امور کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی اعلام می‌دارد، اما نباید حاکمیت قانون و استقلال نهاد وکالت به بهانه اشتغال برهم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: هیچ کس شک ندارد که جامعه در زمان حاضر با مشکلات افتصادی مواجه است، ولی برای رفع این مشکلات نباید فرافکنی کرد و نباید توقع داشت، چون تعداد دانش آموختگان حقوق افزایش یافته، همه آن‌ها باید وکیل شوند و نهاد وکالت باید مشکلات اقتصادی و اشتغال را حل کند و نهاد وکالت این سوال را دارد آیا ایجاد شغل برای تعداد زیاد این دانش آموختگان برعهده این نهاد است؟

او ادامه داد: امروز شاهدیم مردم از یک نماینده محترم که وارد مجلس می‌شود توقع دارند راهکار‌های اقتصادی برای حل مشکلات اقتصادی و بیکاری ارایه بدهد و ما هم این مساله را قبول داریم و حاضریم در آن مشارکت کنیم، اما مشارکت در رفع بیکاری نباید تولید بحران کند و باید مدیریت در بحران شود.

کوشا خاطرنشان کرد: این روز‌ها شاهد هستیم هجمه‌هایی به نهاد وکالت، این نهاد صنفی، قانونی، مردمی و قدیمی وارد می‌شود که شما بیاید در بحران اقتصادی به ما کمک کنید، ولی سوال اینجاست ما چه ابزاری‌هایی برای حل مشکلات اقتصادی داریم و چرا اصولا اقتصاددانان وارد حریم حقوقدانان شده اند؟ و چرا اقتصاددانان می‌خواهند وکالت را از اصل ٣۵ در فصل سوم قانون اساسی به فصل چهارم ببرند؟ نباید پایه‌های نهاد وکالت را سست کنیم.

رییس اتحادیه وکلا تاکید کرد: ظرفیت آزمون وکالت نباید برداشته شود و با توجه به کمبود زیر ساخت‌های آموزش وکیل، پذیرش وکلا باید سقف داشته باشد و برداشتن سقف مشکلاتی برای کیفیت آموزش ایجاد خواهد شد و با هرج و مرج و جوسازی نمی‌توانیم به جایی برسیم.

کوشا اظهارکرد: در وکالت اصولا بحث اقتصاد مطرح نیست و تلقی کسب و کار از وکالت موجب تضعیف این نهاد می‌شود و اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری با قوه قضاییه در مورد تدوین آیین نامه وکالت در تعامل است و در این راستا پیشنهادی به معاونت محترم حقوقی قوه قضاییه ارسال شد که پس از بررسی به اتحادیه برگشت داده شد و طبق قانون در حال رفع ابهامات هستیم تا به معاونت حقوقی قوه قضاییه ارجاع دهیم.

رییس اتحادیه اسکودا خاطرنشان کرد: کانون‌های وکلا براساس قانون به خصوص قوانینی که در نظام جمهوری اسلامی و در سال ۱۳۷۶ مصوب شد، مکلف هستند هر سال یک بار از طریق آزمون جذب کارآموز وکالت داشته باشند و ظرفیت آزمون طبق قانون توسط هیات سه نفره متشکل از رئیس کل دادگستری، رئیس دادگاه عمومی و انقلاب استان و رئیس کانون وکلای استان مشخص می‌شود و در واقع ۲ رای از سه رای با حاکمیت است بنابراین حاکمیت می‌تواند از طریق هیات تعیین ظرفیت مدیریت لازم را داشته باشد.

لیلا رییسی رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان در این نشست گفت: صاحبان اصلی نهاد وکالت مردم هستند و ما در دفاع از صیانت این نهاد از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

او با تاکید بر این موضوع که وکیلی می‌تواند مستقل باشد، که پروانه خود را از کانون وکالت مستقل دریافت کرده باشد و در این صورت می‌تواند وظیفه اش که ریشه در حقوق اساسی و حقوق ملت دارد را به شکل درستی انجام دهد، گفت: استقلال نهاد وکالت مورد تاکید و اراده قانونگذار بوده است.

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان تصریح کرد: وظیفه کانون وکلا اشتغالزایی نیست و مهمترین وظیفه کانون‌ها تربیت وکیل است که نیاز به زیرساخت دارد و در همه جای دنیا داشتن مدرک حقوق شرط لازم برای وکالت است، ولی شرط کافی نیست با این وجود نمایندگان مطمئن باشند اگر فرصتی بدهند، کانون‌های وکلا در جهت حل معضل فارغ التحصیلان بیکار رشته حقوق راهکار‌ها و پیشنهادات اصولی ارایه خواهند کرد.

رییسی افزود: از نمایندگان مجلس انتظار داریم در فرآیند تصمیم گیری در امور مربوط به نهاد وکالت با متولیان این نهاد که کانون‌های وکلای دادگستری هستند مشورت کنند و از نظرات کانون‌ها و همفکری با قوه قضاییه بهره ببرند.

او ادامه داد: سهمیه‌های کانون‌های وکلا توسط یک هیات سه نفره که ۲ نفر آن‌ها منتسب به دستگاه قضا هستند تعیین می‌شود و هر گونه افزایش پذیرش غیر کارشناسی می‌تواند به گسترش بیکاری وکلای جوان و ایجاد فساد منجر شود و متاسفانه مشکلات بسیار باعث شده وکلا به واسطه بیکاری و ناامنی شغلی دچار مشکل شوند.

کانون وکلا به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهاد‌ها مدنی با هدف تربیت وکیل فعالیت حمایتی و صنفی از سال ۱۳۴۷ با عنوان 'جمعیت وکلای دادگستری اصفهان' آغاز و پس از پیروزی انقلاب اسلامی کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان در سال ۱۳۷۵ تأسیس شد.

هم اکنون ۲ هزار ۵۱۲ وکیل عضو کانون وکلای استان اصفهان هستند و کانون وکلای دادگستری منطقه اصفهان با همکاری اسکودا سالانه یک دوره آزمون پذیرش کارآموزان وکالت را برگزار می‌کند.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کانون وکلا آزمون وکالت مشکلات اقتصادی کانون وکلای دادگستری کانون های وکلا نهاد وکالت قوه قضاییه کانون وکلا کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۴۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد

مدیرعامل بنیاد حیات از برنامه کمیته‌امداد برای ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه، ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است.

مرتضی فیروزآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۰ در مصوبه بودجه سالانه، بندی مبنی بر ایجاد سالانه ۵۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کمیته امداد لحاظ شده است، اظهار کرد: برای اجرای این بند از مصوبه پیش‌بینی‌هایی شده که باید زیرساخت‌های لازم توسط وزارتخانه‌های مربوطه فراهم شود که در سال ۱۴۰۲ حداقل ۲۶۰ هزار طرح اشتغال ایجاد شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲، منابع پیش‌بینی شده توسط قانون بودجه معادل ۳۵ هزار میلیارد تومان بود و ۵۰۰۰ میلیاردتومان نیز از محل جزء ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ تخصیص یافت. در سال گذشته برآورد کمیته امداد این بود که اگر سرانه اشتغال ۱۰۰ میلیون تومان باشد، می‌توان حدود ۴۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد کرد، اما در این زمینه امداد با چند مانع مواجه شد؛ مورد اول این بود که عملا جذب و فرآیند پرداخت تسهیلات جزء ۳ با تاخیر آغاز شد و تحقق آن بسیار پایین بود. همچنین به واسطه تورم، میزان سرانه تسهیلات برای هر فرد به میانگین ۱۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که طبیعتا منجر به کاهش تعداد اشتغال خواهد شد.

معاون رئیس کمیته امداد ادامه داد: همچنین تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان از منابع جزء ۴ کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شد که ۲۴.۸ همت از این میزان و معادل ۸۲ درصد جذب شده است.

فیروزآبادی درخصوص میزان سرانه تسهیلات اشتغال در سال گذشته بیان کرد: سال ۱۴۰۱ میزان سرانه تسهیلات ۸۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال گذشته برای هر نفر میانگین معادل ۱۲۵ میلیون تومان افزایش یافته است؛ به عبارتی میزان سرانه تسهیلات با افزایش ۱.۵ برابری همراه بوده است.

مدیرعامل بنیاد حیات با بیان اینکه سرانه تسهیلات اثر مستقیمی بر کیفیت مشاغل و خودکفایی مددجویان دارد، گفت: تغییر سیاست به سمت افزایش سرانه تسهیلات منجر به افزایش خودکفایی افراد می‌شود، به طوریکه طی سال گذشته ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد خودکفا شدند؛ این‌ افراد کسانی بوده‌اند که سنوات قبل دارای شغل شدند و به پایداری شغل رسیدند و پس از مدتی از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند.

فیروزآبادی در پاسخ به این سوال که چه کسانی مخاطبان اشتغال کمیته امداد هستند؟ تصریح کرد: ۵۰ درصد مخاطبان کمیته امداد زنان سرپرست خانوار هستند، همچنین ۵۰ درصد مخاطبان را نیز ساکنان روستاها تشکیل می‌دهند. ۹۰ درصد مخاطبان کمیته امداد فاقد مدارک دانشگاهی بوده و دارای دیپلم و پایین‌تر از دیپلم هستند که باید با مهارت‌آموزی برای اشتغال آماده شوند. به عبارتی عموما مراجعه‌کنندگان به کمیته امداد زن، روستایی و فاقد مدارک دانشگاهی هستند.

وی همچنین درخصوص رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط کمیته امداد نیز گفت: عموما رسته‌های شغلی ایجاد شده توسط امداد شامل مشاغل روستایی مانند دام و دامپروری، صنایع دستی و قالیبافی و همچنین مشاغل خدماتی است. در حال تلاش هستیم تا جوانان تحت پوشش را نیز به سمت مشاغل مربوط به دانش بنیان حرکت دهیم.

مدیرعامل بنیاد حیات در ادامه درخصوص هدف‌گذاری امداد برای ایجاد اشتغال در سال ۱۴۰۳ نیز بیان کرد: با توجه به محدودیت‌های نظام بانکی و حسب نظر بانک مرکزی، سقف تسهیلات اشتغال در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش نیافته است و با توجه به بازتوزیع دستگاه‌ها در قانون بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومان برای کمیته امداد پیش‌بینی شده که نسبت به سال گذشته با کاهش ۵۰۰۰ میلیارد تومانی همراه است. با این وجود در تلاش هستیم در سال جاری با بهره‌گیری از سایر منابع حداقل ۳۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی
  • حل مشکلات حقوقی ۳ هزار مددجوی استان البرز از طریق مشاوره
  • ارائه خدمات حقوقی به بیش از ۱۰۰۰ مددجوی زنجانی
  • ارائه خدمات حقوقی به ۱۰۱۶ مددجوی زنجانی‌
  • ارائه خدمات حقوقی به بیش از هزار مددجوی زنجانی
  • ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغالزایی در سال ۱۴۰۳/ سقف تسهیلات اشتغال امسال افزایشی ندارد
  • پرفروش‌ترین دارو چیست؟
  • بررسی پرونده «صندوق پس انداز کارکنان راه آهن جمهوری اسلامی ایران» با ۷ هزار شاکی