Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از داراب، طرح بررسی جامع باستان‌شناسی داراب در اسفند ماه ۹۷ در این شهرستان با حضور تیمی از پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور آغاز شد و طی بررسی صورت گرفته در پروسه‌ای یک ماهه، ۳۰۰ محوطه باستانی کشف شده که از این تعداد ۳۰ نقطه شاخص‌تر از سایرین بوده است.

به گفته مرتضی خانی‌پور، سرپرست تیم، حجم آثار باستانی داراب به قدری زیاد بود که در مشاهدات اولیه موجب غافلگیری شد و تعداد اعضای تیم را افزایش دادند با وجود این طی یک ماه، بررسی محوطه‌های باستانی تکمیل نشد و اعلام کردند که زمان بیشتری برای پرداختن به محدوده کامل باستانی داراب مورد نیاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون پس از گذشت دو سال و دو ماه، بار دیگر تیم کاوش‌های باستان شناسی از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور وارد داراب شده تا با واکاوی این منطقه کهن بتواند به ارزشهای میراثی و باستانی آن بیش از پیش دست یابد.

در این زمینه رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری داراب به خبرنگار فارس گفت: کاوش‌های باستان‌شناسی در داراب از ۲ سال قبل آغاز شده بود و با توجه به وسعت شهرستان و فراوانی محوطه‌های تاریخی، در آن زمان فقط در اطراف شهر داراب و بخش فسارود کاوش‌هایی انجام گرفت.

داوود مرادی ادامه داد: از آنجا که دکتر خانی پور و دکتر جمشیدی علاقمند به کاوش در این منطقه بودند، از سوی فرمانداری و اداره‌کل میراث فرهنگی پیشنهادی جهت جذب اعتبارات دادیم هرچند اعتبارات نفت و گاز به این امر تخصیص نیافت اما تیم باستان‌شناسی خودشان پیگیر و علاقه‌مند بودند و به همین دلیل از طریق مجوزهای کشوری و استانی مرحله دوم کاوش آغاز شد و با فراهم‌سازی امکانات، باستان‌شناسان به سرپرستی دکتر خانی‌پور روز گذشته وارد داراب شده و روند کاوش را آغاز کردند.

رئیس اداره میراث فرهنگی داراب بیان کرد: از آنجا که محوطه تاریخی منطقه وسعت بسیاری دارد، کاوش در یک فصل امکان‌پذیر نیست و فعلا گمانه‌زنی‌ شده که در کدام منطقه کار را آغاز کنند که این روند را با آثاری که کشف می‌شود، در نظر می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله قبل، طی کاوش به تمدن تل باکون با قدمت هفت هزار ساله برخورد کردیم و اکنون نیز با توجه به سفالهای کشف شده، آثاری از تمدن ایلامی‌ها در شهرستان داراب مشاهده شده است.

مرادی گفت: موضوع سکونت ایلامی‌ها تاکنون در خوزستان و بین‌النهرین مطرح بوده و وجود آثار تمدن آنها در جنوب فارس می‌تواند سرفصل جدیدی در باستان‌شناسی کشور باشد.

وی یادآور شد: این فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی داراب کهن نیز طی یک ماه است انجام می‌شود و نتایج آن پس از کاوش اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: تمدن ایلامی باستان شناسی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۰۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، به کوشش‌ علاقمندان میراث نیاکان منطقه و پیگیری‌های سازمان مردم نهاد انجمن دوستداران میراث فرهنگی سخت سر شهرستان رامسر  و انجام مراحل اداری توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان رامسر، اولین اثر ارزشمند فرهنگی، تاریخی و مذهبی جواهرده در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

"مسجد سکینه آباجی" واقع در ضلع جنوب غربی میدان تاریخی ییلاق جواهرده، در مرداد سال ۱۴۰۲ در فهرست آثار ملی، ثبت نهایی شد و در آذر ماه، از سوی وزیر محترم میراث فرهنگی به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد. و تابلوی ثبتی آن نیز در روز‌های آینده نصب خواهد شد.

دیگر خبرها

  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش رستم
  • استقرار گروه‌های مرمتی و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان