Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@20:53:26 GMT

اشباع بازار نفت در نتیجه بحران کووید هند

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۴۵۸۷

اشباع بازار نفت در نتیجه بحران کووید هند

شرکت مشاوره ریستاد انرژی پیش بینی کرد رشد چشمگیر موارد ابتلا به کووید ۱۹ در هند تقاضای جهانی برای نفت را کاهش خواهد کرد و به اشباع قابل توجه عرضه منجر می شود.

به گزارش ایسنا، شرکت ریستاد انرژی پیش بینی کرد موج مرگبار شیوع کووید ۱۹ در هند که یکی از مصرف کنندگان بزرگ نفت در جهان است، تقاضا برای مایعات نفتی را ۵۷۵ هزار بشکه در روز در آوریل و ۹۱۵ هزار بشکه در روز در مه کاهش می دهد و روی توازن بازار جهانی نفت تاثیر منفی می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لوییس دیکسون، تحلیلگر ارشد بازار نفت در شرکت ریستاد در یادداشتی به تاریخ ۲۸ آوریل نوشت: با ادامه افزایش موارد ابتلا و ناتوانی سیستم درمانی برای پاسخگویی به حجم بالای بیماران، تقاضای هند برای نفت ممکن است در ماههای آینده کاهش بیشتری پیدا کند.

مصرف سوخت هند در مارس برای نخستین بار در سه ماه گذشته تحت تاثیر رشد تدریجی فعالیت اقتصادی رشد کرده و به بالاترین میزان از دسامبر سال ۲۰۱۹ رسیده بود. اما افزایش موارد ابتلا در هند، به ایجاد محدودیتهای جدید رفت و آمد در سراسر این کشور منجر شد و در نتیجه تقاضا برای سوخت آسیب خواهد دید.

وزارت بهداشت هند روز پنج شنبه ۳۷۹ هزار و ۲۵۷ مورد ابتلای جدید و ۳۶۴۵ قربانی جدید اعلام کرد که مرگبارترین روز در میان کشورهای گرفتار کرونا از زمان آغاز شیوع آن تاکنون بوده است.

ریستاد انرژی پیش بینی کرد قرنطینه های محلی یکباره و بسیار سخت گیرانه ای که در چند روز گذشته وضع شده اند، باعث کاهش ۱۳ درصدی تقاضا در هند در آوریل در مقایسه با مارس سال ۲۰۲۱ خواهد شد.

مقامات پالایشگاه‌ها و فروشندگان سوخت هند به بلومبرگ گفتند مجموع تقاضای هند برای دیزل که پرمصرف ترین سوخت در این کشور است و بنزین حداکثر ۲۰ درصد در آوریل در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش پیدا خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، کاهش تقاضای هند برای نفت با تصویب برنامه افزایش تولید اوپک پلاس همزمان شده است. اوپک پلاس هفته جاری برنامه افزایش تدریجی تولید از ماه مه تا ژوییه را تایید کرد. اوپک پیش بینی میزان رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۱ را به شش میلیون بشکه در روز افزایش داد.

در حالی که ریستاد انرژی اشباع عرضه بازار نفت به دلیل بحران هند را پیش بینی می کند اما بانک آمریکایی گلدمن ساکس همچنان بر این باور است که بازار نفت بحران هند را نادیده می گیرد و قیمتها در شش ماه آینده افزایش پیدا می کنند و نفت برنت تابستان امسال به ۸۰ دلار در هر بشکه می رسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ویروس کرونا در هند قيمت نفت تقاضای جهانی برای نفت ریستاد انرژی بازار نفت برای نفت پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۴۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن