Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:29:59 GMT

تناقص‌گویی‌ مسئولان استان قزوین کارگران را سردرگم کرد

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۷۵۹۱

تناقص‌گویی‌ مسئولان استان قزوین کارگران را سردرگم کرد

گروه استان‌ها- با وجود مراجعه زیاد جوانان قزوینی به مسئولان برای یافتن شغل اما دستگاه‌های اقتصادی استان قزوین از کمبود کارگر ماهر در ۷۵۰ کارگاه تولیدی قزوین سخن می‌گویند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حدود 3 ماه است که مدیران اقتصادی استان قزوین به ویژه مدیرکل کار، رفاه و تامین اجتماعی و همچنین مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قزوین از کمبود کارگر ماهر در استان و خالی ماندن ظرفیت اشتغال واحدهای تولیدی و صنعتی در استان سخن می‌گویند و این در حالی است که هدایت‌الله جمالی‌پور، استاندار قزوین در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بیشترین مراجعه جوانان به خود را برای یافتن شغل عنوان کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تناقض‌گویی‌ها که بعضاً کارگران را در مراجعه به واحدهای تولیدی و صنعتی سردرگم می‌کند و البته هیچ‌گاه لیستی از شرکت‌های جویای نیروی کار در استان قزوین در اختیار مردم و رسانه‌ها قرار نگرفته است.

750 کارگاه تولیدی کارگر ماهر کم دارند

معاون اقتصادی استاندار قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با اشاره به کم‌کاری مدیران اجرایی گذشته استان در حوزه مهارت آموزی و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی در قزوین اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی ما در استان قزوین از ما تقاضای کارگر کاربلد و ماهر می‌کنند؛ اما متاسفانه کارگرانی که به آنها معرفی می‌کنیم، در اکثر مواقع مورد قبول واقع نمی‌شوند.

عیسی قبادی با تاکید بر کمبود نیروی کار ماهر در قزوین گفت: 750 کارگاه تولیدی در مرحله بهره‌برداری استان به کارگر ماهر برای راه‌اندازی خطوط تولید نیاز دارند و با وجود اینکه در مرحله نصب تجهیزات و ماشین‌آلات خط تولید هستند، از استان‌های مجاور مانند البرز و زنجان جذب نیرو دارند که این موضوع می‌تواند در درازمدت ارزش نیروی کار استان قزوین برای واحدهای صنعتی بومی را کاهش دهد.

وی اضافه کرد: با وجود مؤسسه‌های کاریابی سنتی که فقط اسم و شماره فرد را از او می‌گیرند و بعد از مدتی برای قبول شغل‌های ساده کارگری با او تماس می‌گیرند، راهگشا نیست و تنها چاره ما برای تزریق نیروی کار پربازده به واحدهای صنعتی و کارگاهی آموزش کارگران ساده در محل واحد تولیدی طی مدتی مشخص و به‌کارگیری کارگران در همان کارخانه یا واحد آموزش‌دهنده است.

90 درصد کارگران پارکینگ‌های شهرداری بیمه نیستند

اما از سوی دیگر نماینده کارگران در شورای عالی کار عدم استقبال کارگران از موقعیت‌های شغلی جدید در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان را به خاطر حقوق و دستمزد پایین دانست و گفت: این روزها در استان قزوین با شرکت‌ها و واحدهای تولیدی‌ای مواجه هستیم که برای دور زدن قانون اول حقوق مصوب وزارت کار را به حساب او می‌ریزند و بعد دستگاه کارت‌خوان را جلوی گرفته و کارگر را مجبور به برگرداندن بخشی از حقوقش می‌کنند.

آیت اسدی با اشاره به زیربار نرفتن شهرداری‌ها برای بیمه کردن کارگران پارکینگ‌ها و سایر مراکز خدماتی تصریح کرد: بیمه کردن کارگر که در همه جای دنیا یک حق ذاتی و طبیعی است، در استان قزوین 90 درصد کارگران پارکینگ‌های شهرداری بیمه نیستند.

وی اضافه کرد: بنابراین در واحدهای تولیدی و صنعتی تازه‌ساز استان قزوین مانند بسیاری از واحدهای خدماتی کاسب‌کار استان آش دهن‌سوزی به کارگران نمی‌دهند که آنها برای کار سرودست بشکنند. بنابراین از دوران طلایی زندگی کارگری در ایران که قبل از تغییر قانون کار بود در دهه 70 بود، دیگر خبری نیست و جوانان ما روز به روز از کارگری بیشتر منزجر و متنفر می‌شوند.

مهارت‌آموزی به کارگران واحدهای تولیدی در طرح جوار

اما مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیمبا بیان اینکه مهارت‌آموزی به نیروهای فعال در حوزه تولید یکی از لازمه‌های تحقق شعار سال یعنی پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید است، اظهار داشت: در راستای مهارت‌آموزی و ارتقای مهارتی نیروهای حوزه تولید طرح جوار کارگاهی با استفاده از ظرفیت‌های تخصصی واحدهای صنعتی و کارگاه‌های تولیدی در قزوین اجرا می‌شود.

محسن مددی با اشاره به شکل‌گیری 14 مراکز جوار کارگاهی و بین کارگاهی در شهرک‌های صنعتی استان قزوین گفت: راکز جوار بین کارگاهی شامل کارگاه‌های تولیدی است که علاوه بر کارگران و کارکنان خودشان می‌توانند دوره‌های مهارت‌آموزی فنی‌ و حرفه‌ای را برای کارکنان و کارگران شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی مجاور هم برگزار کنند.

وی یادآور شد: به عبارت ساده‌تر در طرح جوار از ظرفیت تخصصی کارگاه‌های تولیدی و صنعتی برای آموزش و مهارت‌آموزی نیروهای همان کارگاه‌ها و یا کارگاه‌های مجاور آنها استفاده می‌کنیم. 

تخفیف مالیاتی برای کارگاه‌های تولیدی در طرح جوار

دبیر شورای مهارت استان قزوین با اشاره به مزایای برپایی مراکز جوار برای واحدهای صنعتی گفت: هر کارگاه تولیدی که از این ظرفیت برای آموزش نیروهای خود یا واحدهای صنعتی مجاور استفاده کند، طبق تبصره 2 ماده 38 قانون بودجه از بخشودگی مالیات ارزش افزوده برخودار خواهد شد.

مددی افزود: بنابراین کارگاه‌های تولیدی امور تاییدیه انجام هزینه‌های آموزشی را که اداره کل فنی‌‌ و حرفه‌ای منحصراً صادر می‌کند را به اداره کل اقتصاد و دارایی ارائه می‌کنند و در ازای هزینه‌‌ای که برای آموزش در قالب طرح جوار متقبل می‌شوند، اداره کل اقتصاد و دارایی از مالیات سرجمع ارزش افزوده آنها کم می‌کند.

وزارت بهداشت از کارگران کرونازده حمایت نکرد / برگه فوت کارگری برای گرفتن 30 میلیون تومان صادر نشدمسکن 85 درصد حقوق کارگران را می‌بلعدپیشنهاد مجلس به دولت برای افزایش حداقل 35 درصدی حقوق کارگران

به گزارش تسنیم، پرداخت حقوق نصف خط فقر و طفره رفتن کارفرمایان واحدهای تولیدی از بیمه کردن با طرح عناوینی مانند کار آزمایشی کار را برای جوانان در مراجعه به این واحدها سخت کرده و بسیاری از آنان استثمارگری را روحیه حاکم بر واحدهای تولیدی و صنعتی می‌‌دانند که تا زمان عدم تغییر این تفکر راهی جز پس زدن واحدهای تولیدی از سوی کارگران ماهر وجود ندارد. 

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری قزوین کارگاه تولیدی اخبار کارگران استانداری قزوین کارگاه تولیدی اخبار کارگران واحدهای تولیدی و صنعتی تولیدی و صنعتی کارگاه های تولیدی استان قزوین کارگاه تولیدی واحدهای صنعتی مهارت آموزی کارگر ماهر نیروی کار کارگاه ها طرح جوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۷۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات و نبود نقدینگی عمده مشکلات واحد‌های صنعتی در قوچان است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قوچان در حاشیه بازدید از برخی واحد‌های صنعتی و تولیدی این شهرستان به مناسبت هفته کار و کارگری، گفت: کمیسیون کار و کارگری که با حضور دستگاه‌های مرتبط به‌صورت ماهانه برگزاری جلسات تخصصی دارد به دنبال حل مشکلات کارگران و واحد‌های تولیدی و صنعتی در این شهرستان است.
حسین ولایتی  با اشاره به بررسی‌های انجام‌شده درزمینه مشکلات شرکت‌های تولیدی و خدماتی،افزود: تنها دو شرکت حدود دو ماه معوقه پرداخت حقوق کارگران خود را دارند و مابقی واحد‌های صنعتی و تولیدی در قوچان پرداخت حقوق کارگران و کارکنانشان را به‌روز و ماهیانه انجام می‌دهند و مشکل دیگری در حوزه کار و کارگری در سطح شهرستان وجود ندارد.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قوچان گفت: موضوعات و مباحث دیگری درزمینه درخواست‌ها و مشکلات واحد‌های صنعتی و تولیدی هم موردبررسی قرار می‌گیرد که عمده آن به پرداخت تسهیلات، نبود نقدینگی و بدهی به تأمین اجتماعی، مالیات و دارایی و شرکت گاز مرتبط است و باید با همکاری و هماهنگی بین دستگاهی این مشکلات نیز مرتفع شود.

دیگر خبرها

  • تسهیلات و نبود نقدینگی عمده مشکلات واحد‌های صنعتی در قوچان است
  • حضور ۸واحد تولیدی از قزوین در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • موفقیت واحدهای تولیدی در گرو کارگران ماهر و پرتلاش آن است
  • باز شدن پای محصولات صنعتی قزوین به بازار‌های بین المللی
  • به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
  • رفع موانع صادرات واحدهای تولیدی در استان تهران پیگیری شود
  • زنگ آغاز پویش ملی دوشنبه‌های ورزش و کار در استان مرکزی نواخته شد
  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • بیش از ۷۰ درصد جمعیت کردستان از خدمات وزارت کار بهره‌مند هستند
  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال