Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - اشکان جهان‌آرای: پرورش ماهی خاویاری در مازندران یکی از بنامه‌های مهم اقتصاد شیلاتی محسوب می‌شود که طی سال‌های اخیر به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و در حال حاضر یکی از بزرگترین سایت‌های پرورش ماهیان خاویاری در جویبار با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی چند سال است که فعالیت می‌کند. اما به گفته معاون آبزی‌پروری اداره کل شیلات مازندران قرار است طرحی جدید و متفاوت برای پرورش ماهیان خاویاری در مازندران اجرا شود که نخستین نمونه آن در کشور است و زنجیره کاملی از تولید این محصول به همراه بهره‌وری بیشتر از آب ایجاد می‌کند با سرمایه‌گذاری کامل بخش خصوصی در این استان به بهره‌برداری برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی عباس‌زاده در گفت‌وگو با همشهری آنلاین اظهار کرد: این پروژه به عنوان طرح پایلوت پرورش فوق متراکم ماهیان خاویاری قرار است اجرا شود که برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود. در این روش از پرورش ماهی بهره‌وری از آب ۱۰ تا ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به ویژگی مهم این مزرعه پرورش ماهی گفت: یکی از مزیت‌های مهم این روش پرورش ماهی که قرار است در شهرستان سیمرغ اجرا شود، استفاده از دانش نوین کشت آکوآپونیک است. در دانش آکوآپونیک یا کشت بدون خاک، برخی گیاهان گلخانه‌ای در آب خارج شده از استخر پرورش ماهی پرورش داده می‌شوند. در واقع یکی از بخش‌های مهم زنجیره تولید در این مزرعه همین بخش است.

معاون آبزی‌پروری شیلات مازندران خاطرنشان کرد: مزرعه آکوآپونیک از پساب استخر ماهیان خاویاری استفاده می‌کند و با توجه به تولید کود از فضولات پرورش ماهی و بارور بودن آب تصفیه شده، آب به دست آمده به بستری برای رشد بدون خاک گیاه تبدیل می‌شود.

عباس‌زاده با اشاره به صدور همه مجوزهای اجرای این پروژه، خاطرنشان کرد: در طرح پیش‌بینی شده برای این مجموعه بخش‌های دیگری مانند فرآوری و بسته‌بندی محصول نیز در نظر گرفته شده است که مزیت‌های آن و ارزش افزوده محصول تولیدی را چندین برابر می‌کند.

به گفته وی قرار است این طرح در چند فاز اجرا شود و که طبق برنامه‌ریزی پس از آغاز به کار عملیات اجرایی از هفته آینده، فاز نخست آن طی یک سال دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید. چشم‌انداز این طرح پرورش ۳۰۰ تن ماهی خاویاری در سال است که با سرمایه‌گذاری شخصی و بدون تسهیلات اجرا می‌شود.

با توجه به این که در کشت آکوآپونیک دو محصول تولید می‌شود، عملکرد و راندمان بیشتر اسست. ضمن این که در این روش به دلیل بسته بودن سیستم، مصرف آب کم است و در نهایت پساب مزرعه ماهی با تصفیه برای مصارف دیگر قابل استفاده می‌شود. با استفاده از این نوع سیستم کشت در یک منطقه، اقتصاد منطقه رونق یافته و هزینه‌های حمل و نقل کاهش می‌یابد. یکی دیگر از مزایای این نوع کشت استفاده از بقایای تولید ماهی به عنوان کود ارگانیک است.

استاندار مازندران نیز با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد فنی مجتمع زنجیره‌ای شیلاتی چالواران گفت: این طرح در ۵ فاز اجرا می‌شود و در آن با استفاده از تجهیزات نوین، بهره‌وری از آب تا ۱۵ برابر و تراکم تولید در حوضچه‌های ماهی حدود دو برابر پیش‌بینی شده است.

احمد حسین‌زادگان افزود: در این طرح هر ۱۹ روز یک بار آب حوضچه‌های پرورش ماهی تعویض می‌شود که سبب کاهش بسیار چمشگیر مصرف آب در پرورش ماهی خواهد شد. سپس گندزدایی در آب برگشتی از حوضچه‌های پرورش ماهی آغاز می‌شود و در نهایت در مسیر آب خروجی آب مصرفی در گلخانه آکوآپونیک این مزرعه، گیاه سالم بدون آفت تولید می‌شود. برنامه بسته‌بندی و تولید کود با استفاده از فضولات نیز از اجزای دیگر این زنجیره است.

مازندران در حال حاضر ۱۸ مزرعه پرورش ماهی با ظرفیت تولید ۲۵۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری در سال دارد که بیشترین سهم این تولید مربوط به مجتمع پرورش ماهی خاویاری چبکرود جویبار است. این مجتمع بزرگ تا افق ۱۴۰۴ صادرات ۱۰۰ تن خاویار، پنج هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و ۵۰۰ هزار تن گوشت ماهیان سردآبی را در برنامه دارد. ۱۲۵ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور، ماهی‌های مولد را از مازنردان تأمین می‌کنند.

با راه‌اندازی مجتمع شیلاتی چالواران سیمرغ، علاوه بر این که توان تولید و پرورش ماهیان خاویاری مازندران افزایش می‌یابد، فناوری و روش به روز پرورش ماهی نیز همراه با زنجیره تولید برای نخستین بار در کشور رراه‌اندازی خواهد شد.

پرورش ماهیان خاویاری به دلیل ارزش اقتصادی بالای گوشت و خاویار این ماهی و تقاضای بالای بازار جهانی به ویژه نسبت به خاویار شمال ایران از اهمیت بسیار بالایی در زمینه صادرات شیلاتی برخوردار است. پرورش این ماهیان طی یک یک دهه اخیر با توجه به ممنوعیت صید ماهیان خاویاری از دریای خزر به دلیل رو به انقراض بودن این محصول اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

کد خبر 598216 برچسب‌ها استان مازندران اشتغال درآمد ماهی حیوانات - آبزیان صادرات و واردات شیلات خاویار گیاهان و درختان دریای خزر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران اشتغال درآمد ماهی حیوانات آبزیان صادرات و واردات شیلات خاویار گیاهان و درختان دریای خزر پرورش ماهیان خاویاری ماهی خاویاری پرورش ماهی اجرا شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۷۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟

حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

منبع: خبرآنلاین

tags # پیاز سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • طرح‌های پرورش ماهی در استان بوشهر حمایت می‌شود