Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:47:16 GMT

اداره کشور در جنگ اقتصادی بدون اتکا به درآمدهای نفتی

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۷۷۹۲

اداره کشور در جنگ اقتصادی بدون اتکا به درآمدهای نفتی

به گزارش روز جمعه ایرنا، ایران سه سال است که با جنگ اقتصادی شدیدی دست به گریبان است. جنگی که با خروج یک جانبه آمریکا از برجام آغاز شد و مرحله به مرحله شدت گرفت.

اگرچه آمریکا تلاش کرد تا صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما در عمل، ایران توانست با دور زدن تحریم‌ها و پیدا کردن راه‌های مویرگی، صادرات نفت خود را هر چند بسیار کمتر از گذشته ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر موانعی که برای فروش نفت وجود داشت، همچنین ایران در انتقال پول نیز با مشکل مواجه بود. این موضوع باعث شد تا درآمدهای نفتی ایران با کاهش چشمگیری مواجه شود و دولت مجبور باشد دخل و خرج خود را با درآمدی به جز نفت هماهنگ کند.

در این میان صادرات غیرنفتی توانست تا حد زیادی کاهش درآمدهای نفتی را جبران کند با این حال آنگونه که معاول اول رئیس‌جمهوری اعلام کرده از ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی که در سال ۹۹ هزینه شده تنها ۹ هزار میلیارد تومان از محل درآمدهای نفتی بوده است.

مقایسه این اعداد نشان می دهد که تنها ۱.۵ درصد از بودجه کشور از محل درآمدهای نفتی تامین شده و این در مقایسه با یک دهه گذشته که حدود ۵۰ درصد از بودجه از درآمدهای نفتی بود، تقریبا هیچ است.

سهم ۱.۵ درصدی بودجه از درآمدهای نفتی در حالی محقق شده که در قانون بودجه سال ۹۹، درآمدهای نفتی سهمی ۳۰ درصدی از بودجه را داشتند.

با نگاهش به اعداد بودجه، مشخص می شود که اگر سهم ۳۰ درصدی محقق می شد باید حداقل ۲۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی در بودجه هزینه می‌شد که این اتفاق نیافتاده است.

در این شرایط اما عده‌ای از منتقدان دولت مدعی بودند که می‌توانند نفت بفروشند. به گفته معاون اول رئیس جمهوری، اگرچه بر اساس محاسبات وزارت نفت این افراد خواهان مجوز برای صادرات ۸ میلیون بشکه نفت در روز بودند اما در عمل حتی یک بشکه نفت نیز نفروختند.

این در حالی است که وزارت نفت توانست در این مدت با راهکارهای مویرگی، صادرات نفت را ادامه دهد و حتی برخی رسانه‌های غربی از شبح نفتکش‌های ایرانی در آب‌های آزاد برای دور زدن تحریم‌ها سخن گفتند.

این به آن علت است که در شرایط تحریم هیچ کشوری از ایران به صورت رسمی نفت نخریده و ایران مجبور بود برای فروش نفت خود حتی در شرایط حداقلی، از راه‌هایی مانند تغییر پرچم استفاده کرده و مانع از صفر شدن صادرات نفت شود.

هر چند در این راه کار بسیار سختی انجام شد و فشارها هر روز علیه صادرات نفت ایران شدت گرفت اما در نهایت ایران توانست حتی بدون اتکا به درآمدهای نفتی، از پس جنگ اقتصادی برآید.

به گزارش ایرنا، تحریم‌های نفتی ایران که بعد از خروج آمریکا از برجام با شدت بازگشت، با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران انجام شد. با این حال زمان نشان داد که آمریکا قدرت آن را ندارد که صادرات نفت ایران را متوقف کند زیرا مسیرهای خاکستری برای صادرات نفت وجود دارد و ایران از این مسیرها نفت خود را به فروش می‌رساند.

همچنین ایران علاوه بر صادرات نفت، صادرات فرآورده‌های نفتی را نیز با قدرت انجام می‌دهد. علاوه بر صادرات فرآورده های نفتی به کشورهای همسایه، در مهمترین اقدام در سوم خرداد سال گذشته اولین نفتکش ایرانی حاوی بنزین به ونزوئلا رسید.

برچسب‌ها برجام وزارت نفت ایالات متحده آمریکا ایران ونزوئلا صادرات نفت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام وزارت نفت ایالات متحده آمریکا برجام وزارت نفت ایالات متحده آمریکا ایران ونزوئلا صادرات نفت اخبار کنکور صادرات نفت ایران درآمدهای نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور