Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@09:17:52 GMT

مبنای شراکت با خارجی‌ها کسب دانش و فناوری

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۵۹۴۲۵

مبنای شراکت با خارجی‌ها کسب دانش و فناوری

ایکوپرس نوشت: فرشاد مقیمی به مشکلات ناشی از ترک همکاری از سوی شرکای خارجی در زمان تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: بسیاری از قطعات در گمرک مانده بود و با سختی توانستیم آن‌ها را ترخیص کرده و خودرو‌ها را در اختیار مشتریان قرار دهیم؛ برخی قطعات نیز در مبدا تولید شد، اما هیچ گاه به کشور نرسید.

وی با تاکید بر طراحی و تولید بسیاری از قطعات وارداتی به دست توانمندی مهندسان و تکنیسین‌های کشور، گفت: هر چند با سختی، اما توانستیم بسیاری از قطعات را تولید داخل کنیم؛ این از نعمات تحریم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقیمی میزان ارزبری هر خودرو را به طور متوسط ۱۷۲۰ یورو دانست و گفت: از این میزان ۳۳ درصد مربوط به خودروساز است که ایران خودرو برای آن برنامه‌های ساخت داخل متنوعی را تدارک دیده است؛ ۳۷ درصد از این عدد مربوط به مواد اولیه است که در اختیار خودروساز نیست و صنایع مرتبط، باید سرمایه‌گذاری‌های لازم را برای ساخت داخل آن انجام دهد. ۳۰ درصد از میزان ارزبری تولید نیز مربوط به قطعات الکترونیک است که خودروسازی مصرف کننده آن به شمار می‌رود.

وی با بیان این که برقی‌سازی خودرو‌ها به معنی استفاده بیشتر از قطعات الکترونیک است، گفت: جهان به سمت تولید خودروی برقی در حرکت است، ما نیز باید به فکر حضور بیشتر در بازار‌های جهانی باشیم و بتوانیم هم تراز با دانش روز دنیا خودرو تولید کنیم؛ خودرو نباید در داخل تولید و مصرف شود باید در بازار‌های جهانی مصرف شود که یکی از روش‌ها به روز کردن خودرو‌ها است.

مقیمی تصریح کرد: در حال حاضر به دستور وزیر محترم صمت، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در حال اجرای برنامه ویژه‌ای در این زمینه است و ما نیز نیازمندی‌های خود را اعلام کرده‌ایم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بازار و دلایل افزایش قیمت خودرو، افزود: وقتی در شرایط تلاطم اقتصادی قرار می‌گیریم خودرو تبدیل به کالای سرمایه‌ای می‌شود و با توجه به اختلاف قیمت کارخانه و بازار، مردم علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این بخش می‌شوند.

مقیمی، با بیان این‌که کاهش تولید و عرضه کم خودرو در سال ۹۸ و تردید مردم در خرید و فروش خودرو، سبب شکل‌گیری نابسامانی در بازار خودرو شد که قیمت‌ها افزایش یافت، گفت: این نابسامانی‌ها نیز با افزایش تولید رفع می‌شد تا در کنار ثبات شرایط اقتصادی بازار هم تثبیت شود.

وی در عین حال تغییرات در شاخص‌های کلان اقتصادی را موثر در افزایش قیمت خودرو دانست و گفت: به عنوان مثال افزایش نرخ ارز در جامعه سبب ایجاد انتظار برای افزایش قیمت قطعات وارداتی و قیمت خودرو در آینده می‌شود.

مقیمی با بیان این‌که ایران خودرو با همت و تلاش مجموعه سازندگان و مهندسان توانمند کشور در کم‌تر از ۱۳ ماه خودروی جدید تارا را طراحی کرده و به مرحله تولید انبوه رسانده، تاکید کرد: در خودروی تارا استاندارد‌های کیفی به شرایط بسیار خوبی رسیده و قابلیت عرضه دارد؛ بیش از ۹۲ درصد از قرارداد‌های تولید این محصول با سازندگان داخلی است.

وی افزود: قطعه‌سازان در افزایش تولید و دستیابی ایران‌خودرو به اهداف، نقش مهمی بر عهده داشته‌اند، در دو میثاقی که با آن‌ها داشتیم، توانستیم تولید روزانه را به بیش از دو هزار دستگاه برسانیم؛ افزایش تولید به معنای کاهش هزینه‌های سربار است.

مقیمی کسب ۵ ستاره کیفیت برای محصول دناپلاس اتوماتیک در شرایط تحریم را از دستاورد‌های مهم صنعت خودروی کشور عنوان کرد و گفت: قبل از تحریم، بسیاری از قطعات این محصول را از منابع خارجی تامین می‌کردیم، اما در شرایطی پنج ستاره کیفیت را کسب کرد که قطعات از منابع داخلی تامین شده است.

مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو توسعه قوای محرکه و طراحی و تولید گیربکس شش سرعته با کاهش مصرف دو تا دو و نیم درصد را نیز از دستاورد‌های تحریمی عنوان کرد و گفت: تولید انبوه گیربکس نیمه اتوماتیک را نیز امسال آغاز و بر روی خودرو‌هایی با نام و نشان ایرانی نصب و عرضه خواهیم کرد؛ خط تولید گیربکس اتوماتیک نیز تا آبان ماه به مراحل نهایی خواهد رسید.

وی پروژه‌های آیرودینامیک و کاهش وزن خودرو را نیز از دیگر اقدامات ایران خودرو برای کاهش مصرف سوخت خودرو عنوان کرد و گفت: در این زمینه برنامه‌های متنوعی را تدارک دیده‌ایم.

مقیمی طراحی و تولید محصولات جدید در حوزه خودرو‌های سنگین و نیمه سنگین و مسافری اشاره کرد و گفت: ایران خودرو دیزل در سال گذشته افزایش ۶۷ درصدی تولید را محقق کرده است، محصولات جدیدی به سبد تولیدات این شرکت اضافه شده و بعد از ۹ سال توقف، خط تولید اتوبوس راه اندازی شده است.

وی تصریح کرد: علی رغم بدبینی که در شهرداری تهران در اجرای تعهدات وجود داشت، توانستیم اتوبوس‌هایی که برای تحویل آن قرارداد منعقد کردیم را در زمانی کم‌تر از موعد تحویل، در اختیار شهرداری قرار دهیم.

مقیمی تصریح کرد: تولید اتوبوس را با ۵۸ هزار یورو ارزبری شروع کردیم، امروز به ۴۴ هزار یور کاهش داده ایم و هدف‌گذاری امسال نیز دستیابی به ۳۳ هزار یورو است.

وی، با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر این که «به کارتان ادامه دهید حتما موفق می‌شوید»، تصریح کرد: اگر به صنعت داخلی اعتماد شود و ما نیز تمام تلاش خود را می‌کنیم تا رضایت مردم را جلب کنیم.

مقیمی، ضمن دادن اطمینان خاطر به مشتریان در صحت فرآیند فروش محصولات و قرعه کشی که با حضور نهاد‌های ناظر صورت می‌گیرد، گفت: شاید در گذشته برخی می‌توانستند به سیستم‌های فروش نفوذ کنند، اما در حال حاضر با ارتقای سیستم‌ها، امنیت کامل در این فرآیند برقرار است و امکان ادعای دست‌کاری در فروش و قرعه کشی نیز وجود ندارد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ایران خودرو بسیاری از قطعات ایران خودرو خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۵۹۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی