Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان کشورمان سامانه پشتیبان تصمیم گیری مکانی برای مدلسازی تاثیر طوفان های دریایی بر مناطق ساحلی خلیج چابهار را توسعه دادند.

بیش از ده سال از طوفان «گونو» می‌گذرد. طوفانی که خسارت‌های زیادی را به مردم و شهر چابهار وارد کرد.

طوفان‌های دریایی نیز همچون سیل و زلزله از بلایای طبیعی هستند که روی سواحل کشور ما تاثیر می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا کنون نیز تحقیقات زیادی برای مسیریابی طوفان‌های دریایی انجام شده است. در کشورمان نیز محققان پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گام هایی موثر برای توسعه سامانه پشتیبان تصمیم گیری مکانی برای مدلسازی تاثیر طوفان های دریایی بر مناطق ساحلی خلیج چابهار برداشته اند.

به گفته مسعود مرادی مجری این طرح پژوهشی، طوفان‌های دریایی از بلایای طبیعی است که روی سواحل تاثیر می گذارد. چابهار نیز نقطه ای در معرض خطر این طوفان ها است. هر چند که دوره بازگشت آنها طولانی باشد اما خطرناک هستند. تغییرات اقلیمی باعث افزایش تهدیدهای طبیعی زیادی بر مناطق ساحلی می شود که مهمترین آنها وقوع طوفان های دریایی و آبگرفتگی مناطق ساحلی است. پس داشتن استراتژی های بخشی و برنامه های مدیریت ریسک برای آمادگی و مقابله در برابر بلایای طبیعی یکی از الزامات مناطق ساحلی است.

مرادی ادامه داد: در صورت وجود برنامه ریزی درست با وجود وقوع طوفان خسارت‌ها به شدت کاهش می یابد. بنابراین مدلی را پیاده سازی کردیم و در آن میزان اثرات مستقیم و غیر مستقیم طوفان در منطقه چابهار را مشخص می کند. نتایج نشان داد اثرات غیر مستقیم در 10 روز پس از طوفان حداکثر میزان را دارند. همچنین 4 عنصر زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را بررسی کردیم و مشخص کردیم که در این 4 بخش نیز با چه خسارت هایی مواجه هستیم.

وی همچنین بیان کرد: توسعه سامانه نرم افزاری پشتیبان تصمیم گیری مکانی برای بررسی اثرات طوفان های دریایی و آب گرفتگی و ارزیابی خسارات حاصله در مناطق ساحلی و تلفیق سامانه اطلاعات جغرافیایی و سامانه های پویا برای توسعه یک سامانه پشتیبان تصمیم گیری اهدافی است که با انجام این طرح دنبال کردیم.

پس مهمترین مسئله برای برنامه ریزان و مسئولان محلی، دانستن محل وقوع حوادث و برآورد خسارات حاصله است تا بتوانند با اجرای برنامه ها و طرح های اجرایی مورد نیاز حفاظت های لازم را انجام دهند. تناوب رخداد طوفان های دریایی، زمان وقوع و شدت آنها در منطقه شمال غرب اقیانوس هند در سال های گذشته رو به افزایش است. بواسطه افزایش تناوب وقوع، شدت و زمان خیزاب طوفان در منطقه ساحلی خلیج چابهار، لازم است مکان های در معرض خطر شناسایی شده و مدیریت بحران بنحوی تعریف شود که حداقل خسارات پس از وقوع طوفان بجا بماند.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این پروژه یک مدل مکانی-زمانی برای مدلسازی اثرات طوفان های دریایی و آبگرفتگی بر مناطق ساحلی با استفاده از آنالیز مکانی و سامانه های پویا است. با استفاده از تلفیق سامانه های اطلاعات جغرافیایی و سامانه های پویا، مولفه های مختلف مکانی-زمانی تلفیق شده و با استفاده از داده های تاریخی موجود، اثرات طوفان های دریایی بر منطقه ساحلی چابهار ارزیابی شد.

 

 

 

برچسب هاطوفان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: طوفان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو تصمیم گیری مکانی طوفان های دریایی بر مناطق ساحلی طوفان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان

 به گزارش تابناک، سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان، چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی  لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی وجود دارد.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال تگرگ دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) درکهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان، ایلام، غرب کرمانشاه و شمال غرب فارس و سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال غرب فارس و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران دور از انتظار نیست.

این شرایط جوی چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب هرمزگان، کرمان، فارس، همدان، مرکزی، نیمه غربی اصفهان، نیمه جنوبی آذربایجان غربی و نیمه غربی یزد و پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مرکزی، همدان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و نیمه جنوبی خراسان رضوی پیش‌بینی می‌شود.

بر اثر این مخاطرات جوی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، خودداری از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری با اشاره به افزایش وزش باد و ارتفاع موج در خلیج فارس آورده است: وزش باد شدید لحظه‌ای تا ۳۰ نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر و در مناطق دور از ساحل تا ۲ متر یکشنبه و دوشنبه (۹ و ۱۰ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، سه‌شنبه و چهارشنبه (۱۱ و ۱۲ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر، هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان  و جمعه (۱۴ اردیبهشت) در تنگه هرمز و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان در دریای عمان دور از انتظار نیست.

در این وضعیت جوی اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری،احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی وجود دارد. به توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی در دستور کار قرار گیرد.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • حادثه دریایی جدید در آب‌های اطراف یمن
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان
  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • وقوع طوفان و بارش تگرگ‌های شدید در چین (فیلم)
  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • تصمیم مهم کمیته فوتسال و فوتبال ساحلی آسیا با ریاست تاج
  • گردباد ویرانگر در آمریکا + فیلم
  • وقوع ناپایداری‌های موقتی، تندباد لحظه‌ای و گردوخاک، ۸ اردیبهشت
  • وقوع حادثه امنیتی در جنوب یمن
  • وقوع ناپایداری‌های موقت و تندباد لحظه‌ای در هرمزگان، ۷ اردیبهشت