Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@16:01:56 GMT

سرمایه اجتماعی ضامن استمرار گفتمان انقلاب اسلامی

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۱۷۶۳

سرمایه اجتماعی ضامن استمرار گفتمان انقلاب اسلامی



 

در سرمایه اجتماعی مولفه‌هایی چون مشارکت، اعتماد و ارتباطات  نقش تاثیرگذاری در حفظ و استمرار گفتمان انقلاب اسلامی دارد. جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس تاکنون با اعتماد و اتکاء به این سرمایه توانست موانع بسیار سختی را از مسیر پیشرفت کشور بر دارد و در عرصه بین‌الملل با قدرت بالا ایفای نقش کند و حتی یک نوع نظام توانمند در حکمرانی و مردمداری به افکار عمومی و سیاستمداران معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات یکی از عرصه‌های حضور حیات‌بخش سرمایه اجتماعی است و شرکت شورانگیز و اعتقادی مردم ایران در ۴۰ انتخابات که غالبا بالای ۶۰ درصد بوده نشان از هم‌اعتقادی و همگرایی حاکمیت با سرمایه اجتماعی دارد.

حضرت امام (ره) در وصیتنامه الهی سیاسی خود به نقش مردم در جمهوری اسلامی داشته و از مسوولان می‌خواهد که خود را وقف خدمت به مردم کنند و رهبر بزرگوار انقلاب به دفعات بر مردمی بودن نظام تاکید داشته و مفهوم مردم‌سالاری دینی را به عنوان یک مفهوم نو در فهم گفتمان انقلاب اسلامی بیان داشته و در بیانیه گام دوم به صراحت به آن اذعان کردند و کانون اتکاء خود را در گام دوم بر جوانان  نهادند.

حفظ سرمایه اجتماعی مهمتر از بکارگیری سرمایه اجتماعی است و برای این هدف باید برنامه داشت، برنامه‌ایی که در گذر عمر نظام موجب افزایش اعتماد، مشارکت و ارتباطات مردم و حاکمیت شود، برنامه‌ایی که در آن نیازهای مادی و معنوی و مطالبات انباشته شده و سوالات پاسخ داده نشده و ضررهای ناشی از عملکرد دولتها و خاص دولت مستقر دیده شود و در گام دوم در ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجی برای هریک از قوای حاکمه یک وظیفه سازمانی و رسالت انقلابی تلقی شود و به سهولت به بوته عمل دراید.

افزایش سرمایه اجتماعی نیاز به رضایت مردم و جامعه نخبگانی از عملکرد قوای حاکمه و نهادهای انقلابی و دینی دارد. حل مشکلات اقتصادی با اتکاء به منابع داخلی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای مردم یک اصل موثر در اعتماد بیش از گذشته به نظام خواهد بود و عملکرد مثبت دولت دال مرکزی این افزایش اعتماد است.

کاهش حضور مردم در انتخابات مجلس یازدهم علامت روشن در نارضایتی مردم از عملکرد دولت است و برای رفع این نقص بزرگ و افزایش مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ضروری است در فرصت باقی مانده دولت ۱۲ با همکاری قوای دیگر به‌ویژه مجلس شورای اسلامی در مهار گرانی، تورم افسار گسیخته، بی‌ثباتی بازار ارز و سرمایه و نیز ثبات قیمت مسکن و نیز حمایت از تولید گران خاص کشاورزان و کارگران بیشتر از گذشته کوشا باشند و راه علاج و امید به گشایش را از سرمایه ملی و منابع درونی به‌دست آورند و چشم به حرف و اشاره و چشمک امریکا و تروئیکا اروپا دوختند فرصت‌سوزی است و موجب رنج و زجر روزافزون مردم بنابراین در شرایط شرمساری نمی‌توان توقع حضور حداکثری مردم در انتخابات آتی داشت.

نکته مهمتر اینکه جلب مستمر اعتماد مردم و توسعه ارتباطات مردمی با قوای حاکم منوط به این است که راه دسترسی به تسهیلات و اعتبارات برای همه یکسان باشد، انقلاب کردیم که رانت و باند بر اقتصاد و منابع مالی و فرصت‌های شغلی سایه نیفکند و هر روز غبار شوم آن از سیمای اقتصاد، اجتماع و ادارات ایران پاک شود ولی در این زمینه بعضی حکمرانان شرمنده مردم شدند و رفاه خود و فرزندانشان را بر زدایش رنج و سختی از زندگی مردم ترجیح دادند خیلی از آنها در کسوت روحانی بوده و در سخنان و خطبه‌هایشان از عدالت مولا علی (ع) و آیه‌های عدالت گفتند ولی در عمل رنج مردم را افزودند دیروز شاهزاده‌گان و فرزندان دربار سلطنت‌سوار بر رانت و باند بودند و امروز واژه‌ایی به نام «آقازاده» اسکی رانت و باند را در اختیار دارند.
استمرار گفتمان انقلاب اسلامی در پرتو بها دادن به سرمایه اجتماعی ممکن است و این زمانی عملی خواهد شد که چتر انقلاب اسلامی هر روز وسیع‌تر شود و قاطبه ملت را در خود جای دهد. 

تشکل‌ها، جناح‌ها و احزاب چتر خود را باز می‌کنند و آن را هم کامل می‌دانند در حالی که چنین نیست، نظام ولایت فقیه، نظامی است که رافت و رحمت آن شمولیت ملی و فراملی دارد و به تعبیر پرمعنای شهید بهشتی «جذب حداکثری و دفع حداقلی» از ویژگی‌های خط امام است و در این خصوص رهبر فرزانه انقلاب به اطناب سخن گفتند.

انتخابات ریاست جمهوری در گام دوم و نیز در آغاز قرن ۱۵ شمسی باید با چتر وسیع گفتمان انقلاب همسو شود و حضور بالای ۷۰ درصد مردم را بار دیگر تجربه کرده و در قرن نو به آمریکا و پیروانش بفهماند که حافظ انقلاب سرمایه اجتماعی است و تحریم این سرمایه یعنی شکست هژمون آمریکا و تسریع زوال مرام سلطه‌گری و استکباری‌گری است.
کلام آخر اینکه تاسیس احزاب فراگیر و پایدار در پرتو گفتمان انقلاب اسلامی و قانون اساسی، توسعه نظارت همگانی و پاسخ به هنگام و اثربخش مسوولان به مطالبات مردم، بها دادن به بعد اسلامیت نظام و ارزش‌هایی که هزاران شهید برای تحقق آنها داده شد و تمرکز قوای حاکمه بر عینیت یافتن آرمان‌های انقلاب اسلامی  از اصول گفتمان انقلاب اسلامی است و مردم برای تحقق آنها انقلاب کردند.

=================================
مصیب عباسی عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان

=================================

انتهای پیام/۲۳۰۷/

منبع: فارس

کلیدواژه: عضو هیئت علمی دانشگاه گلستان اصول گفتمان انقلاب سرمایه اجتماعی ضامن استمرار گفتمان انقلاب اسلامی ضامن استمرار گفتمان انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۱۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»

به گزارش قدس خراسان به نقل از اداره روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، متن پیام یعقوبعلی نظری استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز شوراها به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم 

وَ اَمرُهُم شُوری بَینَهُم

اصل ایجاد شوراهای اسلامی شهر و روستا در قانون اساسی، نشان‌دهنده اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به مجموعه متنوع فکرها، مشورت‌ها و دیدگاه‌ها در اداره امور کشور است و این موضوع، نقطه مقابل نظام‌های ارتجاعی و استبدادی است.«مقام معظم رهبری» 

انقلاب شکوهمند مردم ایران پایه گذار نظامی شد که به عنوان جمهوری اسلامی بر تصمیم، نقش و قدرت مردم استوار شده و شوراهای مردمی به لطف این نظام شکوهمند، قوت و استحکام بی سابقه و تاریخی یافته و اراده مردم در قالب شوراهای گوناگون به ویژه شوراهای روستایی و شهری محقق شده است.

نهم اردیبهشت هر سال که در تقویم رسمی کشور به عنوان روز "شوراها" نامگذاری شده، یادآور مردم سالاری دینی و نقش بارز مردم در تعیین آینده و سرنوشت شهر و روستا بوده تا بر اساس آنچه در قانون اساسی آمده است بتوانند سرنوشت خود را به دست خویش رقم بزنند.

"شوراها" از یک سو بر آمده از خواست و اراده مردم هستند و از سوی دیگر زمینه ساز حضور فعال و پرثمر مردم در اداره امور شهر و روستا بوده و در طی چندین دوره فعالیت‌، این نهاد مردمی به پشتوانه سرمایه‌های اجتماعی و تخصصی که پیدا کرده جایگاه ویژه‌ای را در تحولات ساختاری و خدمت رسانی به جامعه بدست آورده است.

مشورت و همفکری از موضوعات مهمی است که در قرآن مجید و دین مبین اسلام بر جایگاه آن تأکید شده و از این روی، روز "شوراها" فرصتی است تا از تلاش‌های ارزنده و فعالیت‌های ثمر بخش این نهاد انقلابی که همواره در پی احقاق حقوق و توسعه و آبادانی شهرها و روستاها گام برداشته‌اند قدردانی شود.

بر خود لازم می‌دانم این روز مبارک را به تمامی اعضای محترم شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر استان خراسان رضوی که در این جایگاه، خدمتگزار مردم منطقه خویش هستند تبریک عرض نموده و سربلندی و توفیق بیش از پیش همه اعضای خدوم شوراها را از خداوند متعال مسئلت نمایم.

دیگر خبرها

  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • در برنامه‌ریزی‌ها استمرار تلاش‌های ۴۰ ساله انقلاب تبیین شود
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • شوراها رکن مردم سالاری و از برکات نظام اسلامی هستند
  • موفقیت بانک ملی ایران در جذب سرمایه اجتماعی با پرداخت تسهیلات خرد
  • مشارکت دهه هشتادی‌ها در مدیریت شهری استمرار اندیشه بنیانگذار انقلاب است
  • آیا اوضاع حجاب با اجرای طرح نور بهتر شده است؟
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»