Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@16:24:27 GMT

حذف یارانه از تیر ماه چقدر جدی است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۲۱۱۶

حذف یارانه از تیر ماه چقدر جدی است؟

 

 

اطلاعات مسکن خانوارها از طریق سامانه املاک و اسکان برای حذف یارانه‌بگیران در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار می‌گیرد، حذف یارانه‌ها از کی شروع می‌شود و چه تعداد حذف می‌شوند؟

لزوم ثبت وضعیت املاک توسط سرپرستان خانوار

همه‌ی سرپرستان خانوار باید تا روز ۱۹ خرداد وضعیت ملک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اطلاعات این طرح هر واحد مسکونی واقع در کلیه شهرهای بالای صد هزار نفر جمعیت که به استناد سامانه ملی املاک و اسکان کشور، در هر سال مالیاتی در مجموع بیش از ۱۲۰ روز ساکن یا کاربر نداشته باشد به عنوان خانه خالی شناسایی شده و مشمول مالیات می‌شوند.

علاوه بر اخذ مالیات طبق ماده ۷ از تبصره ۸ ماده ۵۴ مکرر قانون اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم، پس از پایان مهلت خوداظهاری، دستگاه‌های اجرایی مکلفند خدمات خود از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک، خدمات ناشی از اعمال سیاست‌های حمایتی، یارانه‌ای و کمک معیشتی، تعویض پلاک خودرو، فروش انشعاب آب، برق، تلفن و گاز طبیعی، ارسال اسناد و مدارک مانند گواهینامه رانندگی، گذرنامه، مدارک خودرو، اخطاریه، ابلاغیه، ثبت‌نام مدارس در منطقه محل اقامت، استحقاق دریافت خوابگاه دانشجویی و امثال آن را صرفا با اخذ کد ملی و بر اساس کد پستی یا شرح نشانی یکتای درج شده مربوط به اقامتگاه اصلی آنان در سامانه املاک و اسکان کشور ارایه کنند.

بنابراین پس از ثبت اطلاعات دستگاه‌های اجرایی می‌توانند با استناد به این اطلاعات یارانه خانوارها را حذف کنند.

طبق تبصره ۱۴ بودجه امسال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجوز دارد که سه دهک از یارانه‌بگیران را شناسایی و برای حذف به سازمان برنامه‌وبودجه اعلام کند. براساس اظهارات پیشین سخنگوی بودجه سازمان برنامه‌وبودجه این سه دهک یارانه‌بگیر شامل ۲۰ میلیون نفر است.

از آنجایی که آخرین زمان ثبت وضعیت ملک ۱۹ خرداد است، وزارت کار از تیر ماه می‌تواند با استناد به این اطلاعات برای شناسایی این سه دهک تصمیم بگیرد. البته این تبصره سه سالی می‌شود که جزء قوانین بودجه است.

طرح حذف یارانه بگیران از تیرماه

فقط در سال ۹۸ حدود ۱٫۲ میلیون نفر از یارانه‌بگیران حذف شدند، پس از آن با آمدن ویروس کرونا نه تنها دولت نتوانست یارانه‌بگیری را حذف کند بلکه برای کمک به معیشت خانوارها مجبور شد دو مرتبه یارانه کرونا و دو مرحله وام یک میلیون تومانی کرونا پرداخت کند.

بنابراین دولت می‌تواند طرح حذف یارانه‌بگیران را از تیر ماه شروع کند و ۲۰ میلیون نفر را حذف کند اما از آنجایی که کشور در وضعیت کرونا قرار دارد احتمال این که فرایند حذف یارانه‌بگیران طی ماه‌های آینده آغاز شود کم است.

منبع: فردا

کلیدواژه: حذف یارانه یارانه معیشتی یارانه نقدی 1400 حذف یارانه تیرماه حذف یارانه از تیر ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۲۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

در تبصره هدفمندی یارانه‌ها حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مصارف حمایتی لحاظ شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیاست‌های حمایتی به‌عنوان نزدیک‌ترین لبه مقابله با فقر در بودجه عمومی نسبت به سال گذشته رشد اسمی پیدا کرده‌اند. اما محدودیت‌های بودجه‌ای و ادامه روند تورمی در کشور باعث شده که به‌مرور یارانه نقدی و مستمری نهاد‌های حمایتی با کاهش کفایت رو به‌رو شوند به این معنی که این مبالغ حمایتی تکافوی تأمین نیاز‌های اولیه زندگی فقرا را ندارند. یکی از دلایل عدم کارایی سیاست‌های حمایتی، وسعت جمعیت گروه‌های هدف حمایت است که به نظر می‌رسد سخاوتمندانه انتخاب‌شده‌اند. این در حالی است که این آرایش از سیاست‌های حمایتی با اقتضائات بودجه‌ریزی و اقتصادی کشور همخوانی ندارد.

از سوی دیگر سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در تبصره مربوطه ۷۵۸.۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۷۹ درصد از کل مصارف یعنی ۵۹۹.۶ هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده‌است.

این رقم در مقایسه با اعتبار ۴۸۵ هزار میلیارد تومانی مصارف حمایتی قانون سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. اعتبارات یارانه نان، پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی و پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) به‌ترتیب بیشترین رشد اعتبارات را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

دیگر خبرها

  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • خبر جدید از افزایش منطقی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران / دریا بیگی تشریح کرد
  • اطلاعیه جدید وزارت کار برای یارانه بگیران؛ این پیامک‌ها جعلی است
  • افزایش بیمه شده‌های تأمین اجتماعی در استان مرکزی
  • اعتراض به کسر از حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟