Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@11:23:14 GMT

گردشگری فضایی در یک قدمی واقعیت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۴۹۰۵

گردشگری فضایی در یک قدمی واقعیت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، با وجود سفرهای مختلف انسان به فضا و سیارات دیگر، هنوز گردشگری فضایی شبیه همان رویای رسیدن به ستاره‌هاست. «دنیس تیتو» اما شاید خوش‌شانس‌ترین انسان کره زمین بود که توانست عنوان اولین گردشگر فضایی را به خودش اختصاص بدهد. او فضانورد نبود، اما تاجر ثروتمندی بود که درست ۲۰ سال پیش با پرداخت ۲۰ میلیون دلار یک صندلی در یک سفینه سایوز روسی اجاره کرد تا به ایستگاه فضایی بین‌المللی برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این ۲۰ سال گذشته اما تنها هفت نفر دیگر توانستند راه دنیس تیتو را دنبال کنند و به رویای دیرینه‌شان برسند. اما خبر خوش آنکه قرار است تعداد گردشگران فضایی تنها در یک‌سال آینده دو برابر شود.   آغاز بلیت‌فروشی بلواورجین

شرکت بلواورجین که در واقع برای دنبال کردن رویاهای فضایی جف بزوس شکل گرفت، به تازگی ویدئویی را منتشر و اعلام کرده است به‌زودی فروش بلیت سفر توریستی به فضا را آغاز خواهد کرد. در این ویدئو خود جف بزوس هم در حال رانندگی در اطراف محوطه پرتاب موشک بلواورجین دیده می‌شود که می‌گوید: «بچه‌ها این چقدر شگفت‌انگیزه!»این سفر با راکت فضایی توریستی New Shepard انجام خواهد گرفت. با این حال اما بلواورجین مشخص نکرده است که قیمت این بلیت چقدر خواهد بود و فقط گفته این هفته و دقیقا روز پانزدهم اردیبهشت جزئیات بیشتری درباره ثبت‌نام برای این سفر را روی سایت این شرکت اعلام خواهد کرد. در سایت بلواورجین از کاربران خواسته شده نام، ایمیل و تلفن خود را ثبت کنند تا به آنها گفته شود چگونه می‌توانند بلیت نخستین سفر فضایی توریستی این شرکت را خریداری کنند. وقتی فردی ثبت‌نام می‌کند به او گفته می‌شود ایمیل خود را در روز پانزدهم اردیبهشت چک کند. 

بد نیست بدانید که سفینه New Shepard برای حمل ۶ نفر طراحی شده است و پنجره‌های بزرگی دارد. این سفینه در واقع کپسولی است که برای پرواز تا فاصله ۱۰۰ کیلومتری و برگشت به زمین طراحی شده. مسافرانی که بلیت این سفر را می‌خرند، در این پرواز کوتاه آسانسوری که تنها ۱۰ دقیقه طول می‌کشد، فرصت تماشای فضا و حس کردن خلأ را دارند. پرتاب موشک از روی سکو و به‌صورت عمودی آغاز و بازگشت کپسول به زمین به‌صورت آرام و با استفاده از چتر در بیابان پایان می‌یابد. پرواز به‌صورت عمودی انجام می‌شود و موتورها به مدت دو و نیم دقیقه فعال خواهند بود. در ادامه، راکت به سرعت سه برابر صوت می‌‌رسد و بعد راکت و کپسول مسافربر، از یکدیگر جدا می‌شوند. در ادامه، فضاپیما به همراه مسافرانش به مرز فضا می‌رسند و می‌توانند به مدت سه دقیقه از تماشای منظره زمین آبی از بالا لذت ببرند. بعد به سمت زمین باز می‌گردند و در مرحله آخر، چترهای نجات باز می‌شود تا فضاپیما به آرامی روی سطح زمین بازگردد.

انتشار این خبر که نشان می‌دهد امکان سفر توریستی به فضا در آینده‌ای نه چندان دور برای بسیاری از افراد فراهم خواهد شد، باعث افت سهام شرکت ویرجین گالاکتیک متعلق به «ریچارد برنسود» دیگر شرکت فعال در حوزه توریسم فضایی شد. این شرکت رقیب یعنی ویرجین گالاکتیک تا به امروز به ۶۰۰ مسافر بلیت ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دلاری سفر به فضا را فروخته است. جف بزوس قبلا گفته بود قیمت بلیت پرواز با New Shepard تقریبا نزدیک به قیمت بلیت شرکت‌های رقیب دیگر خواهد بود. شرکت‌هایی مانند بلواورجین یا اسپیس‌ایکس یا حتی ویرجین گالاکتیک، به‌صورت انحصاری شرکت‌های توریستی فضایی محسوب نمی‌شوند. اما این مسیر می‌تواند روش ایده‌آلی برای افزایش درآمد آنها به منظور اجرای اهداف مهم‌تر و بزرگ‌تر باشد. تاکنون بلواورجین تنها فضاپیمای Mannequin Skywalker را با راکت New Shepard به فضا فرستاده است، اما این شرکت برنامه‌های بیشتر و پیشرفته‌تری برای سفرهای فضایی انسان دارد.

رویای دیدن فضا و ستاره‌ها برای جف بزوس آن‌قدر جدی بود که حدود پنج سال پیش تصمیم گرفت با فروش سالانه یک میلیارد دلار از سهامش در آمازون، از شرکت تازه‌ تاسیس‌اش یعنی بلواورجین حمایت کند؛ شرکتی که با هدف تبدیل رویاهای فضایی بزوس به واقعیت شکل گرفت. او در همان روزهای اول اعلام کرد مهم‌ترین هدفش از راه‌اندازی بلواورجین، فراهم کردن امکان سفرهای فضایی ۱۰ دقیقه‌ای و مقرون به‌صرفه برای مردم عادی است. بلواورجین که در ابتدا تنها یک پروژه تحقیقاتی سری بود که به تولید راکت و سیستم‌های مربوط به پرتاب راکت می‌پرداخت، حالا به بازیگری مهم در عرصه گردشگری فضایی تبدیل شده است.

  ائتلاف ناسا و اسپیس‌ایکس

با تمام اینها اما ایلان ماسک بنیان‌گذار شرکت فضایی اسپیس‌ایکس حدود یک ماه پیش اعلام کرد تا پیش از سال ۲۰۳۰ فضاپیماهای استارشیپ، مسافران فضایی را به سیاره مریخ خواهند برد. او اعلام کرد که شرکت اسپیس‌ایکس با کمک هزار فضاپیمای استارشیپ و ارسال سه موشک در روز، می‌توانند حدود یک میلیون مسافر فضایی را به مریخ ببرند. البته ماسک تا به‌حال بارها بازه‌های زمانی مختلفی را برای اعزام انسان‌ها‌ به سیاره سرخ مشخص کرده است که اغلب تحقق پیدا نکرده‌اند و در واقع پیش‌بینی‌های او درست از آب درنیامده‌اند. با این همه بلندپروازی‌های ماسک تا جایی است که از شرکت‌های اروپایی فعال در این صنعت هم خواسته است تلاش‌هایشان برای توسعه موشک‌هایی با قابلیت استفاده مجدد را بیشتر کنند تا به این ترتیب رقابت در این عرصه بیشتر شود.

مدتی بعد بود که اسپیس‌ایکس توانست برنده مناقصه ناسا برای ساخت فضاپیمایی بشود که در راستای برنامه آرتمیس این سازمان، انسان‌ها را به ماه ببرد. ناسا سال‌ها برای ورود به عرصه گردشگری فضایی تردید داشت و همین موضوع باعث شده بود که تمام نگاه‌ها به روسیه و برنامه‌های آن برای گردشگری فضایی دوخته شود؛ اتفاقی که به خصوص بعد از جنگ سرد می‌توانست فشار مضاعفی بر آمریکا به حساب بیاید. با این اوصاف است که ناسا در سال‌های اخیر سعی کرده است با کمک و همکاری شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های فضایی فعال در این حوزه، بتواند به داشتن حضوری پررنگ در حوزه گردشگری فضایی امیدوار شود. این سازمان در آخرین اقدامش برای بردن مسافران فضایی به کره ماه، از میان شرکت‌های اسپیس‌ایکس، بلواورجین و داینتیکس در نهایت اسپیس‌ایکس را انتخاب کرد و قراردادی به ارزش ۹/ ۲ میلیارد دلار با این شرکت منعقد کرد تا فضاپیماهای مخصوص این سفرها را بسازد.

این اقدام ناسا اما به مذاق بلواورجین خوش نیامد، تا جایی که این شرکت با اعتراض به دیوان محاسبات آمریکا مدعی شد ناسا این قرارداد را به اشتباه با اسپیس‌ایکس بسته است. سخنگوی بلواورجین در این مورد گفت: «ناسا برنامه‌ نادرستی برای سفر به ماه در پیش گرفت و لحظه‌ آخر دست به کارشکنی زد. به گفته‌ خود ناسا این تصمیمی با خطر بالا بود. تصمیم ناسا موقعیت‌ها برای رقابت را از بین برد و نه‌تنها باعث تاخیر برنامه‌ بازگشت به ماه شد، بلکه آن را به خطر انداخت.» 

در واقع دلیل آنکه اسپیس‌ایکس گزینه‌ای با «خطر بالا» محسوب می‌شود، همان طرحی است که این شرکت با آن برنده‌ این قرارداد شد؛ طرحی برای استفاده از فضاپیماهای در حال توسعه استارشیپ که تاکنون بیشتر آنها در مرحله‌ آزمایشی منفجر شده‌اند. با این حال نمی‌توان از موفقیت چشمگیر اسپیس‌ایکس در فرستادن فضانوردان به وسیله‌ موشک فالکون ۹ و کپسول کرو دراگون به فضا و رساندن آنها به ایستگاه بین‌المللی فضایی به راحتی چشم‌پوشی کرد.

حالا اما ظهور شرکت‌های خصوصی فضایی و برنامه‌های مختلف‌شان برای انتقال مسافران فضایی و توسعه این گردشگری خاص و مهیج، باعث رونق این صنعت خواهد شد و با این اوصاف مردم عادی می‌توانند به تحقق رویای گردش در فضا و دیدن ستاره‌ها از نزدیک، بیشتر امیدوار بشوند.

پربیننده ترین سفر به ۴۲ کشور به علت شیوع کرونا ممنوع شد تردد مسافرین از مرزهای افغانستان به ایران متوقف شد شهرهای پیشرو در جذب گردشگر

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: گردشگری فضایی گردشگری فضایی اسپیس ایکس شرکت ها جف بزوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۴۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوفون: در یک قدمی بارسلونا بودم؛ هدفم از بازگشت به یوونتوس، قهرمانی در لیگ قهرمانان بود

سنگربان سابق آتزوری فاش کرد که در چندین مقطع، به جدایی از یوونتوس نزدیک بوده‌است

طرفداری | جانلوییجی بوفون، اسطوره فوتبال ایتالیا و باشگاه‌های یوونتوس و پارما در مصاحبه با ریپابلیکا، صحبت‌های جالب توجه و خواندنی‌ای را مطرح کرد که شرح گفته‌های او را در این بسته می‌خوانید:

شخصیت منحصر به فرد تو در دوران بازیگری

بزرگترین تخلف من در زندگی این بود که هیچوقت راه آسان‌تر و معقولانه‌تر را انتخاب نکردم، بلکه همیشه راه‌های دشوارتر را ترجیح دادم. به عبارت دیگر، سعی کردم همیشه به ارزش‌های خودم احترام بگذارم، حتی اگر از دید دیگران دیوانه خطاب می‌شدم. من می‌خواستم جاه‌طلبی‌های شخصی خودم را با دیدگاهی عاشقانه نسبت به فوتبال ترکیب کنم. همین موضوع، اساس مهمترین تصمیمات دوران فوتبال من بودند: از رفتن با یوونتوس به سری بی گرفته تا بازی برای پارما در همین لیگ. در کل، من عاشق افرادی هستم که به قوانین احترام می‌گذارند، بدون اینکه از اصالت افکار خود چشم‌پوشی کنند؛ خودم هم سعی کردم همین‌گونه باشم.

کدام تیم‌های مطرح تو را می‌خواستند؟

در سال ۲۰۰۱ نزدیک بود که با رم قرارداد امضا کنم و تنها توافق بر سر جزییات باقی مانده‌‌بود. بعد از رم، بارسلونا به سراغ من آمد و توافق اولیه هم بین ما حاصل شد اما در نهایت راهی یوونتوس شدم. در سال ۲۰۰۵ یک تیم بزرگ در خارج از ایتالیا من را می‌خواست اما تصمیم گرفتم بمانم. وقتی جام جهانی ۲۰۰۶ به اتمام رسید، می‌توانستم به هر تیمی که دلم می‌خواست بروم‌. در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ هم همین‌طور. زمانی که از پاری سن ژرمن جدا شدم، پورتو با من تماس گرفت اما در نهایت به یوونتوس برگشتم. بعد از اولین فصل حضورم در یووه، آتالانتا خواست من را به خدمت بگیرد و چیزی تا امضای قرارداد باقی نمانده بود، اما پیرلو به من گفت: جی‌جی، لعنتی، قرار است اولین سال مربی‌گری‌ام را تجربه کنم و چون می‌دانستم تو هم اینجایی، به یوونتوس آمدم. حالا می‌خواهی بروی؟ به نظر شما چه جوابی می توانستم به او بدهم؟

چرا حاضر شدی به عنوان دروازه‌بان دوم به یوونتوس برگردی؟

به یوونتوس برگشتم چون فکر می‌کردم که می‌توانم با بچه‌هایی که سال‌ها در کنار آن‌ها حضور داشتم، قهرمان لیگ قهرمانان اروپا شوم. زمانی که در پاری سن ژرمن بازی می‌کردم نیز این احساس در من وجود داشت که بالاخره می‌توانم به این جام دست پیدا کنم، اما خب، نشد! هرچند قهرمانی در لیگ قهرمانان با تیمی غیر از یوونتوس من را خوشحال می‌کرد، اما راستش را بخواهید چیزی که می‌خواستم، نبود. دلیل دیگرم این بود که اگر زمانی مدیر، رییس یا مربی تیمی شدم، بتوانم بازیکنانم را به خطر رفتار نادرست نیمکت‌نشین کنم و به آن‌ها بگویم که: ببینید، من هم زمانی روی نیمکت می‌نشستم، پس شما هم می‌توانید این کار را انجام دهید.

از دست ندهید ????????????????????????

کری عجیب ستاره سپاهان برای پرسپولیس؛ داستان پلنگ و تمساح هالند سیبیلو؛ استایل عجیب غول نروژی تعجب بایرن مونیخ از پدرخوانده: چرا آن حرف‌ها را زدی؟  سرمربی شمس‌آذر: بین ما و پرسپولیس فرق نگذارید

دیگر خبرها

  • پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصدی ۱۵ پایگاه امدادی در لرستان
  • ساندار پیچای در یک قدمی میلیاردر شدن
  • بوفون: در یک قدمی بارسلونا بودم؛ هدفم از بازگشت به یوونتوس، قهرمانی در لیگ قهرمانان بود
  • عاملان قتل خیابانی در یک قدمی میز محاکمه
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان