Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@01:21:51 GMT

ضرورت داشتن وکیل کیفری

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۶۶۳۷۷

ضرورت داشتن وکیل کیفری

زمانی که افراد به عنوان متهم یا شاکی، یکی از طرفین درگیر در پرونده­ی کیفری­ای هستند که باید در دادگاه کیفری مربوطه مطرح گردد یا اینکه از پیش در جریان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به دلیل اهمیت زیاد بحث دعاوی کیفری و این مسئله که هر دعوای کیفری، تنها یک بار توسط دادگاه مورد بررسی قرار می­گیرد و با صدور حکم نهایی، امکان شکایت دوباره و رسیدگی دوباره به پرونده، حتی در صورتی که مدارک جدیدی ارائه شود، وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که افراد به عنوان متهم یا شاکی، یکی از طرفین درگیر در پرونده­ی کیفری­ای هستند که باید در دادگاه کیفری مربوطه مطرح گردد یا اینکه از پیش در جریان است.

از این رو، هر دو سوی دادرسی باید بیشترین تلاش خود را کنند تا حکم صادر شده به نفع آنها باشد و برای این منظور، مشورت و ارائه­ی شواهد پرونده به یک وکیل کیفری باتجربه و کاربلد و انتخاب او به عنوان وکیل پرونده، نتیجه­ی خوب و بهینه­ای را حاصل می­کند.

دعاوی حقوقی را بشناسید

اما تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری چیست؟ اگر شخصی دعوایی داشته باشد که پیرامون اتهامی است و آن اثبات آن اتهام موجب کیفر رسیدن متهم شود به این دعوا، کیفری می­گویند. و اما دعوی حقوقی، دعوی هستند که اثبات آنها، مجازاتی را به همراه نخواهد داشت.

در دادگاه های کیفری فقط دعاوی کیفری قبول و بررسی می­شود و دعوی حقوقی در دادگاه­های مدنی، خانواده یا شورای حق اختلاف و دیگر مراجع ذی­الربط بنا به موضوعشان طرح می­شوند. همچنین دادگاه­های کیفری نیز به شعب مختلفی تقسیم می­شوند از جمله: دادگاه کیفری شماره یک، دادگاه کیفری شماره دو که شعب دادگاه کیفری شماره یک در شهرستانها است، دادگاه اطفال و نوجوانان، دادگاه انقلاب و دادگاه نظامی.

از جمله دعاوی کیفری متداول در دادگاه­های کیفری در دادگاه­های کشور، میتوان به جرائمی چون سرقت، کلاهبرداری، حمل مشروبات الکی و مواد مخدر، دعواهای خیابانی و ضرب و شتم، اخاذی، خیانت در امانت، صدور چک بی­محل و امثال آنها را نام برد.

وکیل دعاوی کیفری

زمانی که درگیر یک پرونده­ی کیفری هستیم، یا می­خواهیم شکایتی کنیم و دعوایی را در دادگاه مطرح کنیم که از دعاوی کیفری محسوب می­شود، مانند دزدی، کلاهبرداری، ضرب و شتم، خیانت در امانت و از این دست شکایات، برای مشورت و همچنین آگاهی بیشتر و اثبات دعوای خود، به وکیل کیفری نیاز داریم.  همین مسئله­ی تفاوت در روند دادرسی و همچنین قوانین مربوطه در پرونده­های کیفری و حقوقی، باعث می­شود که گروهی از وکلا با داشتن تحصیلات مربوط و تجربه­ی کاری مرتبط، در زمینه­ی دعوی خاصی فعالیت کنند. به وکلایی که در زمینه­ی پرونده­های کیفری فعالیت می­کنند و در زمینه­ی قوانین کیفری و همچنین روند دادرسی پرونده­های کیفری متخصص هستند را به عنوان وکیل کیفری می­شناسند. وکلای کیفری امکان و اجازه­ی حضور در دادگاه را دارند و برای این مسئله مدارک خاصی دارا هستند.

دعوی کیفری برای هر دو نفر، چه شاکی و چه متهم اهمیت بسیار دارند، زیرا هر دادگاه تنها یک بار به یک شکایت کیفری رسیدگی می­کند و رسیدگی دوباره و شکایت دوباره و همچنین دفاع مجدد از آن ممکن نیست. نتیجتا داشتن وکیل کارکشته پیرامون این دعاوی بسیار مهم است.

وکیل کیفری چه کمکی به شما می کند؟

وکیل کیفری با مطالعه­ی پرونده و همچنین بررسی وضعیت و گفته­های موکل خود، در راستای نائل شدن به حکم مطلوب کمک می­کند و در جلسات دادگاه در کنار موکل خود حضور خواهد داشت و همچنین پیش از هر جلسه، درباره­ی مسائل احتمالی و نیازهای آن و روند جلسه­ی دادگاه، بنا بر نیاز پیشبرد پروند با موکل خود گفتگو می­کند. همه­ی این اقدامات، در کنار تخصص و آگاهی وکیل کیفری به پرونده­های کیفری و قوانین کیفری، موجب حصول رأی مطلوب­تر از دادگاه و احقاق حقوق موکل می­شود.

دستمزد وکیل کیفری

دستمزد وکیل کیفری، بنا بر نوع پرونده و همچنین پیچیدگی آن و همچنین میزان سابقه و تجربه­ی وکیل، می­تواند متفاوت باشد که برای این مسئله، عموما مشاوره­هایی پیش انتخاب پرونده صورت می­گیرد و شرایط با موکل احتمالی در میان گذاشته می­شود. عموما به نتیجه رسیدن پرونده­های کیفری اهمیت بیشتری از مسئله­ی مالی داشته و در نهایت بهتر است که افراد با وکیل کیفری(https://rahjooyan.org/criminal-lawyer/) به توافق برسند تا اینکه تنها در دادگاه حضور پیدا کنند. پیروی مسائل مالی، قانون برای متهمینی که توانایی مالی استخدام وکیل کیفری را ندارند، حقی را برای داشتن وکیل کیفری از سوی قوه­ی قضائیه، به عنوان وکیل تسخیری در نظر گرفته است.

حتما پیش از عقد وکالت با وکیل کیفری، درباره  ی سابقه ی وکیل مورد نظر و پرونده های پیشین و شهرت او تحقیق کنید و همچنین میزان تحصیلات و مدارک و صحت و شایستگی او به عنوان یک وکیل کیفری را نیز بررسی کنید. و همچنین پیش از آغاز روند دادرسی اقدام به مشورت و جانشین نمودن وکیل کیفری کنید، زیرا بسیاری از افراد پس از اینکه مراحل دادرسی و دادگاههای اولیه با اظهارات نادرست و ناآگاهیشان نتیجه ی نامطلوبی حاصل میکند به دنبال یافتن وکیل کیفری میافتند و در این موارد چون اساس پرونده نادرست شکل گرفته است و امکان حل و فصل آن ممکن نیست و حصول حکم مطلوب ناممکن یا دشوار است، کمتر وکیل کیفری­ای پرونده­ی آنها و وکالتشان را می­پذیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: پرونده های کیفری دادگاه کیفری دعاوی کیفری وکیل کیفری پرونده ی ی پرونده ی کیفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۶۶۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد

یلماز تونج گفت: «مقامات اسرائیلی که مرتکب جنایات جنگی، تجاوز، کشتار کودکان و نسل کشی شده اند، از جمله [بنیامین]نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به دادگاه معرفی شوند.

به گزارش شبکه تی آر تی ترکیه، تونج گفت: نمی‌توان کشوری را که تصمیمات و قوانین سازمان‌های بین المللی را نادیده می‌گیرد، حقوق بشر را نقض می‌کند و به طور سیستماتیک این نقض‌ها را انجام می‌دهد، دولت نامید. اسرائیل تقریباً یک قرن است که مانند یک سازمان تروریستی عمل می‌کند. 

وی افزود که ترکیه به دفاع از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی "در هر پلت فرم" ادامه خواهد داد.

پیشتر، متین کولونک، وکیل دادگستری و از وکلای حزب عدالت و توسعه ترکیه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما به عنوان نمایندگان شهروندان باوجدان جمهوری ترکیه در دادگاه کیفری بین المللی لاهه علیه هیتلر قرن بیست و یکم شکایت کردیم. نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید به خاطر نسل کشی که در نوار غزه و تمام جنایاتی که علیه بشریت مرتکب شده محاکمه شود.» 

نوار غزه پس از ۷ اکتبر شاهد حملات خشونت آمیز رژیم صهیونیستی بوده است. این حملات شهادت بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را به دنبال داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • دیوان بین‌المللی کیفری در جنگ اسرائیل و حماس صلاحیت قضایی ندارد
  • هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی
  • زمزمه صدور حکم جلب دادگاه لاهه برای نتانیاهو
  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • ترس نتانیاهو از صدور قرار بازداشت در دادگاه بین المللی کیفری
  • ترس نتانیاهو از صدور قرار بازداشت دادگاه بین المللی کیفری
  • نتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت زده است
  • خبر مهمی که وکیل توماج صالحی درباره او اعلام کرد
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل