Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@20:35:56 GMT

"بانوی اول" موضوع نشست آنلاین گفتگوی بین نسلی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۴۹۸۲

خبرگزاری آریا - هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است، توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.
هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است، توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هم زمان با سالروز وفات حضرت خدیجه (س) نشستی آنلاین با معرفی کتاب "بانوی اول" و بر محور موضوع این کتاب که درباره زندگی حضرت خدیجه (س) است توسط کارگروه دختران و جوانان معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده برگزار شد. زنی خود ساخته بود که با صبر و تلاش و اتکاء به توانمندی های فکری و روحی خود انتخاب های بزرگی انجام داد
در این نشست که "خدیجه؛ فراتر از زمان" عنوان گرفته بود، معصومه ابتکار معاون رییس جمهور و محمدتقی موحد ابطحی نویسنده کتاب مذکور، همچنین جمعی از جوانان پرسشگر حضور داشتند.
ابتکار با تاکید بر اینکه حضرت خدیجه زنی خودساخته بود که به توانمندی های فکری و روحی خود اتکاء داشت و با صبر و تلاش برای نجات از افکار پوسیده و خرافی آن زمان، انتخاب های بزرگی انجام داد، گفت: الگوی رفتاری باید بتواند هدف و انگیزه را برای مخاطب تعریف کند و شخصیتی دست یافتنی داشته باشد به نحوی که فرد بتواند با اوهمذات پنداری کرده و ارتباط برقرار کند و در عین حال برای او الهام بخش باشد تا به نحوی بتواند ایجاد امید و انگیزه کند.
معاون رییس جمهور با انتقاد از محدودیت هایی که برای انتخاب های جوانان ایجاد می شود، افزود: حضرت خدیجه از مهم ترین انتخاب هایش این بود که مستقل باشد و خودش کسب و کاری راه بیندازد و در نهایت تجارت موفقی را با وقت و توجهی که برای این کار گذاشت، راه اندازی کرد.
ابتکار در ادامه اظهار داشت: حضرت خدیجه ضمن پایبندی به یک تفکر روشن در دوران پیش از ظهور اسلام، دین حنیف را با درک و انتخاب صحیح برگزید و بر مبنای آن اساس یک تجارت حلال را پایه ریزی کرد، آن هم در دورانی که حتی داشتن دختر در آن جامعه ننگ بود.
وی با اشاره به توجه و حمایت حضرت خدیجه از کودکان بی سرپرست و فقیر، افزود: ایشان پس از ازدواج با "محمد امین" انتخاب کرد که مسلمان باشد و ثروت خود را پای آرمانی گذاشت که می دانست فراگیر و راهگشای انسان های سرگشته خواهد بود و در نهایت فرزندی همچون زهرا "س" را پرورش داد که در الگو و مرام و الهام بخشی وجود فوق العاده ای برای بشریت است.
معاون رییس جمهور در پاسخ به یکی از شرکت کنندگان که سیاست های متعصبانه مبتنی بر عدم توجه به هویت انسانی و فردی زنان و توجه صرف به نقش مادری و همسری را مورد انتقاد قرار داد، گفت: باید دید چرا در این سال ها به وجوه مختلف چنین شخصیت جذاب، الهام بخش و تاثیرگذاری به عنوان الگو نپرداختیم، در حالی که این شخصیت با این ابعاد مختلف وجودی خود می تواند با زن امروزی به راحتی ارتباط برقرار کند و برای جوانانی که ضمن احتراز از تک بعدی بودن، دوست دارند در تمام جهات برای جامعه انسان های موثری واقع شوند، بسیار الهام بخش باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: دین را با اکراه نمی توان انتخاب کرد و لازمه دین شناخت و خودآگاهی و رسیدن به یک درک است و حضرت خدیجه اگر به جایی رسیده بر اساس شناخت و آگاهی و انتخاب های هوشمندانه ای بوده که انجام داده و اتفاقا بسیاری از این انتخاب ها بر خلاف جریان های رایج زمان خودش صورت پذیرفت و ایشان بر خلاف موج حرکت کرده و به خاطر همین شاید گاه مورد اتهام و شماتت قرار گرفت، اما چون انتخاب هوشمندانه و آگاهانه ای داشت به راهش ادامه داد.
معاون رییس جمهور افزود: به اعتقاد من این بحث مهمی است که ما هویت را چگونه تعریف می کنیم و آیا این فرصت را به جوانانمان می دهیم که انتخاب های خوبی را انجام دهند.
ابتکار تصریح کرد: وقتی آزادی و حق انتخاب و عزت نفس انسان ها با برخوردهای چکشی و دفعی و سلبی نادیده گرفته می شود، طبعا نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه نسبت دین با آزادی، نسبت حکومت دینی با بحث آزادی، نسبت مردم سالاری دینی با موضوع آزادی و اخلاق و نسبت همه اینها با هم مباحث بسیار مهمی است، افزود: به عنوان یک نظام مردم سالار دینی باید شرایط انتخاب های خوب را برای مردم فراهم کنیم و نمی توانیم با اجبار تلقی کردن تمام الگوهای دینی کاری را پیش ببریم.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اهمیت مبارزه با ظلم گفت: این موضوع طبع همه انسان هاست و هیچکس حاضر به پذیرش ظلم نیست و علاوه بر ظلم ستیزی، شجاعت و بخشش نیز از دیگر ویژگی های یک انسان سرافراز است.
ابتکار با اشاره به محدودیت دسترسی دانش آموزان به تلفن همراه و اینترنت تا پیش از شیوع کرونا گفت: اکنون مدرسه به داخل فضای مجازی منتقل شده و این یک واقعیت است که نمی توان این فضا را بست و نمی توانیم بحث سنتی یادگیری را بدون توجه به این واقعیت ها و مشکلات و آسیب های ایجاد شده ادامه دهیم و پیش ببریم.
در این جلسه محمد تقی ابطحی نویسنده کتاب بانوی اول با بیان اینکه تا پیش از انقلاب اسلامی هیچ کتابی در مورد حضرت خدیجه منتشر نشده بود و از دهه 80 به بعد شاهد توجه بیشتری بوده ایم، افزود:
تا کنون در این حوزه حدود 120 کتاب که بیشتر جنبه تحقیقی دارد، منتشر شده ولی متاسفانه بسیاری از اقشار جامعه نمی توانند با آن ها ارتباط برقرار کنند.
وی با اشاره به اثر گذاری داستان و آشنایی با مفاهیم و ارزش ها از طریق داستان، گفت: کتاب بانوی اول در قالب داستان بیانگر فصول مختلف زندگی حضرت خدیجه است.
ابطحی در ادامه اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری "همسری پیامبر ارزشی مضاعف برای حضرت خدیجه است".
این نویسنده و محقق همچنین اظهار داشت: آگاهانه رفتار کردن حضرت خدیجه یک ویژگی شخصیتی ممتاز به شمار می آید که این موضوع در ازدواج ایشان با پیامبر"ص" به خوبی مشهود است.
وی افزود: یکی از عوامل رشد و پا گرفتن اسلام، ثروت حضرت خدیجه بود و ایشان پس از ازدواج با پیامبر"ص" زمینه آزادسازی تعداد زیادی از بردگان را فراهم آوردند و این امر به خصوص پس از علنی شدن دعوت پیامبر"ص" شدت گرفت، ضمن اینکه سه سال تحریم اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در شعب ابی طالب با ثروت ایشان مدیریت شد.
در این بحث، جوانان شرکت کننده به صورت آنلاین سوالاتی را مطرح کردند که معاون رییس جمهور و نویسنده کتاب، به آنها پاسخ دادند.
یکی از جوانان از معاون رییس جمهور پرسید: چرا باید به جای تفهیم مسئله، جوانان را مجبور کنیم که در زندگی الگوبرداری داشته باشند، در حالیکه قبل از انتخاب الگو برای دختران و پسران باید به این سوال پاسخ دهیم که این الگو کدام نیاز ما را برآورده می سازد و ما چه انتظاری از آن الگو داریم؟
معاون رییس جمهور در پاسخ به این سوال با بیان اینکه انسان به جهت بعد اجتماعی و جستجوگری برای کشف مسیرها و راه های کشف نشده، همواره در زندگی به دنبال دوستی است که کمالات رفتاری را در او پیدا کند، گفت: الگوهای رفتاری هم به نوعی دوست انسان ها محسوب می شوند و علاوه بر پدر و مادر که نخستین الگوهای رفتاری هستند، رفتار و تجربیات زیسته دیگران نیز می تواند الگو قرار بگیرد، چرا که برای همه انسان ها ارزش های مشترکی وجود دارد و امروز همگان در جوامع مختلف به دنبال اصلاح شیوه زندگی خود و انتخاب سبکی هستند که ریشه در فرهنگ و هویت انسانی داشته باشد.
وی تصریح کرد: انسان هایی که ابعاد قوی معنوی و روحی داشته باشند، به دلیل ارزش های خاصی که دارا هستند، مختص مرز های زمانی و جغرافیایی نیستند و همین است که احساس می کنیم خیلی به نیازهای درونی ما نزدیکند. به اعتقاد من انتخاب الگو باید با آزادی کامل و در پی پرسشگری و چالش گری صورت پذیرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: زندگی حضرت خدیجه معاون رییس جمهور الهام بخش بانوی اول انتخاب ها انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۴۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار

به گزارش «مبلغ»، استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب داستان راستان درباره فلسفه نوشته شدن کتاب توحید مفضل که نام دیگر آن دانستنی های شگفت انگیز خلقت است، می نویسد: یک روز «مُفضل بن عُمر جُعفی» از پیروان امام صادق (ع) در مسجد النبی دید که سر و کله شخصی به نام « ابن ابی العوجاء» پیدا شد که به مادیگرایی و بی دینی معروف بود.

در کنار حرم رسول خدا (ص) با دوستانش به گفت و گو نشست و گفت که هنوز نتوانسته معمای شخصیت پیامبر (ص) را حل کند و اعتقاد خود را مبنی بر این که تدبیر و تقدیری در عالم خلقت در کار نیست بیان کرد و مفضل با شنیدن این اهانت ها طاقت نیاورد و او را دشمن خدا خواند و با عصبانیت با او سخن گفت.

ابن ابی العوجاء که مفضل را نمی شناخت، به او گفت اگر از متکلمین هستی، بیا روی اصول و مبانی کلامی با هم بحث کنیم و اگر واقعا دلائل قوی داشته باشی ما از تو پیروی می کنیم و اگر از یاران جعفر بن محمد هستی، بدان که او با ما این گونه سخن نمی گوید. چون او هرگز با ما تندی نمی کند و عصبانی نمی شود. بلکه سخنان ما را با کمال بردباری و متانت گوش می کند و آنگاه با جمله هایی کوتاه و پر مغز خود، چنان راه را بر ما می بندد که قدرت فرار از ما سلب می شود.

روایت یک دیدار و گفت وگو
مفضل به خانه امام صادق (ع) رفت و موضوع را بیان کرد و اینگونه شد که امام ششم در آن دیدار، سلسله دروس توحیدی را در چهار بخش برای او بیان کرد تا در مقابل افراد بی دین بتواند با استدلال پاسخ دهد. حاصل این دیدار مفضل طی  چهار روز از صبح تا ظهر، کتابی شد به نام «توحید مفضل» که از جامع ترین بیان ها در حکمت آفرینش است.

عبرت بگیر از وضعیت کودک
امام صادق پس از بیان نکاتی درباره توحید، به آفرینش انسان و شگفتی های کودکان اشاره کرد و فرمود: اگر فرزند، دانا و عاقل متولد می شد، هر آینه دنیا در نظرش بسیار غریب می نمود و حیران می ماند. چون هر چیزی را که می دید، نمی دانست و بر او مسائل عجیب و غریبی از اختلاف شکل های جهان و پرندگان و چهار پایان و غیر آنها و ساعت به ساعت و روز به روز وارد می شد که مانند آنها را مشاهده نکرده بود.

وضعیت نادانی کودک
امام صادق در ادامه به مفضل فرمود: عبرت بگیر برای این وضعیت کودک، از حال کسی که او را اسیر کنند و از شهری به شهری برند و او عاقل باشد مانند فردی حیران که وحشت می کند، با آن که اوضاع شبیه به آنها را بسیار دیده است و کسی را که در کودکی و نادانی اسیر کنند سخن و ادب زودتر می آموزد از کسی که در دانائی و بزرگی او را اسیر کنند. اگر انسان عاقل متولد می شد، خواری در خود می دید. چون متوجه می شد که نمی تواند راه برود و دیگران او را بر دوش می گیرند و در گهواره می خوابانند و بر رویش پتو می اندازند.

شیرینی های کودکانه
آن حضرت همچنین فرمود: اگر نوزاد به صورت انسانی دانا و کامل متولد می شد، آن شیرینی کودکانه را نداشت و لذا اول که به دنیا می آید، نادان و غافل است از آنچه اهل دنیا در آن هستند و اشیاء را ملاقات می کند با ذهن ضعیفی و معرفت ناقص و روز به روز اندک اندک در دیدن هر چیز و ورود هر حال معرفتش زیاد می شود، و به امور غریبه الفت می گیرد و بر احوال مختلف معتاد می شود و به تدریج از حد تأمل و حیرت به مرتبه ای می رسد که به عقل خود تصرّف و تدبیر و چاره امور معاش خود می کند و عبرت می گیرد از احوالی که مشاهده می نماید و به سهو و غفلت مبتلا گردد و به طاعت و معصیت مکلّف می شود.

لذت تربیت کودکان
امام صادق (ع) به مفضل فرمود: اگر نوزاد در حین ولادت عقلش کامل و اعضایش قوی می بود و در کار خود استقلال داشت، حلاوت تربیت اولاد از بین می رفت و مصلحتی که پدر و مادر برای تربیت فرزندان درنظر می گرفتند، محقق نمی شد و بدان حکمتی در این تربیت است که بعد از احتیاج پدر و مادر به تربیت، اینگونه می شد که پدران و فرزندان به یکدیگر الفت نمی گرفتند. زیرا فرزندان از تربیت و محافظت پدر و مادر بی نیاز می بودند. پس در همان ساعت که از مادر متولد می شدند از ایشان جدا می شدند و دیگر کسی پدر و مادر خود را نمی شناخت.

گریه کردن کودکان
گریه کردن کودکان نیز حکمت هایی دارد که امام صادق (ع) به شاگرد خود املا کرده و فرمود: در مغز نوزاد رطوبتی وجود دارد که اگر بماند، دردهای بسیاری مانند نابینایی را ایجاد می کند. پس گریه نوزاد، این رطوبت را از سرش خارج می کند و باعث صحّت بدن و سلامتی چشم هایش می شود. پس اگر نوزاد گریه می کند و پدر و مادر از این منافع آگاهی ندارند و لذا تلاش می کنند تا کودک را ساکت کنند درحالی که نمی دانند گریه برای او بهتر است.

آب دهان کودکان
نکته دیگری که امام صادق (ع) به حکمت آن اشاره کردند، سرازیر شدن آب دهان نوزاد بود که فرمود: آبی که از دهان اطفال جاری می شود و اکثر اوقات سبب دفع رطوبتی می گردد که در ابدان ایشان بماند، هر آینه احداث دردهای عظیم در ایشان نماید. چنانچه می بینی کسی را که رطوبت بر او غالب می شود یا دیوانه ی شود یا به فلج و بیماری هایی دیگر مبتلا می شود. پس خداوند علیم در کودکی مقرر گردانیده که این رطوبت از دهان ایشان دفع شود تا موجب صحت ایشان در بزرگی گردد و خدا بر انسان ها تفضّل کرده تا به حکمت آنچه جاهل هستند، لطف کرده و اگر انسان ها نعمت های الهی را بشناسند، هر آینه به تفکّر مشغول شوند.

این طبیعتی که شما می گوئید...
اینجا بود که مفضل گفت گروهی این موارد را یک مساله طبیعی می دانند و امام صادق (ع) فرمود: از آنان بپرس آیا این طبیعتی که شما می گوئید، علم و قدرت بر این کارها دارد یا نه. پس اگر بگویند که علم و قدرت دارد، پس به خدا قائل شده اند ولی نامش را طبیعت گذاشته اند. چون معلوم است طبیعت را شعور و اراده ای نیست و اگر بگویند که طبیعت دارای علم و اراده نیست، پس معلوم است که این افعال محکم و با اتقان از طبیعت بی شعور صادر نمی شود. پس همانگونه که می دانی خدا همه چیز را با اسباب جاری کند و افراد جاهل بر این اسباب نظر افکنده اند و از مسبب الاسباب غافل شده اند.

کتاب توحید مفضل
کتاب توحید مفضل با ترجمه های گوناگونی منتشر شده و ترجمه های جدید نسبت به سایر ترجمه ها برای نوجوانان مناسب است. برخی هم این کتاب را به زبان کودکانه نوشته اند. در این کتاب مباحثی همچون حکمت آفرینش هر یک از اعضای بدن، چگونگی هضم غذا، شرافت انسان به سایر موجودات، حواس پنج گانه در انسان، ساختمان دل، فواید فراموشی، منافع حیا، شگفتی های حیوانات و طبیعت و همچنین در حکمت وجود ناملایمات و مصیبت ها مطالب متنوعی بیان شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902661

دیگر خبرها

  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ کرامت است
  • بیرق دهه کرامت بر سر در خانه‌ها نصب شود
  • آستان مقدس حضرت معصومه(س)، آماده‌ی دهه‌ی کرامت است
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • دعوت از دو بانوی جوان کبدی کار قم به اردوی تیم ملی
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا به عنوان جوان برتر همدان انتخاب شد
  • نشست علمی وحدت و همگرایی مسلمانان از منظر اهل‌بیت برگزار می شود
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟