Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@16:44:52 GMT

کشف جدید در مورد نقش پروتئین اسپایک در ویروس کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۵۵۹۸

کشف جدید در مورد نقش پروتئین اسپایک در ویروس کرونا

ایسنا/اصفهان دانشمندان معتقدند که پروتئین های اسپایک ویروس SARS-CoV-۲ با اتصال به سلول های سالم در آلوده شدن میزبان نقش دارند و اکنون، یک مطالعه جدید نشان می دهد که این بخش از ویروس نقشی اساسی در خود بیماری نیز دارد.

این مقاله که ۳۰ آوریل ۲۰۲۱، در مجله "Circulation Research" منتشر شد، نشان می دهد ویروس SARS-CoV-۲ دقیقاً چگونه به سیستم عروقی آسیب می رساند و به سطح سلول حمله می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یافته ها با توضیح انواع مختلف کووید ۱۹ می تواند دریچه ای برای تحقیقات جدید در مورد روش های درمانی موثرتر باشد.

یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه می گوید: «این بیماری یک بیماری عروقی است و می تواند دلیل سکته مغزی در برخی افراد و دلیل برخی دیگر از مشکلات بدن باشد. وجه اشتراک بین آن ها این است که همه آن ها دارای زیربنای عروقی هستند.»

محققان Salk با همکاری دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا سان دیگو تأیید واضح و توضیح دقیق مکانیسم آسیب رساندن پروتئین به سلول های عروقی را برای اولین بار ارائه دادند. این اتفاق نظر وجود دارد که SARS-CoV-۲ بر سیستم عروقی تأثیر می گذارد، اما نحوه انجام این کار قابل درک نبود. به همین ترتیب، مدت هاست که دانشمندان با مطالعه ویروس های مختلف کرونا بر این باورند که پروتئین اسپایک در آسیب رساندن به سلول های اندوتلیال عروقی نقش دارد، اما اولین بار است که این فرآیند مستند می شود.

در این مطالعه جدید، محققان ویروسی ایجاد کردند که مانند تاج ویروس SARS-CoV-۲ از پروتئین های اسپایک احاطه شده بود، اما هیچ ویروس واقعی نبود. قرار گرفتن در معرض این ویروس منجر به آسیب به ریه‌ها و عروق در یک مدل حیوانی شد و ثابت می کند که پروتئین اسپایک به تنهایی برای ایجاد بیماری کافی است. محققان همچنین نمونه های بافت التهاب را در سلول های اندوتلیال پوشاننده دیواره های شریان ریوی نشان دادند.

این تیم سپس این فرآیند را در آزمایشگاه تکرار کردند و سلول های اندوتلیال سالم (که رگ ها را ردیف می کند) در معرض پروتئین اسپایک قرار دادند. آن ها نشان دادند که پروتئین اسپایک با اتصال ACE۲ به سلول ها آسیب می رساند. این اتصال باعث اختلال در سیگنالینگ مولکولی ACE۲ به میتوکندری (اندامک هایی که برای سلول ها انرژی تولید می کنند) می شود و باعث آسیب و تکه تکه شدن میتوکندری می شود.

مطالعات قبلی تأثیر مشابهی را در هنگام قرار گرفتن سلول ها در معرض ویروس SARS-CoV-۲ نشان داده بود، اما این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد این آسیب هنگامی رخ می دهد که سلول ها در معرض پروتئین اسپایک قرار بگیرند.

محقق این پژوهش توضیح می دهد «اگر توانایی تکثیر ویروس را از بین ببریم، این اثر صرفاً به دلیل توانایی اتصال به این گیرنده ACE۲، گیرنده پروتئین S بر سلولهای عروقی تأثیر مهمی خواهد داشت.»

مطالعات بیشتر با پروتئین های جهش یافته بینش جدیدی در مورد آلودگی و شدت ویروس های جهش یافته SARS CoV-۲ فراهم می کند و محققان این پژوهش امیدوارند که بتوانند مکانیزمی را که پروتئین ACE۲ مختل شده به میتوکندری آسیب می زند و باعث تغییر شکل آنها می شود بررسی کنند.

منبع: medicalxpress

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کروناویروس کووید 19 پروتئین اسپایک ویروس SARS CoV ۲ سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۵۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟