Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@17:33:09 GMT

روش جدید دستکاری ژنتیک ابداع شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۶۹۱۴

روش جدید دستکاری ژنتیک ابداع شد

ایران اکونومیست-محققان ابزار جدیدی برای مهندسی ژنتیک ابداع کرده اند که از روش کریسپر کارآمدتر است.

محققان انستیتو وایس دانشگاه هاروارد یک ابزار جدید مهندسی ژنتیک ابداع کرده‌اند که به محققان کمک می‌کند همزمان میلیون‌ها آزمایش ژنتیکی انجام دهند.

این روش «Retron Library Recombination» یا(RLR) نام گرفته که با استفاده از قسمت‌های دی ان ای باکتریایی به نام «رترون» می‌تواند بخش‌هایی از یک شاخه دی ان ای را بسازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه مهندسی ژنتیک، ابزار «CRISPR-CAS۹» مشهور ترین روش به حساب می‌آید و طی سال‌های گذشته به نوآوری‌های مهمی منجر شده است.

این ابزار به محققان کمک می‌کند تا به راحتی توالی دی ان ای را دگرگون کنند، اما محدودیت‌هایی نیز دارد. به عنوان مثال به سختی می‌توان آن را در مقیاس انبوه به کار گرفت و همین امر در مطالعات چالش برانگیز است. از سوی دیگر ممکن است این روش برای سلول‌ها سمی باشد، زیرا آنزیم Cas۹ (قیچی مولکولی که وظیفه بریدن شاخه‌های دی ان ای را دارد) بیشتر اوقات مقاطعی غیر از قسمت هدف را نیز می‌برد.

ابزار CRISPR به طور فیزیکی دی ان ای را قطع می‌کند تا یک توالی جهش یافته را به ژنوم آن متصل کند. اما رترون ها می‌توانند شاخه دی ان ای جهش یافته را به سلول تکثیر شده متصل کنند. از سوی دیگر توالی رترون ها به عنوان بارکد یا «برچسب نام» عمل می‌کند و به محققان اجازه می‌دهد هر توالی را به طور جداگانه ردیابی کنند. این بدان معنا است که می‌توان از رترون ها برای مهندسی ژنتیک بدون آسیب به دی ان ای اولیه استفاده کرد و همچنین می‌توان آنها را برای انجام چند آزمایش به کار برد.

محققان دانشگاه هاروارد RLR را روی باکتری «ای کولای» آزمایش کردند و ثابت کردند استفاده از این روش در آزمایش‌های ژنتیکی وسیع کارآمد است. آنها طی آزمایشات خود، توانستند با تعیین توالی بارکد رترون ها، به جای تعیین توالی جهش‌های جداگانه، جهش‌های مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری‌ای کولای را بیابند و در نتیجه فرایند سریع‌تر انجام شد.

مکس شوبرت یکی از مؤلفان این تحقیق می‌گوید: RLR ما را قادر به انجام کارهایی می‌کند که با CRISPR ممکن نیست. ما به طور تصادفی ژنوم باکتری را جدا و این بخش‌های ژنتیکی را به شاخه‌های جداگانه دی ان ای تبدیل کردیم. سپس از آنها برای بررسی میلیون توالی همزمان استفاده کردیم. RLR یک ابزار مهندسی ژنتیک انعطاف پذیرتر است که می‌توان آن را برای آزمایش‌های متعدد استفاده کرد. همچنین ویژگی سمی بودن ابزار که در آزمایش‌های CRISPR مشاهد می‌شود نیز حذف می‌شود و در نتیجه توانایی محققان برای بررسی جهش‌ها در سطح ژنوم بالا می‌رود.

البته هنوز باید بررسی و تحقیقات بیشتری درباره روشRLR شود تا بتوان آن را به طور گسترده به کار برد. محققان معتقدند این امر به ایجاد نوآوری‌های جدید و غیرمنتظره ای منجر می‌شود.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مهندسی ژنتیک دی ان ای توان آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۶۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک

خبر عجیب رییس سازمان سنجش:برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزارهای جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند. حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزارها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3075610 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • متولدین کدام ماه‌ها از همه آسیب‌پذیرترند!
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد