Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@02:21:35 GMT

چرا صندوق پروژه ریلی برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۶۹۳۸

چرا صندوق پروژه ریلی برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست؟

درحالی معاون راه‌آهن از انصراف سرمایه‌گذاران از بکارگیری «صندوق پروژه» در طرح های ریلی خبر داده بود که کارشناس اقتصاد گفت: باید اقبال سرمایه‌گذاران به پروژه های ریلی بررسی شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، نورالله بیرانوند، معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران اواخر ماه گذشته با اشاره به ابزارهای متنوع بازار سرمایه برای تامین مالی پروژه های ریلی ازانصراف سرمایه‌گذاران از ابزار صندوق پروژه و راهکاری برای رفع آن جهت اجرا در طرح ها خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در بازار سرمایه ابزارهای متنوعی برای تامین مالی پروژه های ریلی وجود دارد به تسنیم گفت: در این زمینه قرارداد کلی با سازمان بورس وجود دارد تا برحسب شرایط هر پروژه بتوان ابزارهای بورسی را با پروژه راه‌آهن هم‌راستا کرده و به فراخور زمان و پروژه ها از این ابزار استفاده کرد.

وی افزود: یکی از ابزارها انتشار اوراق است که توسط شرکت‌های ریلی در حال انجام بوده و راه آهن در فراهم کردن شرایط اقتصادی شدن این پروژه ها نقش مهمی دارد. کار اصلی این است که شرکت‌ها در وضعیت مناسبی قرار گیرد تا صورت های مالی آنها مثبت شود و در ادامه بتوانند سهام را عرضه کنند که بصورت تدریجی در حال انجام است.

بیرانوند اضافه کرد: صندوق پروژه ابزار دیگری است که راه آهن به دنبال آن بود و موافقت اصولی را هم گرفت اما این ابزار به دلیل انصراف سرمایه گذاران در استفاده از این ابزار که بازدهی اقتصادی را نمی توانست فراهم کند و ریسک هایی را به همراه داشت، عملیاتی نشد. اکنون راه آهن به دنبال استفاده از ظرفیت ماده 12 مبنی بر فراهم کردن بازدهی مناسب برای بهره گیری از صندوق پروژه جهت اجرای طرح ها است. طبق ماده 12 قانون رفع موانع تولید، افرادی که در راه آهن صرفه جویی می کنند می‌توانند صرفه جویی ناشی از مصرف سوخت را دریافت کنند که به ازای هر تن کیلومتر 1.2 سنت دلار پرداخت می شود. این ماده باعث شده بهره وری راه آهن حداقل 2 برابر شود.

به گزارش تسنیم، این در حالی است که پیشتر و در چندین نوبت محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی از شروع به کار 12 صندوق پروژه آزادراهی، بزرگراهی و ریلی خبر داده و تاکید کرده بود تا پیش از پایان دولت این صندوق ها تشکیل خواهند شد.

به عنوان مثال، اسلامی در حاشیه آئین بهره‌برداری از 56 دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل در تاریخ 10 اردیبهشت ماه سال گذشته، از تأمین مالی 12 پروژه ریلی و آزادراهی از طریق بازار سرمایه خبر داد و گفت: هم‌اکنون در حال مذاکره با سازمان بورس هستیم تا با جذابیت این طرح‌ها از یک سو و مقبولیت عمومی بازار سرمایه از سوی دیگر، این تأمین مالی انجام شود. در خصوص نحوه عرضه نیز چند الگو داریم که یکی از آنها عرضه سهام هر پروژه به شکل صندوق پروژه‌ای مستقل و دیگری به صورت ایجاد صندوق پروژه تجمیعی است.

بدون پذیره نویسی چگونه عدم اقبال سرمایه گذاران به این پروژه ها معلوم شده است؟

در همین رابطه محمدجواد شاهجویی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با تسنیم گفت:  تشکیل صندوق پروژه یا تاسیس شرکت سهامی عام پروژه فرآیندی است که باید از طریق سازمان بورس انجام شود و میزان استقبال سرمایه گذاران برای خریداری واحد های سرمایه گذاری این صندوق ها و یا شرکت ها، پس از دوره پذیره نویسی این صندوق ها سنجیده می شود.

وی ادامه داد: بنابراین لازم است معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل‌ونقل شرکت راه آهن اعلام کند دقیقا چه پروژه هایی به فرآیند تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه وارد شدند و مکانیزم ارزیابی عدم اقبال سرمایه گذاران در مورد این پروژه ها چگونه بوده است.

وی تاکی کرد: به‌علاوه مطلوب است ریسک های مربوط به تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور به صورت شفاف مطرح شود تا مردم دلیل عدم تامین مالی با این روش توسط راه آهن را بدانند.

کارشناس اقتصاد حمل‌ونقل گفت: به هر حال باید بررسی کرد که چه پروژه هایی بنا بوده است که وارد فرآیندهای تامین مالی به روش صندوق پروژه شوند و دقیقا با چه استدلال و یا با چه مستنداتی شرکت راه آهن به این نتیجه رسیده است که این پروژه ها بازدهی اقتصادی مناسبی نداشته و نمی توانند برای جذب سرمایه گذاران موفق ظاهر شوند.

شاهجویی اضافه کرد: از سوی دیگر، باید دید که پروژه‌های مد نظر وزیر راه و شهرسازی برای تشکیل صندوق بوده اند، آیا با پروژه های مطرح شده توسط معاون اقتصاد حمل‌ونقل یکی بوده است یا خیر.

اعطای مشوق خوب است اما بهتر است ریشه مشکل برطرف شود

وی اظهار کرد: استفاده از ماده 12 قانون رفع موانع تولید برای جذاب تر کردن فرآیند سرمایه گذاری در پروژه هایی که به شیوه صندوق پروژه تامین مالی می شوند می‌تواند راهکار بسیار مناسبی برای جذاب سازی پروژه ها در جهت سرمایه گذاری بیشتر مردم در آنها باشد اما تنها شیوه نیست.

وی افزود: باید بررسی شود دقیقا چرا بسیاری از پروژه های ریلی بر خلاف اغلب کشور های پیشرفته در این حوزه و بر خلاف پروژه های مد حمل و نقلی رقیب یعنی جاده، در کشور ما هنوز اقتصادی نشده است. شاید بتوان با اصلاح فرآیند های ساخت، تکمیل و بهره برداری از پروژه های ریلی، خود پروژه ها را ذاتا اقتصادی و جذاب کرد تا نیاز به اعطای مشوق هایی همچون ماده 12 قانون رفع موانع تولید برای استقبال سرمایه گذاران از آن ها نباشد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت راه راه آهن وزارت راه راه آهن پروژه های ریلی سرمایه گذاران سرمایه گذاری بازار سرمایه اقتصاد حمل پروژه ها تشکیل صندوق صندوق پروژه تامین مالی صندوق ها راه آهن ماده 12 طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۶۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی

استاندار فارس گفت: در دو روز نخست برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، ۶۴ مذاکره با هیات‌های تجاری در غرفه توانمندی‌های استان فارس انجام شد و در نتیجه آن ۱۸ تفاهم‌نامه با هیات‌های خارجی به امضا رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از فارس، استاندار فارس در سومین روز از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024)، این نمایشگاه را فرصتی مناسب و بسیار ارزشمند برای به معرض دید رساندن تلاش ها و توانمندی های صادراتی استان فارس توصیف کرد و گفت: در دو روز نخست برگزاری نمایشگاه، 64 مذاکره با هیات های تجاری در غرفه توانمندی‌های استان فارس انجام شده و در نتیجه آن 18 تفاهم نامه با هیات های خارجی به امضا رسید.

محمدهادی ایمانیه، با اشاره به اینکه 15 تفاهم نامه نیز با سرمایه‌گذاران و شرکت های داخلی به سرانجام رسیده است، افزود: امیدواریم این تفاهم نامه‌ها در آینده نزدیک به مرحله عقد قرارداد برسد و بتوان در مورد ارزش ریالی یا ارزی آنها اظهار نظر دقیق‌تری کرد.

استاندار فارس با اشاره به اینکه این استان پهناور از ظرفیت های بالا و قابل توجهی برخوردار است، بیان کرد: با این حال با محصولات فولاد و گیاهان دارویی تصمیم به حضور در نمایشگاه گرفتیم.

ایمانیه در عین حال بر این موضوع تاکید کرد که با تلاش‌های صورت گرفته، فارس در زمینه زنجیره ارزش گندم، زنجیره ارزش حلزون (آرایشی و بهداشتی) و زنجیره ارزش افزوده گردشگری و صنایع دستی نیز حضور جدی در نمایشگاه داشته باشد.

وی با اشاره به تولید بیش از 85 نوع صنایع دستی در استان فارس گفت: زنجیره‌های ارزش می توانند زمینه صادرات هرچه بیشتر این گونه محصولات و افزایش تولید داخلی را فراهم کنند.

بازاریابی محصولات صادراتی فارس به صورت هوشمند

استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رونمایی از سامانه هوشمند بازاریابی اشاره و خاطرنشان کرد: این سامانه به صورت هوشمند بازاریابی صادرات محصولات استان فارس را انجام می‌دهد؛ هر چند مذاکراتی هم برای ارایه خدمات بیشتر با اتاق های بازرگانی دیگر استان ها انجام خواهد شد تا صادرات به کشورهای دیگر مخصوصاً کشورهای همسایه افزایش یابد.

ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه ارزیابی تان از نمایشگاه و ظرفیت های ارایه شده استان فارس در آن چه بوده است؛ گفت: واقعیت این است که فارس استانی سرشار از نعمات و توانمندی هاست و طبیعتاً در عرصه های مختلف گردشگری، کشاورزی، صنعت، معدن، پزشکی، علمی و... حرف های زیادی برای گفتن دارد؛ از همین رو به اعتقاد من اگر به جای یک غرفه در نمایشگاه همه فضا را هم دراختیار استان فارس قرار دهند باز هم حرف برای گفتن داریم.

وی با اشاره به اینکه غرفه استان فارس یکی از شلوغ ترین و پررفت و آمدترین غرفه های نمایشگاه به لحاظ حضور هیات های تجاری داخلی و خارجی است، افزود: تاکید من بر این است که در پایان نمایشگاه تفاهم نامه ها و قرارهای اولیه با سرمایه‌گذاران و صنعتگران دنبال شود.

استاندار فارس با تاکید بر اینکه مدیران دستگاه های اجرایی باید همه توان خود را برای همکاری با سرمایه گذاران و رفع مشکلات آنها برای سرمایه گذاری به کار گیرند؛ تصریح کرد: موانع و بروکراسی های اداری باید از پیش پای سرمایه گذاران برداشته شود.

24 ساعته پیگیر رفع مشکلات سرمایه گذاران هستیم

ایمانیه در ادامه سرمایه گذاران را نیز مخاطب قرار داد و گفت: دفتر کار من به روی سرمایه گذاران باز است و چنانچه با مشکلی مواجه شوند این تعهد را می دهم که ظرف 24 ساعت ضمن برگزاری جلسه با مدیر مربوطه، پیگیر رفع مشکلات آنها باشم.

وی در پایان از انعقاد تفاهم نامه 500 میلیون دلاری با پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر خبر داد و گفت: براساس این تفاهم نامه مقرر شد تا سقف 500 میلیون دلار سرمایه گذاری در مناطق محروم با هدف تولید محصولات دارویی و محصولات سلامت محور مشترک با پتروشیمی انجام شود.

استاندار فارس هدف دیگر این تفاهم نامه را توسعه مناطق محروم استان فارس عنوان کرد که از طریق ایجاد واحدهای پتروشیمی محقق خواهد شد.

ایمانیه گفت: طرف اول این تفاهم نامه قرارگاه جهادی سرمایه گذاری کوثر و طرف دوم پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر است.

فارس 20 برگ برنده خود را در اکسپو 2024 رو کرد

به گزارش تسنیم، سومین روز از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) با قدرت‌نمایی استان فارس آغاز به کار کرد.

در این رویداد که با شعار "فارس پیشرو در مدیریت هوشمند زنجیره‌های ارزش راهبردی" و با محوریت دانش، تولید و توسعه برگزار می‌شود، از 20 فرایند و محصول زنجیره ارزش راهبردی رونمایی و 9 تفاهم نامه در حوزه زنجیره ارزش فولاد منعقد شد.

علاوه بر این، 10 تفاهم‌نامه نیز در حوزه زنجیره ارزش بخش کشاورزی به امضای مدیران مربوطه رسید که بیشتر شامل زمینه‌های صنایع تبدیلی، شیلات و باغبانی است. نکته حائز اهمیت در خصوص برخی از این تفاهم نامه‌ها این بود که با استان‌های هرمزگان و بوشهر به صورت بین استانی به امضا رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • رایزنی با سرمایه‌گذاران برای فعالیت در لرستان
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • نمایشگاه ایران اکسپو فرصتی مناسب برای جذب سرمایه‌گذاران در چهارمحال و بختیاری است
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • حضور وزیر کشور در غرفه کرمانشاه در نمایشگاه ایران اکسپو
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی