Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@00:08:08 GMT

◄ شرکت سهامی عام پروژه برای تحقق اقتصاد مردمی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۸۷۸۹

تین نیوز محمدجواد شاهجویی* :

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، نهم فروردین ماه امسال، ضمن گفتگویی از معافیت صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور و شرکت های سهامی عام پروژه محور از مالیات نقل و انتقال دارایی خبر داد و اعلام کرد با هدف تقویت روند تشکیل سرمایه در کشور و اجرای طرح‌های توجیه پذیر، پیگیری‌های لازم از طریق نمایندگان مجلس در دستور کار قرار گرفت و در نهایت با اخذ تاییدیه کمیسیون تلفیق، صندوق پروژه و شرکت سهامی عام پروژه از مالیات نقل و انتقال دارایی معاف خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زرندی همچنین تصریح کرد که شرکت های سهامی عام پروژه محور، ابزار واقعی برای مردمی کردن اقتصاد و تحقق اقتصاد مقاومتی هستند که با تعامل وزرات اقتصاد و سازمان بورس، از ابتدای بهمن ماه 1399 به تصویب هیئت مدیره سازمان بورس رسیده است. وی همچنین اعلام کرده است که انتشار اوراق بدهی 2 هزار و 450 میلیارد تومان در سال 1398 به حدود 8 هزار و 200 میلیارد تومان طی 11 ماهه سال 1399 رسیده است که بیش از سه برابر رشد را نشان می دهد.

تحقق اقتصاد مردمی در راستای اقتصاد مقاومتی

این اظهار نظر معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور و تاسیس شرکت های سهامی عام پروژه می تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد. چرا که از یک سو می تواند مشکل جدی و چالش اصلی در نظام تولیدی اقتصاد کشور را که همان مسئله تامین مالی است، برطرف کند و بعلاوه روندهای تشکیل سرمایه در کشور و اجرای طرح های اقتصادی توجیه پذیر را در راستای مردمی کردن اقتصاد و تحقق اقتصاد مقاومتی پیش ببرد.

لازم به ذکر است که فرآیند تشکیل و تامین سرمایه برای اجرای طرح های اقتصادی در ایران بر خلاف بسیاری از اقتصادهای پیشرفته، وابستگی بسیار شدیدی به بانک دارد و همین موضوع سبب شده است که در شرایط حال حاضر، طرح ها و پروژه های اقتصادی با بحران تامین مالی مواجه شوند. صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور و یا شرکت های سهامی عام پروژه می توانند با تغییر رویکرد نظام تامین مالی از بانک محوری به تامین مالی مبتنی بر ابزار های بازار سرمایه، چالش و مانع جدی تولید را از پیش روی اقتصاد ملی بردارند.

شرکت سهامی پروژه بازار اوراق فروشی را کساد خواهد کرد

تاسیس شرکت های سهامی عام پروژه محور و تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه می تواند نیاز دولت به انتشار اوراق مشارکت را بر طرف نماید. چرا که در شرایط فعلی دولت به بهانه کسری بودجه برای انجام پروژه های زیربنایی و عمرانی دست به انتشار و فروش اوراق مشارکت زده اما منابع حاصله از آن را به جای آنکه خرج پروژه های نیمه تمام عمرانی کند، برای امور جاری خود که از جنس سرمایه گذاری و یا تملک دارایی نیستند، هزینه می کند. این در حالیست که خریداران این اوراق مشارکت چون در ازای مبالغ سرمایه گذاری خود صرفا بدهی از دولت خریداری کرده اند و نه یک دارایی واقعی، اگر میزان تورم بیشتر از میزان نرخ سود تضمین شده برای اوراق مشارکت باشد، در واقع ضرر کرده اند و سرمایه اولیه خود را از دست داده اند.

در حالی که در روش تاسیس شرکت های سهامی عام پروژه محور و تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه، اولا به واسطه تعیین هدف نهایی و محل هزینه کرد سرمایه جمع آوری شده پیش از تاسیس شرکت و یا تشکیل صندوق و در امیدنامه صندوق مورد نظر، مبالغ نمی توانند در محلی دیگر هزینه شوند و بعلاوه سرمایه گذاران به واسطه آن که شریک واقعی در سود پروژه هستند، بنابراین زمان تکمیل پروژه و بهره وری استفاده از منابع مالی برای آنان اهمیت پیدا می کند و پیمانکار پروژه نمی تواند به راحتی بازوی نظارتی سرمایه گذاران مردمی را دچار خطای محاسباتی کند. همچنین در روش تاسیس شرکت سهامی عام پروژه محور و تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه محور، سرمایه گذاران چون خریدار واحدهای دارایی واقعی و سهام واقعی پروژه بوده اند و نه بدهی، بنابراین مبلغ سرمایه گذاری و دارایی آنان منطبق با ارزش روزانه، قیمت خود را بروز کرده و سرمایه گذاران آسیب نخواهند دید.

در مورد تاسیس شرکت سهامی عام پروژه محور و یا تشکیل صندوق سرمایه گذاری پروژه در گام اول نیز مطلوب است تا از ابتدای شروع دوره ساخت، به جای تشکیل صندوق و جمع آوری سرمایه، شرکت سهامی عام تاسیس شود و فرآیند تاسیس شرکت به بعد از اتمام دوره ساخت موکول نگردد. چرا که سابقه ای که در طول دوره ساخت برای شرکت سهامی عام پروژه می تواند منظور شود، برای ادامه حیات شرکت امتیازی مناسب محسوب می شود در حالی که اگر از ابتدا صندوق تشکیل گردد، سابقه شرکت سهامی پروژه شامل دوره ایجاد صندوق و دوره ساخت تا بهره برداری نخواهد بود.

* کارشناس حمل و نقل

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی مالیات نقل و انتقال دارایی تشکیل صندوق های سرمایه گذاری پروژه شرکت های سهامی عام پروژه محور سهامی عام پروژه محور شرکت سهامی عام پروژه سرمایه گذاران اوراق مشارکت تحقق اقتصاد تاسیس شرکت تامین مالی دوره ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۸۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان