Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@15:35:11 GMT

پس از بهبودی از کرونا، بدن چقدر ایمن باقی می‌ماند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۸۹۴۶

پس از بهبودی از کرونا، بدن چقدر ایمن باقی می‌ماند؟

نادیا زکالوند: از آنجایی‌که ویروس کوید۱۹ در جامعه انسانی، عفونتی کاملا جدید بود، بدن هیچ‌کس در برابر آن ایمن نبود. به‌همین دلیل محققان بررسی‌های متعددی انجام دادند تا به عملکرد و واکنش سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا پی ببرند و بتوانند روشی مناسب برای تقویت سیستم دفاعی بدن بیابند.

سیستم ایمنی بدن و عوامل بیماری‌زا

سیستم ایمنی بدن‌مان به دو روش از ما در برابر عفونت‌ها دفاع می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیستم به‌طور کلی همیشه آماده حمله به مهاجم است و به محض ورود هر نوع عامل بیماری‌زا به‌سرعت وارد عمل شده و با آن مبارزه می‌کند. این روش از سیستم ایمنی بدن، واکنش ایمنی ذاتی نام دارد. در این حالت، مواد شیمیایی خاصی در بدن ترشح می‌شوند که التهاب‌آورند و آنها با همراهی گلبول‌های سفید خون، سلول‌های آلوده را نابود می‌کنند.

اما وقتی سیستم ایمنی بدن با عامل بیماری‌زا مانند ویروس کرونا آشنایی نداشته باشد، واکنشی به آن نشان نمی‌دهد، بنابراین شما در برابر بیماری ایمن نخواهید بود. در اینجا به نوعی واکنش ایمنی که به آن تطبیقی می‌گویند نیاز دارید.

در واقع این روش دیگر سیستم ایمنی بدن در برابر عامل بیماری‌زاست. در این روش سلول‌هایی که می‌توانند پادتن‌های هدفمند تولید کنند وارد عمل می‌شوند. سپس پادتن‌ها به عامل بیماری‌زا چسبیده و آن را از بین می‌برند.

همچنین سلول یا لنفوسیت‌های تی (T) که بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند، به سلول‌های آلوده به ویروس حمله کرده و آنها را از بین می‌برند. به این عملکرد، واکنش سلولی گفته می‌شود.

واکنش سیستم ایمنی بدن به ویروس‌ کرونا

وقتی فردی به بیمار کوید۱۹ مبتلا می‌شود معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا سیستم ایمنی بدن او در برابر ویروس کرونا پادتن تولید کند. همچنین بدن فردی که به‌شدت بیمار می‌شود قوی‌ترین واکنش ایمنی را از خود نشان می دهد.

 وقتی واکنش سیستم ایمنی بدن به‌اندازه کافی قوی باشد، یک حافظه مدت‌دار روی سیستم ایمنی باقی می‌گذارد و بدین‌ترتیب بدن فرد در آینده هم در برابر ویروس کرونا ایمن خواهند ماند.

در بررسی‌ها مشخص شده است، در بدن افرادی که پادتن ویروس کرونا دارند، دو نوع سلول تی هم وجود دارد که سلول‌های آلوده را شناسایی و تخریب می‌کنند. بنابه گفته محققان دانشگاه امپریال کالج لندن تقریبا تمام افرادی که در معرض ویروس کرونا قرار می‌گیرند، سلول‌های تی قوی و بادوام‌تری دارند.

مدت دوام سیستم ایمنی بدن پس از درمان از بیماری کرونا

حافظه سیستم ایمنی بدن درست مثل حافظه خودمان می‌ماند. این حافظه می‌تواند عفونت‌ها را به یاد داشته باشد، اما عادت فراموش کردن آنها را هم دارد. برخی از عوامل بیماری‌زا بسیار به‌یاد ماندنی! هستند و حافظه سیستم ایمنی بدن آنها را به‌خوبی و گاهی تا آخر عمر به خاطر می‌سپارد. مانند ویروس سرخک که پس از زدن واکسن، یا بهبودی از بیماری، سیستم ایمنی بدن آن را همیشه به خاطر می‌سپارد و فرد دیگر به آن بیماری مبتلا نمی‌شود.

اما برخی از ویروس‌ها، مانند ویروس سین‌سیشیال تنفسی کودکان که شبیه سرماخوردگی است ممکن است کودکان را در یک مدت زمان کوتاه بارها بیمار کند.

وقتی فردی به نوعی ویروس مبتلا می‌شود، سیستم ایمنی بدن آن را به خاطر می‌سپارد. سلول‌های سیستم ایمنی بدن و پروتئین‌هایی که در کل بدن در گردش هستند، به محض برخورد با عوامل بیماری‌زای آشنا آنها را شناخته و از بین می‌برند و بدین‌ترتیب از ابتلای فرد به بیماری پیشگیری کرده یا از شدت بیماری می‌کاهند.

بیشتر بخوانید: 

ابراز امیدواری متخصصان: واکسن مدرنا حداقل سه ماه ایمنی ایجاد می‌کند یک خبر خوب برای مبتلایان به کرونا

سیستم ایمنی بدن از چهار بخش زیر تشکیل شده است:

* پادتن‌ها که نوعی پروتئین هستند و درون خون گردش کرده و مواد خارجی مانند ویروس‌ها را شناسایی کرده و آنها را از کار می‌اندازند.

* سلول‌های تی کمک‌کننده که در تشخیص بیماری‌زاها به پروتئین‌ها کمک می‌کنند.

* سلول‌های تی قاتل، عوامل بیماری‌زا را می‌کشند.

* سلول‌های بی (B) که نوعی سلول ایمنی بدن است، هم هر وقت که بدن به پادتن جدید نیاز داشت، آن را تولید می‌کند.

در بررسی‌ها مشخص شده افرادی که از بیماری کوید۱۹ جان سالم به‌در می‌برند، این چهار جزء سیستم ایمنی را دارند.  

با وجود اینکه هنوز ویروس جدید کرونا چندان شناخته‌شده نیست و کسی نمی‌تواند با اطمینان بگوید، ایمنی ناشی از ابتلا چقدر دوام دارد، محققان در بررسی‌های گوناگون خود به نتایج مختلفی رسیده‌اند که نشان می‌دهد، بدن فرد مبتلا در برابر ویروس کرونا تا مدتی ایمن می‌شود.

در تحقیقی در موسسه بهداشت عمومی انگلستان مشخص شد، افرادی که از بیماری کرونا بهبود می‌یابند، حداقل ۵ ماه مصونیت خواهند داشت.

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه واشنگتن می‌گویند، از آنجایی‌که بررسی‌های مربوط به ویروس کوید۱۹ هنوز تکمیل نشده است، نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که افراد مبتلا به کرونا به این ویروس کاملا ایمن می‌شوند و احتمال ابتلای دوباره آنها در مدت زمان کم وجود ندارد. برای اطمینان از این موضوع باید بررسی‌هایی انجام داد که در آن تعداد زیادی از افراد بهبودیافته از کرونا شرکت داشته باشند.

از طرفی بررسی‌های جدیدتر محققان موسسه ایمنی‌شناسی کالیفرنیا نشان داده فردی که از کرونا نجات می‌یابد تا ۸ ماه در برابر این بیماری ایمن خواهد ماند. این محققان چهار جزء حافظه ایمنی بدن ۲۰۰ نفر را که در معرض ویروس کرونا قرار گرفته و به کوید۱۹ مبتلا و درمان شده بودند را کاملا بررسی کردند. این چهار جزء حتی پس از ۸ ماه باز هم در بدن این افراد وجود داشت.

این تحقیق مهم است چراکه نشان می‌دهد بدن، ویروس کرونا را به خاطر می‌سپارد و اگر دوباره با این ویروس روبه‌رو شود، سلول‌های بی (B) موجود در حافظه سیستم ایمنی بدن به‌سرعت دست‌به‌کار شده و با تولید پادتن با ویروس مبارزه می‌کنند.

برخی از محققان می‌گویند، افرادی که از کوید۱۹ درمان شده‌اند، ممکن است در برابر این ویروس ماه‌ها یا حتی شاید سال‌ها ایمن باقی بمانند.

محققان کالیفرنیا در بررسی‌های گذشته خود دریافته بودند که پادتن‌ها حداقل ۳ ماه در بدن باقی می‌مانند و این وضعیت حتی در افرادی که به علایم خفیف کرونا مبتلا هستند هم وجود دارد و بررسی‌های جدیدشان نشان داد این ایمنی مدت زمان طولانی‌تری هم باقی می‌ماند.

محققان ایسلندی در بررسی‌های پادتن‌های بدن ۱۱۰۷ بیمار مبتلا به کرونا که درمان شده بودند، مشاهده کردند از تعداد پادتن بدن آنها حتی با گذشت یک دوره ۴ ماهه هنوز کم نشده بود.

در تحقیقی دیگر که در آریزونا روی ۳۰ هزار نفر که به کرونای خفیفی مبتلا شده بودند، انجام شد، معلوم شد در بدن این افراد حداقل ۵ تا ۷ ماه پس از بهبودی از کرونا پادتن وجود داشت که این مدت حتی می‌توانست طولانی‌تر هم شود.

محققان همچنان در حال بررسی وضعیت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا هستند تا بتوانند روش‌های مناسبی برای درمان این بیماری و ایمنی در برابر آن بیابند. بنابراین تا آن زمان همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود تا این ویروس گسترش نیابد.  

منابع: .healthline

BBC

۲۳۵۲۳۲

کد خبر 1494936

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا سیستم ایمنی برابر ویروس کرونا سیستم ایمنی بدن خاطر می سپارد عوامل بیماری زا عامل بیماری زا مانند ویروس بررسی ها پادتن ها بدن آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۸۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور دادستان بشرویه جهت ایمن سازی فوری استخر‌های کشاورزی

خسروی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان بشرویه از مدیر جهاد کشاورزی بشرویه خواست تا در اسرع وقت نسبت به ایمن سازی استخر‌های کشاورزی اقدام کند.

در این دستور آمده است:

با عنایت به بررسی آمار متوفیان ناشی از غرق شدگی در استخر‌های کشاورزی طی سالیان گذشته و فرا رسیدن فصول گرم سال و پیشگیری از حوادث احتمالی، در جهت مواد ۲، ۳، ۵ دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه و مقررات آیین نامه ایمنی مخازن آب و استخر‌ها، مقرر است در بازه ۵ روز آینده تیمی متشکل از نمایندگان جهاد کشاورزی و اداره آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرستان تمامی استخر‌های مخزنی را با قید، موقعیت مکانی، حجم و مالکیت شناسایی و ضمن بازرسی به لحاظ رعایت اصول ایمنی (نصب فنس غیر قابل نفوذ به ارتفاع ۳ متر، نصب تابلو‌های هشدار و ممنوعیت شنا در ابعاد ۴۰*۶۰ سانتی متر شامل: شنا ممنوع - خطر مرگ - عمق استخر، نصب طناب‌های گره دار نجات به صورت طولی و عرضی در اطراف استخر، تعبیه تیوب‌های بادی به فاصله ۱۰ متری از هم در طول استخر و مهار نمودن آنها و قرار دادن حداقل ۶ نردبان نجات در چهار ضلع استخر)، نواقص هر استخر را شناسایی و زمان مناسب برای رفع نقص را به بهره بردار و یا مالک با مسئولیت مدیریت جهاد کشاورزی متناسب با وضعیت ایمنی و مکان استخر اعطاء نمایند، که تا حداکثر نیمه خرداد ماه نسبت به ایمن سازی استخر‌ها اقدام نمایند.

بیشتر بخوانید

پیدا شدن جسد نوجوان غرق شده در استخر آب روستای نوغاب پسکوه

در غیر این صورت در بازدید‌هایی که بعد از تاریخ مذکور و با حضور نماینده دادستان و سایر دستگاه‌های مرتبط به صورت غیر منتظره و یا پس از وصول گزارش انجام شود، چنانچه موارد تخلف در جهت عدم ایمن سازی مشاهده شود، بلافاصله با دستور دادستانی سیستم پمپاژ مرتبط با استخر ذخیره آب پلمب و از مدار بهره برداری خارج خواهد شد.

 لازم به ذکر است در صورت عدم رعایت موارد فوق تمامی عواقب بر عهده بهره بردار و یا مالک استخر است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ایمن سازی ۴۱ نقطه پرحادثه در محورهای مواصلاتی کرمانشاه
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • دستور دادستان بشرویه جهت ایمن سازی فوری استخر‌های کشاورزی
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ