Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید با اشاره به الکترونیکی شدن ثبت و پیگیری درخواست ها و مصوبات ستاد، عملیاتی شدن سامانه ستاد تسهیل را گامی موثر در تسریع فرآیندهای رسیدگی به مشکلات حوزه اقتصادی و شفاف سازی در عملکرد دستگاه‌های اجرایی دانست.
به‌ گزارش شمانیوز و به نقل از شاتا، سید مهدی نیازی با حضور در برنامه گفت‌وگوی خبری 18:30 با بیان اینکه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بر اساس قانون الحاق دو ماده به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور از سال 97 با رویکرد جدیدی فعالیت خود را آغاز کرده، گفت: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در دو سطح ملی که وزرای محترم از اعضای آن هستند و استانی که کارگروه‌های استانی به ریاست استانداران و اعضای متناظر ستاد در هر استان هستند، فعالیت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در خصوص راه‌اندازی سامانه این ستاد گفت: در آیین‌نامه اجرایی ستاد که به تصویب هیات دولت رسیده است، سامانه الکترونیکی برای اجرا و پیاده‌سازی فعالیت‌های ستاد پیش بینی شده و کلیه مراحل ثبت و بررسی درخواست و همچنین ثبت مصوبات و پیگیری اجرای آنها از طریق سیستم الکترونیکی صورت می پذیرد تا علاوه بر تسهیل و تسریع در اجرای فعالیت‌های ستاد و فرآیندهای رفع موانع، موجب شفاف سازی و نظارت بهتر بر عملکرد دستگاه‌های ذیربط این حوزه شود.
نیازی در ادامه گفت: طراحی و آماده‌سازی این سامانه به گونه‌ای انجام شده که به سادگی قابل استفاده برای کاربران و فعالان اقتصادی متقاضی خدمات ستاد است و پس از ثبت درخواست متقاضی در این سامانه و بصورت غیرحضوری، درخواست از طریق فرآیندهای الکترونیکی در اختیار مراجع ذیصلاح و دستگاه‌های اجرایی قرار خواهد گرفت. لذا برای رسیدگی به درخواست‌ها، بر اساس نوع مشکل مطرح شده، پرونده به دستگاه مربوطه ارسال می‌شود و چنانچه رفع مشکل و رسیدگی به درخواست در چارچوب اختیارات آن دستگاه باشد، دستگاه مرتبط اقدامات لازم را انجام خواهد داد و دیگر نیازی به طرح درخواست در کارگروه نخواهد بود که همین امر سرعت فرآیند رفع موانع و مشکلات بنگاه را افزایش می‌دهد و اگر اختیارات دستگاه مربوطه قادر به حل موضوع نباشد، درخواست از طریق همین سامانه به کارگروه استانی ارجاع و بعد از بررسی، مصوبه در کارگروه صادر شده و به دستگاه مربوطه ابلاغ می‌شود.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در بخش دیگر صحبت‌های خود به افزایش ضمانت اجرایی مصوبات کارگروه و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: یکی از کارکردهای استفاده از این سامانه نظارت بر اجرای مصوبات است که منجر به افزایش ضمانت اجرا می شود. همچنین با پیگیری فرآیند رسیدگی به درخواست ها از طریق تعیین مهلت زمانی برای دستگاه های اجرایی، امکان نظارت بر فعالیت دستگاه های اجرایی نیز فراهم می شود. وی افزود در صورت شناسایی مواردی که مصوبات ابلاغ شده از سوی دستگاه ها اجرایی نشود، از اهرم‌های نظارتی موجود در سامانه و همچنین پیگیری از مراجع نظارتی و قضایی در سطوح بالاتر، موضوع پیگیری خواهد شد.
نیازی با تاکید بر اینکه با عملیاتی شدن سامانه، ایجاد ابزارهای مدیریتی و نظارتی و داده کاوی اطلاعات، رویکرد منفعلانه تبدیل به رویکرد فعالانه شده است، تسریع در رسیدگی به مشکلات واحدهای تولیدی و قابلیت رصد برخط اجرای مصوبات را از جمله آثار راه اندازی این سامانه دانست و تصریح کرد: موانع از طریق این سامانه مرتفع نمی‌شود بلکه به صورت هوشمندانه، عارضه‌ها و موانع تولید شناسایی و برای برطرف کردن آنها به صورت هوشمندانه برنامه ریزی خواهد شد.
وی با اشاره به مصوبات اولین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سال 1400 اذعان داشت: بر اساس مصوبات این جلسه کلیه دستگاه ها موظف به شناسایی قوانین، مصوبات، مقررات و بخشنامه های داخلی مداخله گر در حوزه تولید شدند و پیش ‌بینی می‌کنیم تا پایان اردیبهشت، اطلاعات مربوط به اجرای این مصوبه جمع‌آوری شود تا برای حذف و یا اصلاح آنها در دو سطح، تقدیم به دولت و مجلس شود.
وی تغییر رویکرد در بدنه اجرایی کشور و لایه‌های مختلف حاکمیت را در حل و رفع مشکلات و موانع حوزه تولید موثر دانست و اعلام کرد: خوشبختانه این تغییر رویکرد در بسیاری از دستگاه ها اتفاق افتاده است و در صورت فراگیر شدن آن در همه دستگاه ها، قاعدتاً بسیاری از مسائل و مشکلات بخش تولید حل خواهد شد؛ لذا وزارت صمت به عنوان یکی از اعضای ستاد تسهیل این رویکرد را در داخل وزارتخانه و از همان روزهای ابتدایی سال ابلاغ کرده است و به عنوان پرچم‌دار این موضوع، نسبت به شناسایی موانع موجود و حذف و اصلاح آن ها در چارچوب اختیارات قانونی خود در حال اقدام می باشد.
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود به رویکرد خوب ایجاد شده در قوه قضاییه نسبت به این مسئله اشاره کرد و از تشکیل کمیته مشترک حمایت قضایی و سرمایه‌گذاری بین دستگاه قضا و ستاد تسهیل خبر داد و در پایان ابراز امیدواری کرد تا با هم افزایی بین قوای سه گانه، شاهد رفع موانع تولید در سال جاری باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ستاد تسهیل و رفع موانع تولید دستگاه های اجرایی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۹۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند

آلبرت بغزیان در خصوص اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت که قرار است دارایی و موجودی انبار آن ها را شفاف سازی کند، گفت: استفاده از سامانه های جدید همواره مقاومت هایی را در پی دارد. سامانه تجارت نیز از این قاعده مستثنا نیست.

وی ادامه داد: طلافروشان به سامانه مودیان که در راستای شفاف سازی تراکنش هاست پیوسته اند. اما به سامانه تجارت اعتراض دارند. این صنف تقریباً آخرین صنفی بودند که به سامانه مودیان پیوستند. به هر حال، معمولاً مقاومتی در مقابل پرداخت مالیات وجود دارد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: تراکنش های بالایی در صنف طلافروشان انجام می شود. طبیعی است که این صنف به سامانه های جدید اعتراض داشته باشند. اما در حال حاضر، طلافروشان به سامانه تجارت معترض هستند.

وی ادامه داد: سامانه مودیان در راستای شفاف سازی تراکنش ها و میزان درآمد کسب و کارها است و برای همگان مزیت دارد. شفاف سازی در نهایت به نفع کسانی است که در فضای سالم و شفاف فعالیت می کنند. اتفاق خاصی در این سامانه نمی افتد و فقط درآمدها شفاف سازی می شوند.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: از آنجائیکه در این سامانه مشخص می شود که قیمت طلا با چه شاخص هایی مشخص می شود، از سردرگمی در فضای طلافروشی نیز اجتناب می شود. همه چیز شفاف است و این به نفع اقتصاد است.

بغزیان گفت: طلافروشان و همه اصناف دیگر باید در نظر داشته باشد که همه در برابر قانون برابر هستند و باید مالیات مربوط به درآمد افراد پرداخت شود. در شرایطی که حتی کارمندان با حقوق های پایین در معرض مالیات ستانی هستند، جایی برای اعتراض باقی نمی ماند. سامانه مودیان ابزاری در راستای ایجاد هر چه بیشتر عدالت مالیاتی است و به همین دلیل نمی تواند مورد اعتراض باشد.

وی ادامه داد: اما سامانه تجارت که قرار است موجودی انبار و دارایی طلافروشان را شفاف سازی کند، از حساسیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل طلافروشان به آن اعتراض دارند. اما از طرفی هم در دیگر بخش های دیگر مانند خودروسازی نیز میزان دارایی و موجودی انبار مشخص است. حتی مشخص است که فروش به چه کسانی صورت گرفته است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: به طور کلی، نیاز است در یک تعامل سازنده به سمت اجرای درست قوانین برویم. به نحوی که ضمن عدم ایجاد حساسیت در جامعه از یک نظام مالیات ستانی قوی و کارآمد بهره مند شویم. سامانه ها در این راستا می توانند کمک کننده باشند. نیاز است نواقص احتمالی سامانه ها را رفع کنیم و بهترین استفاده را از آن ها داشته باشیم.

به زعم کارشناسان، سیستم مالیات گیری در ایران مبتلا به مشکلاتی است که باید رفع شود. به طور مثال، بانک اطلاعاتی جامعی در خصوص درآمد افراد در دسترس نیست و همین امر باعث شده است که امکان گریز مالیاتی برای عده ی زیادی فراهم باشد.

در راستای حل این مشکل، دولت سیزدهم اقدام به اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی کرد. در این سامانه، تمامی تراکنش های هر کسب و کاری به صورت شفاف ثبت می شود. مالیات ستانی از واحدها نیز بر اساس همین تراکنش ها و میزان درآمد افراد صورت می گیرد.

واقعیت این است که اطلاعات دهک های پایین و متوسط جامعه شامل کارمندان و تولیدکنندگان خرد به راحتی در دسترس است و به همین دلیل از آنها مرتب مالیات اخذ می شود. اما دلالان و صاحبان مشاغل واسطه ای که سودهای سرشاری نصیبشان می شود، از دادن مالیات فرار می کنند.

سامانه های نوین مانند سامانه مودیان در راستای مقابله با فعالیت های زیرزمینی و قاچاق است. زیرا اطلاعاتی که در این سامانه ها در دسترس قرار دارد، امکان نظارت بیشتر بر فعالیت های اقتصادی را به دولت می دهد.

به زعم کارشناسان، شفاف سازی درآمدها می تواند به مالیات ستانی هوشمند و عادلانه بیانجامد. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • آغاز عملیات اجرایی احداث دفترصداوسیما در سقز
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • تجمع اعتراضی متقاضیان نهضت ملی مسکن مقابل استانداری
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس