Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت علمی از طرح توسعه فناوری نمک‌زدایی به روش الکترودیالیز معکوس به عنوان یکی از موثرترین و کارآمدترین اشکال تولید آب شرب استاندارد از آب‌های لب شور حمایت کرده است.

فناوری نمک‌زدایی به روش الکترودیالیز معکوس در کشور با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که یکی از نهادهای موثر در حوزه توسعه فناوری‌های نوین حوزه آب و خشکسالی است از طرح توسعه فناوری نمک‌زدایی به روش الکترودیالیز معکوس به عنوان یکی از موثرترین و کارآمدترین اشکال تولید آب شرب استاندارد از آب‌های لب شور حمایت کرده است. روشی پرکاربرد در دنیا.

سامانه‌های شیرین‌سازی آب به روش الکترودیالیز معکوس مهم‌ترین سامانه‌های مورد استفاده در دنیا برای تولید آب شرب استاندارد از آب‌های لب شور به حساب می‌آیند. در این روش از جریان الکتریسته برای جهت دادن به یون‌های موجود در آب و در نتیجه حذف آنها از جریان آب اصلی استفاده می شود. «میزان ریکاوری حداقل 90 الی 95 درصدی»، «عدم استفاده از مواد شمیایی مکمل در طی فرآیند شیرین سازی» و همچنین «مصرف انرژی بسیار پایین در مقایسه با سایر روش‌های شیرین‌سازی» عامل برتری سامانه‌های الکترودیالیز معکوس در دنیا است.

در حال حاضر در کشور، پایلوت‌هایی برای تامین آب شرب در مناطق روستایی با روش فناوری نمک‌زدایی به روش الکترودیالیز معکوس در روستای بهشتی شهرستان شوش در استان خوزستان و روستاهای علی آباد، بهر حاج نوشاد و عربی در استان بوشهر اجرا شده و برنامه ریزی های لازم برای کاربرد این فناوری در مناطق روستایی و کمتر برخوردار استان های مرکزی و سیستان و بلوچستان نیز در حال انجام است. انتظار می‌رود از این فناوری نوین در آینده به شکل وسیع‌تری برای تامین آب شرب مورد استفاده قرار گیرد.

افزایش شوری و سایر آلاینده های منابع آب های زیرزمینی و سطحی مشکلات فراوانی برای برخی مناطق کشور به خصوص روستاها ایجاد کرده است. به همین تاکنون فناوری‌های زیادی برای دلیل نمک‌زدایی و کاهش آلاینده‌های منابع آب به خصوص در استان های سواحل جنوبی کشور، مورد بهره برداری قرار گرفته است. اما در این میان فناوری الکترودیالیز معکوس که توسط شرکت‌های فناور داخلی بومی‌سازی شده است مزایا و نقاط مثبت بیشتری داشته است.

مزایای این فناوری «راندمان بالاتر»، «میزان برق مصرفی کمتر در مقایسه با سایر روش ها»، «طول عمر غشای بالا» و «هزینه تعمیر و نگهداری کم»، این روش را به عنوان راه‌کاری فناورانه برای حل مشکلات آب شرب، مطرح می کند.

به گزارش «انرژی امروز» از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همچنین «حذف یون نیترات، نمک زدایی از آب لب شور، جدایش یون های آلاینده دیگ مثل سولفات و تصفیه پساب واحدهای RO» و «راه اندازی خط تولید سیتم های آب شیرین کن به روش الکترودیالز معکوس» از دیگر دستاوردهای اجرایی شدن این طرح در کشور است.

 

 

 

برچسب هاآب شیرین کن اسمز معکوس الکترودیالیز شیرین سازی آب

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آب شیرین کن اسمز معکوس الکترودیالیز شیرین سازی آب آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سازمان کشورهای صادر کننده نفت اوپک سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو معاونت علمی شیرین سازی تولید آب آب شرب لب شور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۴۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن

تورم توکیو از ۲.۶ درصد به ۱.۸ درصد رسید.

به گزارش ایسنا، اداره آمار ژاپن اعلام کرد شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) برای منطقه کو_توکیو بسیار کمتر از انتظار بود و در ماه آوریل به میزان ۱.۸ درصد رشد کرد.

این رقم در مقایسه با داده‌های سالانه ماه قبل کاهش یافته است، زمانی که شاخص محاسبه شده به ۲.۶ درصد رسید.

شاخص بهای مصرف‌کننده بدون احتساب مواد غذایی تازه و انرژی ۱.۸ درصد به‌طور سالانه افزایش یافت که کمترین سرعت افزایش از ماه سپتامبر ۲۰۲۲ محسوب می‌شود.

اکونومیک نوشت، این رقم در مقایسه با ماه گذشته ۲.۹ درصد کاهش نشان می‌دهد در حالی که شاخص بدون احتساب مواد غذایی تازه ۱.۶ درصد بر اساس آمار ارائه شده سال گذشته اضافه شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • رشد کمتر از انتظار اقتصاد ژاپن
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • راه‌اندازی ۴ نیروگاه خورشیدی در سال جدید
  • عرضه قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان گرانفروشی است