Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@21:59:24 GMT

زرشک‌کاران خراسان جنوبی در فروش محصول عجله نکنند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۵۱۱۹

زرشک‌کاران خراسان جنوبی در فروش محصول عجله نکنند

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی گفت: باغداران استان در سال جاری محصول خود را با هر قیمتی نفروشند زیرا آنان در ترمیم قیمت‌ها موثر هستند.

وحید ضیائیان احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ماه‌های آتی بازار زرشک دوباره ترمیم می‌شود و ما شاهد افزایش دوباره قیمت‌ها خواهیم بود.

وی درباره دلایل خود مبنی بر رونق دوباره بازار زرشک در ماه‌های آتی گفت: به دلیل فروش زیاد محصول پارسال به صورت تازه خوری، خسارت ۲۰ درصدی تگرک و تندباد به محصول زرشک در سال گذشته و فروش زرشک معمولی، اکنون محصول زیادی روی دست کشاورزان و دلالان نیست که همین کاهش عرضه بر رونق این بازار در ماه‌های آتی تاثیرگذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی اظهار داشت: با کنترل وضعیت کرونا و ورود واکسن همچنین افزایش میزان ایمنی‌ها، بازار زرشک مجددا رونق خواهد گرفت و باعث افزایش قیمت محصولاتی می‌شود که بیشترین تاثیر را از کرونا داشته‌اند.

وی افزود: از ۲ سال قبل و سال گذشته هنوز مقداری زرشک روی دست کشاورزان و واسطه‌ها باقی مانده و کاهش رونق بازار موجب احساسی عمل کردن کشاورزان شده است لذا کشاورز با مدیریت محصول خود می‌تواند زمینه مدیریت بازار را نیز فراهم کند.

ضیائیان احمدی گفت: با شیوع ویروس کرونا به‌تدریج تاثیر آن بر بازار خرید و فروش تعدادی از محصولات کشاورزی آشکار شد و این اثر بر محصول زرشک که جزو محصولات لوکس از نظر مصرف طبقه‌بندی می‌شود، بیشتر بود.

وی بیان کرد: در حال حاضر در پیک چهارم کرونا باز هم با تعطیلی رستوران‌ها و مراسم مختلف و کاهش شدید جمعیت گردشگر در استان‌های همجوار بخصوص زوار حرم رضوی مواجه هستیم و در نهایت با کاهش صادرات، تقاضای این محصول در بازار کاهش یافته است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی افزود: قیمت زرشک از دو عامل عرضه و تقاضا تاثیر می‌پذیرد و اکنون تقاضا به شدت کاهش یافته لذا سنگینی خاصی بر بازار زرشک خراسان جنوبی حاکم است و قیمت‌ها کمی افت داشته و قیمت هر کیلوگرم زرشک ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

وی گفت: زرشک به دو شیوه خرمنی و بارگاهی خشک می‌شود و به طور معمول همزمان با ورود اولیه هر کدام از این دو نوع، سنگینی خاصی بر بازار حاکم می‌شود، الان زمان ورود زرشک تازه پفکی به بازار است که به طور معمول مقداری از افت قیمت به همین علت است.

ضیائیان احمدی اظهار داشت: تعداد زیادی از باغداران تجربه سال گذشته را دارند و با توجه به تداوم شرایط پارسال یعنی همه‌گیری کرونا و تعطیلی مراکز عرضه و مصرف زرشک، تحلیل آنان افت شدید قیمت در سال جاری است بنابراین محصول خود را با هر قیمتی به دلالان و تجار می‌فروشند که این اقدام موجب سوء‌استفاده افراد فرصت‌طلب شده و با قیمت ناچیزی زرشک باغداران را می‌خرند.

وی درخصوص تخمین میزان زرشک موجود در بارگاه‌ها و سردخانه‌های خراسان جنوبی گفت: کل برداشت از مجموع سطح باغ‌های زرشک استان (قریب ۱۷ هزار هکتار) حدود ۲۰ هزار تن زرشک خشک است اما زرشک خاصیت سال‌آوری دارد و در هر سال بیشتر از ۱۰ هزار تن محصول در استان نداریم که این مقدار در حالت ایده‌ال و نبود دخالت سایر موارد مثل آفات و عوامل خسارت‌زای طبیعی محاسبه می‌شود.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی افزود: حداکثر زرشکی که در بارگاه‌ها و سردخانه‌های استان وجود دارد، حدود ۴ تا ۵ هزار تن است که از این حجم نیز مقداری وارد بازار شده و به فروش رفته است.

وی عنوان کرد: در مجموع مقدار چندانی زرشک در بارگاه‌ها و سردخانه‌های استان موجود نیست و با کاهش میزان عرضه زرشک طی ماه‌های آینده، قطعا بازار زرشک دوباره شاهد رونق خواهد بود.

ضیائیان احمدی درباره معرفی زرشک در بازارهای داخلی و خارجی و معرفی خواص دارویی آن گفت: با ارسال نمونه به موسسات تحقیقاتی آلمان مشخص شد که میزان ویتامین c زرشک بسیار بالاتر از مرکبات است و پس از مشخص شدن نتایج تجزیه این محصول، موسسه آلمانی درخواست خرید آن را ارائه داد.

وی با اشاره به اقدامات سازمان تعاون روستایی در زمینه بازاریابی و حمایت از محصول زرشک گفت: پارسال با امضای تفاهم‌نامه چهارجانبه برای خرید توافقی زرشک، خرید محصول توسط تشکل‌های استان انجام شد که از محل این تفاهم‌نامه تاکنون بالغ بر ۸۰۰ تن زرشک به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شده است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی افزود: تاکنون برای خرید توافقی زرشک مبلغی به استان اختصاص نیافته اما تشکل‌های تعاون روستایی استان در راستای حمایت از کشاورزان اقدام به اخذ وام‌هایی با کارمزد بالا کردند تا بتوانند پول زرشک‌کاران را پرداخت کنند که برای بازپرداخت آن با مشکل مواجه هستند.

وی بیان کرد: در حال حاضر نیز به صورت محدود خرید زرشک توسط این اتحادیه انجام می‌شود.

وی گفت: پارسال مذاکره و توافق با فروشـگاه‌های زنجیره‌ای کشور برای عرضه محصولات زرشک و عناب استان در این فروشگاه‌ها با معیارهای اداره استاندارد و معاونت غذا و دارو انجام شد و مقداری زرشک در این فروشگاه‌ها به فروش رسید.

ضیائیان احمدی افزود: چهار جایگاه عرضه محصول زرشک نیز اولین بار در میادین میوه و تره بار تهران برای عرضه زرشک تازه در نظر گرفته شد و حجم قابل توجهی از زرشک خراسان جنوبی در این غرفه‌ها به فروش رسید.

وی عرضه زرشک تازه در سال گذشته را از برنامه‌های موفقی دانست که تعاون روستایی در سطح کشور اجرایی کرده است.

مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی افزود: با توجه به وضعیت زرشک در تابستان گذشته اکثر کشاورزان دغدغه محصول تازه خود را داشتند و با فروش تازه خوری که تعاون روستایی در کنار تعداد دیگری از نهادها مانند بنیاد برکت و بسیج سازندگی و حتی بخش خصوصی اجرا کرد، توانست بازار زرشک را در  وضعیت مناسبی نگه دارد.

وی گفت: رایزنی با تعاون روستایی استان‌های کشور برای فراهم آمدن امکان عرضه محصول زرشک در شبکه‌های تعاون روستایی حتی به صورت مبادله کالا با کالا انجام شد و این طرح در حال حاضر نیز در حال اجراست.

ضیائیان احمدی تهیه بروشور به زبان فارسـی و انگلیسی با موضوع معرفی محصول زرشک و ارسال آن به همراه نمونه محصول زرشک به وزارت امور خارجه برای ارسال به سفارتخانه‌های ایران، مذاکره و ترغیب تجار بزرگ تهران برای خرید و صادرات زرشک خراسان جنوبی و فعال کردن اتحادیه زرشک‌کاران، زعفران کاران و باغداران استان برای حمایت از باغداران را از دیگر اقدامات در راستای حمایت از زرشک‌کاران ذکر کرد.

وی اظهار داشت: از طریق رایزنی با تجار آلمانی، اخیرا تفاهم‌نامه‌ای بین‎ یکی از اتحادیه‌های استانی و یک شرکت آلمانی منعقد شد و طی این تفاهم‌نامه شرکت آلمانی سفارش ماهیانه ۱۰۰ تن زرشک به طرف ایرانی به شرط رعایت استانداردهای اروپا از نظر بقایای سموم و فلزات سنگین را داده و تاکنون چند نمونه ارسال شده است.

وی گفت: زرشک‌کاران اگر از سلامت محصول خود اطمینان دارند در صورت تاییدیه آزمایشگاه محصول آنها با قیمت حدود ۱۰ تا ۲۰ هزار تومان بالاتر از قیمت بازار خریداری و تحویل این شرکت می‌شود.

زرشک، زعفران و عناب از محصولات راهبردی خراسان جنوبی است و این استان بیشترین سطح زیرکشت و تولید زرشک را در کشور دارد همچنین از روستای افین شهرستان زیرکوه به عنوان پایتخت زرشک بی‌دانه جهان نام برده می‌شود.

هر سال بیش از ۳۸ هزار کشاورز در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول فعال هستند و از این محل ارتزاق می‌کنند.

سطح زیرکشت زرشک در خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۶۴۳.۵ هکتار است که از این میزان ۵۱۲ هکتار به صورت دیم کشت شده و پارسال در مجموع ۲۰ هزار و ۹۰۰ تن محصول در استان تولید شد.



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مدیر تعاون روستایی خراسان جنوبی ضیائیان احمدی بازار زرشک تفاهم نامه زرشک کاران محصول زرشک محصول خود سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۵۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، فیاضی مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر گفت: متوسط برداشت سیب زمینی در هر هکتار از زمین‌های کشاورزی ایرانشهر ۴۰ تن است و پیش بینی می‌شود از سطح زیر کشت بیش از ۲ هزار تن محصول برداشت شود.
وی افزود: کاشت سیب زمینی در ایرانشهر در دیماه آغاز و کار برداشت این محصول نیز اردیبهشت انجام می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر تصریح کرد: سانته و آریندا ارقام سیب زمینی کشت شده در اراضی کشاورزی شهرستان ایرانشهر است.

دیگر خبرها

  • زرشک افین و عناب خوسف در مسیر ثبت در جیاس
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود