Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@10:34:38 GMT

هوشمندسازی صنایع فولاد به روش دُرصا

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۹۱۰۱

هوشمندسازی صنایع فولاد به روش دُرصا

ظهور فناوری‌های نوین مانند رباتیک، هوش‌ مصنوعی، نانوفناوری، اینترنت اشیا و بسیاری از فناوری‌های دیگر، از مشخصه‌های انقلاب چهارم صنعتی است.

این تحولات یک مفهوم مهم را در ذهن تداعی می‌کند و آن اینکه در دنیای امروز، عرضه و تقاضای کالا و خدمات شباهتی با گذشته ندارد.



در این شرایط صنایعی قادر به ادامه حیات و فعالیت هستند که با استفاده از فنون هوشمندسازی، بتوانند نیاز مشتریان‌شان را برآورده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه متخصصان شرکت «دیده رایان صنعتی اصفهان» گام‌های موثری برداشته‌اند.

شرکت «دیده رایان صنعتی اصفهان» که به‌طور مخفف «دُرصا» نامیده می‌شود، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال 97 در زمینه هوشمندسازی صنایع فولاد کشور فعالیت می‌کند.

بنیانگذار و مدیرعامل شرکت درصا، درباره روند شکل‌گیری این شرکت به جام‌جم می‌گوید: «سال 89 پروژه‌ای به‌عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد من تعریف شد که مراحل مطالعاتی آن در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان انجام می‌شد. در پایان این پروژه، نتایج بسیار درخشانی در کارخانه فولاد مبارکه به دست آمد که سبب شد این پروژه، به‌عنوان پروژه برتر برگزیده شود و ارتباطات من با مجتمع فولاد مبارکه شکل بگیرد.»

مهدی حیدری در ادامه می‌گوید: «در ادامه پنج شش پروژه دیگر را در بازه زمانی سال‌های 89 تا 97 در فولاد مبارکه انجام دادم و با هدف توسعه فعالیتم، در سال 97 شرکت درصا را به‌طور رسمی ثبت کردم. در حال حاضر عمده مشتریان ما صنایع فولاد کشور مانند فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، گل‌گهر سیرجان، فولاد آلیاژی یزد، پاسارگاد شیراز و ... هستند.»

فعالیت‌ های شرکت «درصا» در یک نگاه

مدیرعامل شرکت درصا در خصوص زمینه‌های فعالیت این شرکت می‌گوید: «فعالیت‌های ما به
دو دسته «هوش‌مصنوعی» و «اشعه‌ایکس» (X-Ray)  تقسیم می‌شود؛ در دپارتمان هوش‌مصنوعی، فارغ‌التحصیلان ممتاز و متخصصان رشته‌های نرم‌افزار رایانه و مهندسی برق فعالیت می‌کنند و در دپارتمان اشعه‌ایکس نیز بیشتر از برگزیدگان حوزه پاورالکترونیک استفاده می‌شود.»

دپارتمان هوش‌ مصنوعی

زمینه تخصصی این بخش از مجموعه درصا، پردازش تصویر است. در صنعت ایستگاه‌های زیادی وجود دارد که در آنها اپراتور به‌صورت چشمی فرآیندی را کنترل کرده یا کیفیت محصولی را بررسی می‌کند؛ بدیهی است در چنین فرآیندی که وابسته به حواس انسان است، احتمال بروز خطای انسانی نیز بالا خواهد بود. شرکت درصا گام بلندی برای حل این معضل برداشته است و با بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی، فرآیندهای اپراتوری را کاملا خودکار می‌کند. برای این کار، دوربین‌های صنعتی مخصوصی در محل مورد نظر نصب می‌شود و تصاویر را برای پردازش، به نرم‌افزار قدرتمندی که از قبل روی سرورهای کارخانه نصب شده ارسال می‌کند. این نرم‌افزار پردازشگر تصویر، همان عملی که اپراتور به‌صورت چشمی انجام می‌داد را با استفاده از هوش‌مصنوعی و با حداقل خطا انجام می‌دهد.

برای مثال در کارخانجات گُندله‌سازی، ابعاد گندله‌ها بسیار مهم است و باید حتما بین 9 تا 16 میلی‌متر باشند. در غیر این‌صورت از طریق فرآیندهای کنترلی که در خط تولید تعبیه شده‌اند، گندله‌هایی که ابعاد نامناسبی داشته باشند از خط تولید خارج می‌شوند. در حالت عادی، گندله‌های تولید شده در این کارخانجات حدود 30 تا 35 درصد خارج از این دامنه بوده و برگشت می‌خورند که این میزان پِرتی برای کارخانه‌ای مانند فولاد مبارکه اصفهان که سالیانه هفت میلیون تن حجم تولید دارد، رقم بسیار بالایی است؛ بنابراین شرکت درصا، نصب سیستم‌های کنترلی تمام خودکار در مجتمع فولاد مبارکه را از سال 95 آغاز کرد و این روند تا سال 98 طول کشید. سرانجام با کمک هوش‌مصنوعی، میزان گندله‌های برگشتی 3 درصد کاهش یافت و صرفه‌جویی بسیار ویژه و قابل‌توجهی را برای این کارخانه به ارمغان آورد. این سیستم به‌عنوان محصول برتر واحد فناوری فولاد مبارکه انتخاب شد و مدتی بعد موفق به دریافت لوح زرین نوآوری محصول برتر ایرانی از دانشگاه صنعتی شریف شد. همچنین این محصول گواهی دانش‌بنیان را از معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری دریافت کرده است.

دپارتمان اشعه‌ ایکس

طراحی و تولید دستگاه‌های ضخامت‌سنج ورق‌های فولادی در این بخش از فعالیت‌های شرکت درصا قرار می‌گیرد. در کارخانجات فولاد، ایستگاه‌های مختلفی وجود دارد که در آنها ضخامت ورق‌های فولادی با دقت یک میکرون اندازه‌گیری می‌شود. پیش از این دستگاه‌های ضخامت‌سنج از کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا وارد کشور می‌شد و قیمت آنها از 300هزار یورو به بالا بود، اما شرکت درصا موفق به بومی‌سازی این دستگاه‌ها شده و اولین نمونه از دستگاه ضخامت‌سنج خودش را در واحد «نورد سرد» کارخانه فولاد مبارکه نصب و راه‌اندازی کرده است.

قیمت دستگاه‌های تولید شده در شرکت درصا، حدود یک‌چهارم نمونه‌های خارجی آن است، در صورتی‌که از نظر کیفیت هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد. گواه کیفیت بالای محصولات شرکت درصا، نامه‌های حُسن انجام کاری هستند که از طرف تمام مشتریان این شرکت صادر شده است. همچنین خود مجموعه درصا نیز با ارائه تضامین بانکی، کیفیت تولیداتش را ضمانت می‌کند و باتوجه به خدمات پس‌از فروشی که این شرکت در قبال محصولاتش ارائه می‌دهد، نسبت به دستگاه‌های آلمانی و ایتالیایی ارجحیت دارد.

سایر خدمات شرکت «درصا»

بنیانگذار و مدیرعامل شرکت درصا درباره فعالیت‌های دیگری که در مجموعه تحت مدیریتش انجام می‌گیرد، تصریح می‌کند: «غیر از محصولاتی که ذکر شد، مجموعه ما دو سال است که به‌صورت حرفه‌ای در زمینه تشخیص عیوب سطحی هم وارد شده است و به تازگی اولین قرارداد ما در این حوزه، با شرکت «فولاد اکسین خوزستان» منعقد شده است که احتمالا در بخش هوش‌مصنوعی و پردازش تصویر، بزرگ‌ترین قراردادی است که تاکنون در صنایع فولاد کشور امضا شده است.»

حیدری می‌افزاید: «فرآیند انجام کار در این حوزه نیز شبیه همان کنترل هوشمندی است که در بخش دانه‌بندی گندله انجام می‌دهیم؛ اما کاربرد فناوری تشخیص عیوب سطحی بسیار وسیع است و می‌توان آن را علاوه‌بر فولاد، در صنایع دیگری مانند کاغذ، پارچه، چوب، سنگ و ... نیز به‌کار برد. طی 15 ماه آینده که سررسید موعد تحویل این سیستم به کارفرما خواهد بود، تحول بزرگی در صنایع فولاد کشور رقم خواهد خورد.»

راه‌های تماس با «دیده رایان صنعتی اصفهان»

سایت: www.dorsa-co.ir 

ایمیل: Info@dorsa-co.ir 

اینستاگرام: dorsa_company_

تلفن:03133931171

فراز سهیلی‌ آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نشان ایرانی 2 هوش مصنوعی اینترنت اشیا مهدی حیدری صنایع فولاد کشور فولاد مبارکه هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، براساس اطلاعیه مدیریت پذیرش بورس کالای ایران، پذیرش کالاها و محصولات یاد شده پس از بررسی مدارک و مستندات در چهارصد و دوازدهمین جلسه کمیته عرضه در ۵ اردیبهشت به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: پیش‌بینی بورس در سال ۱۴۰۳ / حرکت بازار سرمایه به کدام سمت خواهد بود؟

کالاهای پذیرش شده در بازار اصلی

به این ترتیب پلی اتیلن ترفتالات بطری، شمش فولادی، ورق گرم فولادی، شمش روی، نبشی فولادی، عایق رطوبتی و قیر ۱۱ شرکت به شرح زیر در بازار اصلی پذیرش شد:

. یک هزار و ۱۲ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Reliance Industeries LTD کشور هند که عرضه کننده آن شرکت تولیدی پتپاور آریا است)

. ۳ هزار و ۳۶ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co کشور چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. ۱۳۲ تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. ۱۰ هزار تن شمش فولادی (فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت استیل سورین) و ۶ هزار و ۵۰۰ تن شمش فولادی (شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت فولاد آدان)

. ۵ هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت صنایع فولاد مبین سام) و ۳ هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت مبین بازرگان فولاد سپاهان)

. ۳ هزار و ۶۰۰ تن شمش روی (شرکت سپنتا روی، عرضه کننده شرکت کانه آرایی آریا)

. نبشی فولادی (شرکت نورد فولاد سنگانه توس)

. عایق رطوبتی (شرکت کیهان عایق تبریز)

. قیر (شرکت های فرابند مهراد شرق، عایق روان مهرداد، پالایش نفت مهر پارسیان و پترو قیر آژند کیاسر)

کالاهای پذیرش شده در بازار فرعی

همچنین محصولات متعلق به ۷ شرکت به شرح زیر در بازار فرعی پذیرش شد:

. ۵۰۰ تن ضایعات برنجی و ۱۰ هزار تن ضایعات فولادی (شرکت پالایش نفت آبادان)

. ۱۲ هزار تن ضایعات فولادی (شرکت فولاد کاوه اروند)

. ۱۵ هزار عدد صندوق چوبی، ۱۰۰ هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، ۱۰۰ تن اقلام پلیمری خودرو، ۱۰ میلیون عدد اقلام تکمیلی خودرو، ۵۰ هزار عدد اقلام چرخ خودرو، ۲۰۰ تن اقلام فلزی خودرو، ۶۵ هزار عدد ضایعات باطری، ۱۵۰ تن ضایعات پلاستیکی، ۲ هزار تن ضایعات چوبی، ۱۲۰ تن ضایعات شیشه، ۴ هزار تن ضایعات کارتن، ۲ میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو، ۳۰ هزار حلقه لاستیک ضایعاتی (شرکت ایران خودرو)

. ۶ هزار تن ضایعات فولادی، یک هزار تن ضایعات آلومینیومی، ۴۰۰ تن ضایعات پلیمری، ۸۰ تن لاستیک ضایعاتی، ۳ میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو (شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو)

. ۵۰ هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، ۷۵۰ هزار عدد اقلام تکمیلی خودرو و ۱۰۰ هزار عدد اقلام پلیمری خودرو (شرکت ایران خودرو خراسان)

. ۲۳ هزار تن ضایعات نرمه گندله به (شرکت مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق)

. ۴ هزار تن تسمه و نوار برنجی و ۴ هزار تن ورق برنجی (شرکت صنایع مس شهید باهنر)

انتهای پیام/

کد خبر: 1228949 برچسب‌ها بورس

دیگر خبرها

  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • برد پرگل هندبال سپاهان در مصاف با پلیمر خرم آباد
  • ضرورت متناسب سازی دروس دانشگاهی با نیاز صنعت فولاد کشور
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • هوشمندسازی ۴۰۰ کلاس درس در بردسکن
  • انتصاب مدیرعامل جدید گروه ملی فولاد ایران
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • اعلام برنامه ۴ هفته پایانی لیگ برتر
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟