Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- برای اینکه کشور شاهد توسعه در بخش کشاورزی باشد نیاز است برنامه‌هایی برای حفظ منابع آب زیرزمینی اجرا شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبندرعباس؛ آب حیاتی‌ترین عنصر وجودی بشر است و همواره باید تلاش داشت که از این مایه حیاتی و ارزشمند حراست و پاسبانی کرد.

امروزه شرب، کشاورزی و صنعت هر سه به آب وابسته هستند از این رو شهرها، مزارع کشاورزی و صنایع مانند تمدن‌های عظیم بشری در کنار آب ایجاد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان هرمزگان با دارا بودن منبع عظیم و قابل اتکا دریا با تکیه بر علوم روز و شیرین سازی دریا می‌تواند نیاز شرب و صنعت را از طریق احداث آب شیرین کن‌ها مرتفع کند، اما امکان تامین آب کشاورزی از طریق شیرین سازی آب دریا وجود ندارد چرا که طبق اعلام رضا اردکانیان وزیر نیرو هر مترمکعب آب دریا که با استفاده از آب شیرین کن‌ها شیرین سازی و استحصال می‌شود حدود 20 هزار تومان برای دولت هزینه دارد و کشاورزان نمی‌توانند هزینه‌های این آب را تامین کنند. 

از طرفی هم استفاده از آب به این گرانی در مصارف کشاورزی سودش از کل کشاورزی کمتر است تا جایی که کشت برخی از محصولات با توجه به نیاز آبی بالایی که دارند با منابع آب سطحی و زیرزمینی موجود هم صرفه اقتصادی برای کشت ندارند اما با این وجود کشاورزان نیز نیازهایی دارند و باید از حق طبیعی خود بهره‌مند شوند. 

افت آب زیر زمینی در کشور و استان هرمزگان زنگ خطر استفاده از آبخوان‌ها را به صدا در آورده است و شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان نیز در این راستا برنامه‌هایی را اجرایی کرده است.

محمد رنجبرمیناب، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس بر لزوم استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین تاکید کرد و اظهارداشت: استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری یکی از راه‌کارهای مدیریت بهینه منابع آب است.

وی افزود: بهره گیری از این تکنولوژی می‌تواند تا حدودی محدودیت‌ها و کمبودهای فراوان را مدیریت کند و موجب ارتقاء بهره‌وری و کاهش هدررفت آب در بخش کشاورزی شود.

رنجبر بیان کرد: توسعه کشاورزی به تنهایی نمی‌تواند ما را به سوی توسعه پیش ببرد بلکه در کنار آن باید طرح‌هایی برای جلوگیری از افت سفره‌های آب زیر زمینی نیز اجرا شود تا در آینده کشاورزی با مشکلات حیاتی روبرو نشود.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای استان هرمزگان عنوان کرد: شرکت سهامی آب منطقه‌ای استان هرمزگان طی سال‌های اخیر پروژه‌های متعددی را در راستای بهسازی و نوسازی شبکه‌های آبیاری و زهکشی برای حراست از منابع آب زیر زمینی در دستور کار قرار داده است که برخی از آنها در فاز انجام مطالعات و برخی دیگر در فاز عملیلات اجرایی هستند.

 وی خاطرنشان کرد: بهسازی فاز اول شبکه آبیاری و زهکشی مرکزی میناب، طرح نوسازی کانال انتقال آب شبکه سبزپوشان شهرستان حاجی‌آباد و پروژه تامین و انتقال آب شبکه آبیاری 1800 هکتاری اراضی دشت یکدار شهرستان جاسک مهم ترین پروژه های در دست اقدام شرکت آب منطقه‌ای استان است که در راستای توسعه کشاورزی و حفظ آبخوان در حال اجرا است.

برنامه سازگاری با کم آبی نسخه شفابخش منابع آب زیرزمینی استان یزد استبحران آب در ایران| برداشت‌هایی بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی / زخم 3661 حلقه چاه غیرمجاز بر پیکر آب‌های کرمانشاه

انتهای پیام/865/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آب منطقه ای استان هرمزگان شرکت آب منطقه ای استان منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۹۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ استاندار در نشست خبری با اصحاب با اشاره به موضوع نا ترازی انرژی و جلوگیری قطعی برق در فصل گرما گفت: در گذشته برخی از مسئولان کشور نگاه آینده‌محوری نداشتند و از برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای کشور غفلت شده و با توسعه ظرفیت‌های تولید انرژی در کشور مخالفت‌هایی صورت گرفته است.


سید رضا مرتضوی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های متعددی در دست ساخت داریم افزود: برخی از آنها در سال گذشته به بهره‌برداری رسید و در زمینه تامین انرژی به سمت مثبت کردن تراز انرژی حرکت می‌کنیم.


وی گفت: در حال توسعه نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی هستیم و در مجموع برای تامین انرژی ظرفیت‌های خوبی برنامه‌ریزی شده است.


استاندار اصفهان افزود: شورای برنامه‌ریزی استان تلاش کرده تا در سند آمایش استان برنامه‌های مختلفی را انجام دهد، اما توسعه اقتصاد گردشگری و دانش‌بنیان دو راهبرد اساسی توسعه استان است و بر همین اساس مصر هستیم که سرمایه‌گذاری در استان براساس راهبرد‌های سند آمایش محقق شود.


مرتضوی با تاکید بر اینکه اولویت اول استان زمینه آب مصرفی، تأمین آب آشامیدنی مردم است، گفت: اصفهان دیگر نمی‌تواند بار مضاعفی از آلودگی هوا را تحمل کند و به همین دلیل مقابل گسترش بی‌رویه صنایع و ایجاد صنایع جدید نیز ایستادگی کرده‌ایم


وی تاکید کرد: این رویکرد باعث شده تا بار‌ها مورد هجمه قرار بگیریم، اما بر اصل تحقق سند آمایش استان تأکید داریم و تنها راه پیشرفت استان اصفهان را در اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد گردشگری متصور می‌شویم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟