Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-04@08:21:39 GMT

امیدی جدید برای درمان نوعی سرطان نادر چشم

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۰۸۶۱

به گزارش مدیکال اکسپرس، داده‌های کارآزمایی بالینی جدید نشان می‌دهد که یک داروی پیشرفته تجربی در بیماران مبتلا به سرطان نادر اما تهاجمی چشم تقریبا نیمی از خطر مرگ را کاهش می‌دهد.

دکتر آنتونی ریباس، رئیس سابق انجمن تحقیقات سرطان آمریکا (AACR)، در مصاحبه‌ای گفت: داروی کشف شده در حال حاضر به اولین دارویی تبدیل شده است که در ارتقاء بقای کلی بیماران مبتلا به ملانوم یووآل خوب عمل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ملانوم یووآل، بیماری است که تاکنون هیچ درمان پزشکی نداشته و در ۵۰ سال اخیر تحقیقات بالینی هیچ پیشرفتی نشان نداده است.

بر اساس نتایج ارائه شده در اجلاس سالانه AACR، بیمارانی که به طور تصادفی برای دریافت این دارو انتخاب شده بودند تقریبا نیمی از خطر مرگ را در مقایسه با سایر بیماران تحت درمان با ایمونوتراپی یا شیمی درمانی داشتند، پشت سر گذاشتند. 

تحقیقات ارائه شده در جلسات معمولا مقدماتی تلقی می‌شود تا زمانی که در یک ژورنال مورد ارزیابی قرار گیرد.

دکتر جسیکا هاسل، محقق کارآزمایی بالینی گفت: این دارو خطر نسبی مرگ را به نصف کاهش می‌دهد بنابراین تاثیر زیادی بر افزایش عمر بیماران مبتلا به ملانوم یووآل متاستاز دارد.

به این ترتیب این اولین دارویی است که برای بیماران مبتلا به ملانوم یووآل اثبات بقا می‌کند و حتی در بیمارانی که در آن‌ها ملانوم پیشرفت کرده است نیز صادق بود.

هاسل گفت: ملانوم یووآل در کل نادر است اما شایع‌ترین سرطان چشم در بزرگسالان است و تقریبا ۳ ٪ تا ۵ ٪ کل ملانوم‌ها را نشان می‌دهد. دیواره چشم شامل سه لایه است؛ لایه بیرونی از «سفید چشم» معروف به صلبیه، با قسمت واضحی در قسمت جلویی به نام قرنیه که نور از آن عبور می‌کند، تشکیل شده است. لایه داخلی دارای بافتی از بافت عصبی به نام شبکیه است که نور را حس کرده و به مغز منتقل می‌کند. در بین این دو لایه، لایه‌ای به نام یووآل قرار دارد که در آنجا عنبیه رنگی قرار دارد و همچنین ماهیچه‌هایی که به شما کمک می‌کنند تا چشمتان متمرکز شود و به این ترتیب عروق خونی را نیز  برای تامین اکسیژن و تغذیه سلول‌های چشم یاری رساند.

هاسل گفت: تاکنون پیش آگهی ملانوم یووآل بسیار ضعیف بوده است، به طور متوسط افراد کمتر از یک سال پس از این سرطان چشم، زنده می‌مانند.

او ادامه داد: هنگامی که ملانوم یووآل تشخیص داده می‌شود، بسته به اندازه تومور تحت تابش یا عمل قرار می‌گیرد. پزشکان سعی کرده‌اند سرطانی را که به کبد منتقل شده است درمان کنند و همچنین دارو‌های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را به کار گیرند، اما هیچ یک از این روش‌های درمانی فایده بقا را نشان ندادند.

هاسل گفت: Tebentafusp دارویی که این سرطان را درمان می‌کند، پروتئینی است که دو هدف مختلف گیرنده را تشخیص می‌دهد؛ یکی در سلول‌های ملانوم و دیگری در سلول‌های T سرطانی که توسط دستگاه ایمنی تولید می‌شود. این دارو هفته‌ای یکبار به صورت وریدی تجویز می‌شود.

به گفته هاسل Tebentafusp پلی بین تومور و سلول‌های ایمنی ایجاد کرده و آن‌ها را قادر می‌سازد تا به تومور حمله کنند. این پروتئین سلول‌های T را متصل کرده و آن‌ها را برای مبارزه با سلول‌های ملانومای چشمی فعال می‌کند.

این آزمایش بالقوه tebentafusp را به عنوان یک درمان خط مقدم برای سرطان چشم مورد آزمایش قرار داد و ۳۷۸ فرد مبتلا به ملانوم یووآل متاستاتیک را در آن ثبت نام کرد. محققان داروی آزمایشی را به ۲۵۲ بیمار تجویز کردند، در حالی که سایر بیماران یا شیمی درمانی یا ایمونوتراپی دریافت کردند.

به گزارش محققان میزان بقای کلی یک ساله بیماران مبتلا به تورنتافوسپ ۷۳ درصد بود در حالی که در میان کسانی که سایر روش‌های درمانی را دریافت کرده‌اند،این احتمال به  ۵۹ درصد می‌رسید. این میزان سود بقا ۴۹ ٪ به دلیل استفاده از داروی جدید است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیماران مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۰۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند خطی برای اتفاقات پرسپولیس و سپاهان؛ ما را به خیر امیدی نیست، شر مرسان!

جناب حافظ، اینجا هیچ فردی «بوی بهبود ز اوضاع جهان نمی‌شنود».

طرفداری | فرهنگ هواداری در فوتبال ایران «اگر» وجود داشته باشد، نیاز به مرمت‌ دارد.

کی بود کی بود؟ من نبودم!

همه چیز می‌توانست زیباتر باشد. فوتبال ما نه درون زمین زیبایی دارد و نه بیرون آن خبری از احترام است و این موضوع در مرور زمان بیش از پیش اثبات می‌شود.

نمی‌شود واکنش نشان نداد، به هر حال همه ما در این سرزمین زندگی می‌کنیم و حتی اگر فوتبالی هم نباشیم، با دیدن برخی صحنه‌ها قلبمان به درد می‌آید. در بازی پرسپولیس و سپاهان شاهد روز زشت فوتبال ایران بودیم. در پایان، هر طرف، هواداران تیم مقابل را مقصر می‌داند و چشم بسته از خودی‌ها حمایت می‌کند.

زنان پرسپولیسی شروع کردند یا هواداران سپاهان؟ مگر فرقی هم می‌کند که برای اثبات شروع کننده این وضعیت زشت به هر روشی متوصل می‌شوید؟ هر دو طرف با زشت‌ترین الفاظ ممکن یکدیگر را خطاب کردند و در اصل ماجرا هیچ تفاوتی ایجاد نمی‌کند. برخی آنقدر نسبت به ساده‌ترین اصول اخلاقی بی‌تفاوت شده‌اند که به خود اجازه می‌دهند با هر ادبیاتی طرف مقابل را خطاب کنند البته هنوز هم جای سوال است که چرا چنین جایگاهی برای هواداران دو تیم در نظر گرفته شد و کسی پیش‌بینی چنین حواشی را نمی‌کرد؟

آن پیرمرد پرحاشیه؛ بی‌ادبی از کنده بلند می‌شود! تصور کنید افراد نزدیک به آن آدم او را الگوی خود قرار بدهند و صدتا بدتر از آن پیرمرد تحویل جامعه داده شوند. کار زشت، زشت است و هواداران پرسپولیس هم با شعارهای دسته جمعی، انواع و اقسام توهین‌ها را به خانواده امید نورافکن و رامین رضاییان نسبت دادند، فرهنگ ما این است؟ 

اگر قرار به تقبیح یک رفتار است، همه باید نقد شوند. کافی است سری به صفحات هواداری دو تیم بزنید که هر کدام تلاش می‌کنند توهین هواداران تیم مقابل را پوشش دهند. باز هم برمی‌گردیم به همان موضوع، اینکه در اصل ماجرا چه تفاوتی ایجاد می‌شود؟

جای این الفاظ و چنین برخوردهایی در استادیوم فوتبال نیست، جایی که شاید شما بدون خانواده خود آمده باشید اما یک پدر تصمیم گرفته برای تفریح آخر هفته فرزندش را به استادیوم بیاورد و با چنین جوی روبرو می‌شود. دست‌هایش را روی گوش‌های فرزندش می‌گیرد تا شاید کمتر فحش یاد بگیرد.

بساط کج‌دهنی خود و سطح پایین شعورتان را جای دیگری پهن کنید، استادیوم جای امثال شما نیست. فوتبال ایران و فرهنگ هواداری آن درست می‌شود، دقیقا روز چهلم این ماه!

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • چند خطی برای اتفاقات پرسپولیس و سپاهان؛ ما را به خیر امیدی نیست، شر مرسان!
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • ایران جزء ۱۰ کشور اول دنیا در درمان بیماری‌های اورولوژی
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است