Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-04@11:21:14 GMT

عوارض جانبی ویتامین C

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۳۰۸۵

برخی از عوارض جانبی ویتامین c در بدن ممکن است ظاهر شود ، البته در حداقل نسبت ها. درباره تأثیرات مفید این ماده در بدن ، بیش از عوارض احتمالی ناشی از مصرف بی رویه آن ، چیزهای زیادی گفته شده است.

 ویتامین C یک ماده مغذی لازم برای بافت های بدن است. تمام ویتامین C مورد نیاز باید از خارج به دست آید ، زیرا بدن انسان قادر نیست آن را با استفاده از خود سنتز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منبع اصلی آن غذا است. این ویتامین محلول در آب است ، یعنی در آب حل می شود. وقتی وارد بدن شد ، تا زمانی که مقدار لازم استفاده نشود از آن استفاده می شود. آنچه باقی می ماند در ادرار از بین می رود.

این مکانیسم حذف خودکار از طریق کلیه است که عوارض جانبی آن را بعید می کند. برای مشاهده عوارض جانبی ، مقادیر زیادی ویتامین C باید خورده شود ، که در دفع کلیوی آن نیز  مشکل بوجود می آید.

عملکردهای ویتامین C:

ویتامین C عملکرد اساسی در ترمیم و حمایت از رشد بافت ، به ویژه در پوست و آرتروز دارد. اثرات آن بر رگ های خونی نیز قابل اغماض نیست.

مهمترین عملکردهای ویتامین C عبارتند از:

تشکیل پروتئین هایی که در ساخت پوست و تاندون نقش دارند.

ایجاد مواد بافتی تاندون و رباط.

 به گفته متخصصان ،  بهبودی بافت اسکار تا حدودی به وجود مقادیر کافی ویتامین C در بدن بستگی دارد.

مواد کمکی در جذب آهن روده:

 ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که بخشی از تأثیر رادیکال های آزاد را روی سلول ها مهار می کنند.

رادیکال های آزاد به طور مداوم در طول متابولیسم بدن ، به ویژه در روند جذب مواد مغذی و انرژی از غذا ، تشکیل می شوند. با تجمع رادیکال های آزاد ، آسیب سلول ها و پیری بافت افزایش می یابد.

دانشمندان بر این باورند که رادیکال های آزاد می توانند در ایجاد برخی از سرطان ها ، بیماری های قلبی و آرتروز تأثیر داشته باشند. این احتمال که ویتامین C تا حدی جلوی اثرات مخرب این روند پیری را بگیرد ، خبر خوبی است.

منابع ویتامین C:

اثرات سوء ویتامین C در صورت مصرف بیش از حد ، ظاهر می شود. منابع اصلی این ویتامین میوه ها و سبزیجات ، به ویژه مرکبات است. میوه های دیگر با دوزهای خوب ویتامین C عبارتند از:

کیوی

آناناس

میوه های قرمز مثل تمشک ، زغال اخته ، توت فرنگی

خربزه

هندوانه

در میان سبزیجات ، سبزیجات سبز غنی ترین هستند. همچنین می توان به کلم بروکلی ، گل کلم ، اسفناج و کلم اشاره کرد. فلفل و گوجه فرنگی نیز منابع خوبی هستند.

در برخی کشورها قانونی وضع شده است که تولیدکنندگان مواد غذایی را موظف می کند ویتامین C را به محصولات خود اضافه کنند. این محصولات به عنوان غذاهای غنی شده شناخته می شوند.

فرآیند پخت و پز اعمال شده روی غذاهای غنی از ویتامین C می تواند در دسترس بودن آنها را تغییر دهد.  پخت و پز و قرار گرفتن در معرض نور خورشید قادر به تغییر میزان ویتامین خوراکی بدن است.

اثرات سوء ویتامین C:

پس از تجزیه و تحلیل عملکردهای ویتامینC در بدن از کجا می توانیم آن را بدست آوریم .  مصرف بیش از دو هزار میلی گرم ویتامین C در روز باعث بوجود آمدن مشکل در بدن می شود.

اولین اثر نامطلوب آن گوارشی است. دوزهای بالای ویتامین C می تواند باعث سوزش معده و حتی اسهال شود. پزشکان مقادیر بالای ویتامین C را در دوران بارداری توصیه نمی کنند زیرا آنها بر جنین تأثیر می گذارند.

یکی دیگر از عوارض جانبی ویتامین C تشکیل سنگ کلیه است. مصرف بیش از حد ، متابولیسم آن را به اگزالات تبدیل می کند و اگزالات سعی می کند از طریق دستگاه ادراری در ادرار جمع شده و لیتیاز کلیه ایجاد کند.

در صورت وجود برخی بیماری های خاص ، بدن ممکن است نسبت به مصرف بیش از حد ویتامین C واکنش بدی نشان دهد. بیماران مبتلا به کمبود G6PD در شرایط دریافت زیاد ویتامین C از همولیز از تخریب گلبول های قرمز خون رنج می برند ، در حالی که بیماران هموکروماتوز ممکن است بدتر شوند.

اثرات سوء ویتامین C در اثر تداخلات:

جدا از اثرات سوء ویتامین C به دلیل مصرف بیش از حد ، ما باید فعل و انفعالات این ماده را با سایر مواد نیز در نظر بگیریم:

شیمی درمانی: در بیماران انکولوژی ، سو ء ظن علمی وجود دارد که ویتامین C می تواند اثر درمان را کاهش دهد.

استروژن ها: پزشکان تشخیص داده اند که ویتامین C خون را در استروژن ها افزایش می دهد ، که برای مثال با داروهای ضد بارداری خوراکی و درمان های جایگزین هورمون در یائسگی ارتباط برقرار می کند.

آلومینیوم: مواردی در بیماران کلیوی وجود دارد که از داروهای حاوی آلومینیوم استفاده می کنند. اگر آنها مقادیر زیادی ویتامین C را همزمان مصرف کنند ، آلومینیوم ممکن است اثرات سوء آن را افزایش دهد.

ضدانعقاد: وارفارین ، که عمدتاً ضد انعقاد است ، در حضور مقادیر بالای ویتامین C به اندازه کافی موثر نیست.

اثرات سوء ویتامین C نادر است. در برخی موارد ، این ویتامین اثر متقابل مهمی با سایر مواد دارد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: ویتامین c پوست رژیم غذایی ویتامین c عوارض جانبی رادیکال های آزاد مصرف بیش از حد ویتامین C عوارض جانبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۳۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های سراسر جهان به شمار می‌رود که خواص متعددی برای سلامتی به همراه دارد، اما در عین حال استفاده بیش از اندازه این نوشیدنی می‌تواند عوارضی از جمله افزایش فشار خون، سردرد، اضطراب، خستگی، سرگیجه، سوزش معده و لرزش عضلات را متوجه افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، قهوه به عنوان یک نوشیدنی در بسیاری از نقاط دنیا مورد مصرف قرار می‌گیرد که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود و انواع مختلف دارد، حاوی مواد معدنی و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است؛ مهمترین ماده مؤثر در قهوه کافئین است، کافئین موجود در قهوه بلافاصله پس از نوشیدن جذب بدن و وارد گردش خون می‌شود و بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد.

در واقع کافئین ابتدا عامل ایجاد آدنوزین که حامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی است را از کار می‌اندازد و سپس بر عامل تولید نوراپی نفرین و دوپامین اثر می‌کند و تولید آن‌ها را افزایش می‌دهد؛ مزایای قهوه برای بسیاری از افراد در سنین مختلف به اثبات رسیده است و به دلیل خواص متعددی که برای سلامتی دارد، انگیزه افراد برای استفاده از این نوشیدنی محبوب را افزایش می‌دهد.

مزایای مصرف قهوه

از جمله مزایای مصرف قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش سطح انرژی و کاهش خواب آلودگی کمک به افزایش فعالیت‌های فیزیکی و جلوگیری از بی حالی و کرختی در طول روز کاهش توده چربی بدن و کمک به افزایش سوخت و ساز و در نتیجه لاغری کاهش ریسک ابتلاء به بیماری‌های کبدی مانند کبد چرب کمک به کنترل بیماران دیابتی به ویژه دیابت نوع ۲ کاهش ریسک ابتلاء به زوال عقل و آلزایمر کاهش ریسک ابتلاء به بیماری پارکینسون افزایش قدرت باروری در مردان بهبود سلامت پوست به دلیل خواص ضد التهابی و ضد پیری بهبود سلامت قلب با کاهش فشارخون افزایش تنوع میکروبیوم‌های معده و روده و کمک به فرآیند هضم غذاها و بهبود سلامت گوارشی افراد کاهش ریسک ابتلاء به سنگ کیسه صفرا با پیشگیری از عوامل ابتلاء به این بیماری (اگر مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستید، از نوشیدن قهوه اجتناب کنید) حاوی آنتی‌اکسیدان‌های زیاد و کمک به درمان سلول‌های آسیب دیده پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی و کاهش التهاب‌ها در بدن که عامل انواع بیماری‌های خود ایمنی هستند کمک به پیشگیری و درمان افسردگی

تأثیر قهوه بر لاغری و کمک به تناسب اندام

کافئین به تناسب اندام هم کمک می‌کند، چون با یاری رساندن به روده و ایجاد تغییرات در ذخایر چربی، ریسک ابتلاء به مشکلات مختلفی که به اضافه‌وزن مربوط می‌شوند مانند مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد، پژوهشگران دریافته‌اند افرادی که مقادیر بیشتری از قهوه را به صورت مداوم مصرف می‌کنند، به خصوص در میان آقایان، سطوح چربی کمتری در بدن خود دارند.

پژوهشگران متوجه این نکته هم شده‌اند که میان مصرف قهوه و میزان فعالیت‌های ورزشی، ارتباطی مستقیم وجود دارد، زنانی که در روز یک یا دو لیوان قهوه می‌نوشند، ۱۷ درصد شانس بیشتر برای رسیدن به سطح فعالیت‌های فیزیکی پیشنهادی در روز برای سلامتی خود را دارند.

به طور کلی، قهوه علاوه بر تحریک سوزاندن چربی، باعث کاهش اشتها می‌شود و در نتیجه باعث کاهش میزان کالری مصرفی در طول روز خواهد شد، نتایج تحقیقات موجود نشان می‌دهند که نوشیدن منظم قهوه سبب افزایش قابل ملاحظه در متابولیسم بدن و در نتیجه، تقویت چربی سوزی می‌شود.

تأثیر قهوه بر بیماری آلزایمر و پارکینسون

بیماری آلزایمر، که به عنوان بیماری قدیمی شناخته می‌شود، بر سالمندان بالای ۶۵ سال تأثیر می‌گذارد و عامل اصلی زوال عقل است، همچنین شایع‌ترین بیماری اعصاب در سراسر جهان است که به تدریج افراد مبتلا به آلزایمر مهارت‌های حافظه خود را از دست می‌دهند؛ بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که مصرف کنندگان قهوه می‌توانند بیش از ۶۵ درصد شانس ابتلاء به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

بعد از بیماری آلزایمر، پارکینسون دومین بیماری عصبی شایع است که هنوز هیچ درمان شناخته شده‌ای برای این بیماری وجود ندارد، این بیماری در زمانی ایجاد می‌شود که نورون‌ها، دوپامین را در مغز مرده تولید می‌کنند، در افرادی که قهوه می‌نوشند حدود ۳۲ تا ۶۰ درصد این احتمال کاهش می‌یابد و می‌توان اعتقاد داشت این موضوع به این دلیل است که کافئین دارای اثر مثبت روی انتقال دهنده‌های عصبی دوپامین است.

فواید نوشیدن قهوه برای کبد

خواص قهوه تلخ برای کبد هم قابل‌توجه است، این موضوع درباره افرادی صدق می‌کند که روزانه چهار فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند؛ مصرف این میزان و بهره‌گیری از فواید قهوه تلخ می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد، حتی نوشیدن قهوه بدون کافئین هم می‌تواند باعث کاهش سطح آنزیم‌ها را در کبد شود.

محققان ایتالیایی در تحقیقات مختلف متوجه شده‌اند خطر ابتلاء به سرطان کبد هم در بعضی از مصرف‌کنندگان قهوه به شکل چشم‌گیری کاهش پیدا کرده است، افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه می‌نوشند، می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان کبد را تا ۵۰ درصد یا حتی بیشتر، کاهش دهند.

قهوه از کرم خوردگی و پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند

کرم خوردگی نوعی بیماری دندانی است و مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که قهوه می‌تواند به جلوگیری از کرم خوردگی کمک کند.

عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه

از جمله عوارض نوشیدن بیش از حد قهوه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش فشار خون سردرد اضطراب خستگی سرگیجه سوزش معده لرزش عضلات بی‌خوابی (دشواری در به خواب رفتن یا کسب خواب کافی) تپش قلب یا ریتم غیر عادی ضربان قلب تکرر ادرار کم‌آبی پوکی استخوان بیشتر در دوران پس از یائسگی (اگر رژیم غذایی حاوی کلسیم کافی نباشد) افزایش سطح کلسترول خون (ناشی از قهوه فیلتر و جوشانده‌نشده) تأثیر قهوه بر افزایش اضطراب

کافئین به افزایش سطح هشیاری شهرت دارد و برای اینکه قادر به چنین کاری باشد، اثرات «آدنوزین» را در بدن خنثی می‌کند، از سوی دیگر کافئین به آزادسازی «آدرنالین» کمک می‌کند که افزایش انرژی را به همراه می‌آورد، هنگامی که قهوه را در مقادیر بالا مصرف می‌کنید، این اثرات شکلی برجسته‌تر به خود می‌گیرد و منجر به بروز حس تشویش و اضطراب می‌شوند.

در واقع «اختلال اضطراب ناشی از کافئین» یکی از چهار سندرم مرتبط به کافئین است که از سوی اتحادیه روان‌شناسان آمریکا به رسمیت شناخته شده است، در گزارش‌ها آمده که مصرف یک هزار میلی‌گرم کافئین یا بیشتر در روز می‌تواند به شکل‌گیری حس اضطراب و بی‌قراری در بیشتر افراد شود، اما برای افراد حساس به کافئین، این اتفاق حتی با مصرف مقادیر بسیار کمتر هم رخ می‌دهد؛ بنابراین اگر به صورت مداوم احساس تشویش، بی‌قراری و اضطراب دارید، میزان مصرف کافئین خود را بررسی کنید و در صورت نیاز از آن بکاهید.

کد خبر 750229

دیگر خبرها

  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری