Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@13:11:32 GMT

با این کارها به جنگ آلزایمر بروید

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۴۱۳۰

با این کارها به جنگ آلزایمر بروید

محققان دانشگاه کلمبیا واقع در آمریکا با استفاده از فناوری یادگیری ماشین، الگوریتم‌هایی را توسعه دادند که می‌تواند اختلالات شناختی خفیف و زوال عقل را از طریق تجزیه و تحلیل داده‌های مربوط به نحوه رانندگی شخص، تشخیص دهد.

به گزارش برنا؛ در این تحقیقات از داده‌های گردآوری شده در یک تحقیق ۴ ساله با همکاری نزدیک به ۳۰۰۰ داوطلب سالمند استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از بین این افراد ۳۳ نفر به اختلالات شناختی خفیف و ۳۱ نفر به زوال عقل دچار شدند. مدل‌های مورد استفاده محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات داوطلبان توانستند ابتلا به این دو عارضه را با دقت ۶۶ درصد پیش‌بینی کنند.

بر اساس این تحقیقات رفتارهای طبیعی شخص در زمان رانندگی، شاخص‌های جامع و قابل اعتمادی برای تشخیص اختلال شناختی خفیف و زوال عقل محسوب می شوند.

به گفته محققان با وجود این که هنوز این تحقیقات مراحل اولیه را سپری می‌کند، در صورت تایید نتایج، الگوریتم‌های توسعه یافته در این تحقیقات یک ابزار غربالگری جدید برای نظارت و تشخیص زودهنگام و مدیریت اختلالات شناختی خفیف و زوال عقل در رانندگان سالمند محسوب می‌شوند.

آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است. یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاک‌های پروتئین آمیلوئید در مغز است. آمیلویید یک اصطلاح عمومی برای پروتئین‌هایی است که به طور طبیعی در بدن به وجود می‌آیند.

در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود می‌شود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع می‌یابد. در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده می‌شود.

آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل

-آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است.

-زوال عقل یکی از مهمترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.

-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد،‌ بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

- در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده می‌شود.

- گرچه قربانیان زوال عقل عمدتا سالمندان هستند؛ ولی این عارضه یک بخش طبیعی از پیری نیست.

-حدود پنج درصد از مبتلایان به آلزایمر در دهه چهل و پنجاه سالگی علائم اولیه را نشان می‌دهند.

روش‌هایی برای مبارزه با آلزایمر

-استرس را کاهش دهید

اجتناب از استرس در زندگی مدرن امروزی تقریبا غیر ممکن است؛ ولی با راهکارهایی می‌توان استرس را مدیریت کرد و اثرات مضر آن را کاهش داد. استرس مزمن مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند در دراز مدت فرد را مستعد ابتلا به بیماری‌های عصبی از جمله آلزایمر کند. اجتناب از اخبار منفی،‌ انجام منظم ورزش‌هایی مانند یوگا، پیاده روی و پیلاتس،‌ قدم زدن در طبیعت، مطالعه، گوش دادن به موسیقی ملایم، استراحت کافی، پیروی از رژیم غذایی سبک و سالم، وقت گذراندن با دوستان و افراد شاد، دوری از افراد مضطرب و نگران، دوش آب ولرم و مهمتر از همه توکل به خدای بزرگ و نیایش از جمله مهمترین روش‌های مدیرین استرس و ایجاد آرامش هستند.

-به طور منظم ورزش کنید

مطالعات اخیر نشان می‌دهد ورزش منظم علاوه بر اثرات جسمی، پیشرفت بیماری آلزایمر را کند می‌کند. ورزش با تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی از جمله دوپامین و سروتونین در کنترل آلزایمر موثر است.

-روابط اجتماعی قوی داشته باشد

یکی از مهمترین دلایل بروز آلزایمر، تجمع پلاک‌های پروتئین آمیلوئید در مغز است. آمیلوئید یک اصطلاح عمومی برای پروتئین‌هایی است که به طور طبیعی در بدن بوجود می‌آیند. در مغز افراد سالم، این پروتئین نابود می‌شود؛ ولی در مغز افراد مبتلا به آلزایمر، تجمع می‌یابد.

مطالعات جدید نشان می‌دهد ترکیب پروتئین بتا آمیلویید با تعاملات و روابط اجتماعی پایین، فرآیند کاهش شناختی و آلزایمر را تسریع می‌کند. تعاملات و روابط اجتماعی و زوال شناختی کاملا مرتبط هستند و هرچه فرد حضور پررنگ‌تری در اجتماع داشته باشد، مصونیت بیشتری در مقابل آلزایمر دارد.

شرکت در فعالیت‌های اجتماعی، دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی، رفت و آمد با اطرافیان و حضور در برنامه‌های خیرخواهانه همگی در انعطاف‌پذیری مغز نقش دارند و از طرفی با کاهش احتمال بروز افسردگی، فرد را در مقابل زوال شناختی ایمن می‌کنند. احساسات خود را با افراد به اشتراک بگذارید و به درددل های دیگران گوش کنید.

-خواب کافی داشته باشید

خواب کافی ۶ تا ۹ ساعت بین ۱۱ شب تا هفت صبح با تقویت عملکرد مغز و حافظه در کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر و کاهش روند بیماری موثر است.

-کلسترول بد را کاهش دهید

سطح کلسترول LDL‌ نقش مهمی در بروز و توسعه بیماری آلزایمر دارد. لیپو پروتئین کم چگالی (LDL) در زبان عامیانه به کلسترول بد معروف است. این دسته از لیپو پروتئین‌ها کلسترول را به بافت‌های خارج کبدی انتقال می‌دهند.

مطالعات اخیر نشان می‌دهد سطح بالای کلسترول LDL ‌سن ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد. محققان احتمال می دهند ارتباط کلسترول با آلزایمر به دلیل فاکتورهای ژنتیکی باشد.

-فشار خون را کاهش دهید

مطالعات محققان دانشگاه کلمبیا نشان می‌دهد درمان پرفشاری خون احتمال بروز زوال عقل مرتبط با افزایش سن را کاهش می‌دهد.

-از رژیم غذایی MIND پیروی کنید

این رژیم غذایی که ترکیبی از رژیم مدیترانه‌ای و روش‌های غذایی موثر در کاهش فشار خون است، احتمال ابتلا به آلزایمر را ۵۳ درصد کاهش می‌دهد  

در این رژیم غذایی مصرف روزانه میوه و سبزی، آجیل به جای تنقلات ناسالم، مصرف چند بار لوبیا در هفته، مصرف گوشت ماکیان و ماهی و محصولات خانواده توت توصیه شده و مصرف گوشت قرمز، کره و مارگارین، شیرینی، پنیر پرچرب (مانند پنیر پیتزا) فست فود و غذای سرخ کرده را منع می کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مغز سالمندان جهان اجتماعی و اقتصادی خانواده جامعه آلزایمر استرس پیاده روی موسیقی رژیم غذایی دانشگاه کلمبیا درمان فشار خون گوشت فست فود ابتلا به بیماری اجتماعی و اقتصادی خانواده طبیعت یوگا شناختی خفیف میلیون نفر مغز افراد نشان می دهد رژیم غذایی زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۴۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، حکیم حسین خیراندیش گفت: فراموشی برشی معمولا برای همه پیش می آید، مثلا گاهی اسم یا آدرس یا تلفن فراموش می شود.

او ادامه داد: اما اگر کسی می ترسد مبتلا به آلزایمر شود یعنی میزان سردی در مغز افزایش پیدا کرده است. خوردن شربت عسل آب زعفرانی، ترک سردی شبانگاه، استشمام عطر، دود اسپند صبح و شب توصیه می شود. شب ها هم بهتر است شام را سردی نخورند.

کد خبر 849354 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها طب سنتی خبر مهم بیماری - آلزایمر بیماری - بیمارستان تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • روشی برای جلوگیری از آلزایمر + فیلم
  • نسل جدید تلفن‌های ثابت ویژه کسب و کارها
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه