Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفتح شادمهری گفت:قوانین سفت و سخت برای حمایت از میراث فرهنگی در برخی از کشورها وضع شده و افراد خاطی مجازات و بر اساس قانون شناسایی می‌شوند، طبیعتا وقتی در یک کشور اعمال قوانین بازدارنده در این زمینه کمتر باشد، مردم هم به نسبت بیشتر در زمینه تخریب ورود پیدا می کنند.

به گزارش برنا؛ طی روزهای اخیر برخی افراد به دلیل نبود حفاظ برای نقش برجسته فتحعلی شاه شهرری توانسته بودند به نزدیکی این نقش برجسته رفته و موادی از جمله رنگ مو و اکسیدان را روی نقش برجسته بریزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این  بی توجهی ها به چشمه علی تازگی ندارد و در سال‌های اخیر به کررات این اقدامات را شاهد هستیم. هرچند طی دوره‌های متعدد به رغم اقدامات انجام شده همچنان شاهد افزایش لطمه به میراث تاریخی و فرهنگی کشور هستیم. هرچند در این زمینه نبود اقدامات فرهنگی موثر برای مهار این آسیب را می‌توان یکی از دلایل تکرار این ناهنجاری دانست. 

با بررسی آثار میراثی و تاریخی کشور کم نیستند افرادی که با کنده کاری بر روی سنگ، چوب و هزاران وسایل ارزشمند دیگر اقدام به تخریب می‌کنند.

متولی نگهداری آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است

ابوالفتح شادمهری، مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران به خبرنگار برنا در این خصوص گفت: متولی نگهداری آثار تاریخی و میراثی  در کشور ما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است.

 او افزود: هم اکنون 50 تا 60 بنای تاریخی  در شهر تهران در اختیار شهرداری تهران قرار دارد که 30 بنا هم به تایید رسیده است. هرگونه اقدام  و مرمت در این زمینه نیازمند هماهنگی با کارشناسان میراث فرهنگی و گردشگری است.

شادمهری در واکنش به اینکه برخی از بناها در معرض هجوم و هجمه افراد قرار می‌گیرند، ادامه داد: این اقدامات در تمامی جوامع تحت عنوان وندالیسم مورد بررسی قرار گرفته می‌شود. برخی از افراد به اماکن عمومی خسارت می‌کنند.زنند.

به گفته او با اقدامات فرهنگی باید در راستای کاهش این گونه اقدامات فعالیت کرد.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران با اشاره به حادثه تخریب در چشمه علی شهر ری اظهار کرد: بنای چشم علی به دلیل وضعیت ویژه اش مورد توجه است. در این راستا در حفظ و نگهدای آن هم کوشا هستیم. البته در برخی مواقع نیز شاهد بروز فعالیت‌هایی در راستای تخریب فضا هستیم. برای مثال در برخی از بناهای تاریخی نیز مشاهده می‌شود که مردم یادگاری نوشته یا بر روی بناها پیاده روی می کنند.

افزایش تخریب بنای تاریخی و میراثی به دلیل عدم اعمال قوانین

به گفته شادمهری در برخی از کشورها قوانین سفت و سخت وضع شده و افراد خاطی مجازات و بر اساس قانون شناسایی می‌شوند، طبیعتا وقتی در یک کشور اعمال قوانین بازدارنده در این زمینه کمتر باشد، مردم هم  به نسبت بیشتر در زمینه تخریب ورود پیدا می کنند.

 مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران گفت: برای مثال در دیگر کشورها در صورت تخریب یک بنا افراد بر اساس قانون متحمل پرداخت جریمه و دیگر مسائل قانونی هستند اما در کشور ما تخریب بناهای تاریخی و میراثی سهل‌تر انجام می‌شود.

 تخریب اموال عمومی جرم است

شادمهری درباره روند نظارت و حفاظت از اماکن تاریخی و میراث تاکید کرد: برای نظارت هر یک از اماکن باید بر اساس نوع بنا وارد عمل شد. برای مثال در اطراف برخی از اماکن را می‌توان حصار کشید، اما افراد تخریب‌گر در صورت تخریب امکان رنگ پاشی یا دیگر اقدامات برایشان فراهم است.

او درباره ضوابط قانونی برای تخریب کنندگان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: بر اساس قانون تخریب اموال عمومی جرم است و فرد خاطی تحت اعمال قانون قرار می‌گیرد.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران درباره کم و کیف به کارگیری دوربین برای مدیریت بیشتر فضا گفت:  اطلاعی در این زمینه ندارم.

شادمهری درباره آخرین وضعیت برخورد با متخلفان تصریح کرد: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه باید اظهار نظر کند. 

این مقام مسئول درباره آخرین اقدامات در زمینه بررسی میزان صدمات به چشمه علی گفت: البته اقدامات در راستای پاکسازی محیط انجام شده است. صدمات به چشمه علی برطرف شده است. اما از کم و کیف میزان خسارت‌ها چندان مطلع نیستم.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ناهنجاری شهر تهران برنا سازمان میراث فرهنگی شهرداری تهران میراث فرهنگی و گردشگری شهر تهران فرهنگی و گردشگری اموال عمومی مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران زهرا سلیمانی مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و میراثی تاریخی و میراث بر اساس قانون اعمال قوانین چشمه علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۵۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

دیگر خبرها

  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی در سال ۱۴۰۳
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان