Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@16:56:35 GMT

ضعف نظارت و سیاست گذاری های غلط در نظام بانکی

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۹۷۷۲۷

ضعف نظارت و سیاست گذاری های غلط در نظام بانکی

وی افزود: بانک‌ها با رانت و قدرتی که دارند می‌توانند موجب نابودی تولید کنندگان خرد شوند و با بنگاهداری به شیوه غلط و غیر تخصصی اقتصاد کشور و بازار را نامتعادل سازند. به گزارش پول نیوز، ایمان زنگنه مدرس دانشگاه و کارشناس حوزه پول و بانک با بیان این مطلب گفت: نظارت ضعیف نهاد‌های ذیربط و سیاست گذاری‌های غلط در نظام بانکی موجب شده بانک‌ها بجای انجام وظایف اصلی به سوی سوداگری و بنگاه داری سوق داده شوند و این امر موجب اخلال در نظام اقتصادی و آسیب‌های جدی به تولید و بخش خصوصی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به منابع مالی گسترده در اختیار بانک‌ها اظهارداشت: اگر این منابع مالی گسترده‌ای که در اختیار بانک‌ها قرار دارد درست مدیریت و هدایت نشود می‌تواند شوک‌های اقتصادی شدیدی به بازار وارد کند و درنتیجه موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور شود.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر بانک‌ها بجای تامین منابع مالی بخش خصوصی خود به عنوان رقیبی قدرتمند وارد عرصه تولید و بنگاهداری شده و موجب ورشکستگی بسیاری از واحد‌های تولیدی بخش خصوصی شده اند.

وی نداشتن تخصص و نبود مدیریت قوی را از جمله ضعف‌های بانک‌ها در عرصه بنگاهداری عنوان کرد و گفت: این عوامل باعث شده با ورود بانک‌ها به بنگاهداری علاوه بر کاهش کیفیت تولید و خدمات، هزینه‌های تولید افزایش یابد و در نتیجه بانک‌ها زیان ببینند و نظام اقتصادی کشور با اخلال، آشفتگی و شرایط ناعادلانه مواجه شود.

دکتر ایمان زنگنه با بیان اینکه تجهیز و تخصیص منابع کارآمد وظیفه بانک هاست، اظهارداشت: در حال حاضر عملکرد بانک‌ها بهینه نیست و وثیقه محوری آفتی است که به ضرر بانک‌ها تمام شده و بانک‌ها برای جبران کمبود‌های مالی مجبور به فعالیت‌های سوداگری و برداشت از منابع بانک مرکزی شده اند و مشکل از جایی است که بانک‌ها در مقام رقابت با بخش خصوصی وارد می‌شوند.

وی افزود: بانک‌ها با رانت و قدرتی که دارند می‌توانند موجب نابودی تولید کنندگان خرد شوند و با بنگاهداری به شیوه غلط و غیر تخصصی اقتصاد کشور و بازار را نامتعادل سازند.

این کارشناس امور پولی و بانکی بر ضرورت اصلاح قوانین و مقررات نظام بانکی تاکید کرد و گفت: با تدوین قانون و دستورالعمل‌ها و اجرای قوانین باید انتفاع بانک‌ها از بنگاهداری قطع و یا کاهش یابد و اقتصاد کشور به سمت سود آور کردن تولید و گسترده کردن آن و حمایت از بخش خصوصی حرکت نماید.    

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی سیستم بانکی شبکه بانکی اقتصاد ایران بنگاهداری بخش خصوصی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار

امتداد - تمام ارکان نظام باید به دنبال تداوم سیاست ثبات ارزی باشند؛ چرا که راهکار علاج اقتصاد بیمار ایران این مقوله بسیار مهم است.

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان؛ اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا در خصوص مدیریت بانک مرکزی بر بازار ارز و تاثیراتی که سیاست ثبات اقتصادی و ارزی در جلوگیری از سفته بازی به‌جا می‌گذارد، گفت: یکی از کارکرد‌های ثبات ارزی که طی سال گذشته توسط بانک مرکزی قابلیت خود را در اقتصاد به نمایش گذاشت، اهمیت تمرکز بر مسائلی است که به ثبات اقتصادی و ارزی منتهی می‌شود، بنابراین این موضوع علاوه براینکه در دستور کار بانک مرکزی است، باید یکی از الزامات مهمی باشد که تمام ارکان دولت‌ها به آن پایبند باشند تا اقتصاد کشور دچار مخاطرات جدی نشود که بی ثباتی ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: هر چند تنش‌های سیاسی و نظامی طی هفته‌های اخیر در مدت محدودی وضعیت بازار ارز را دچار مخاطراتی کرد، اما عدم دستکاری بانک مرکزی به صورت تعمدی درمسائل مرتبط با نرخ ارز نشان داد این بانک خواستار تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی است؛ به همین خاطر نیز نوسانات به تدریج کمتر شدند.

بغزیان در ادامه بحث یادآور شد: به دلیل تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در موضوع ثبات ارزی در ماه‌های گذشته شاهد این واقعیت بسیار مهم در عرصه جامعه بودیم که مردم مدتی جویای نرخ ارز نبودند چرا که ثبات ارزی در دستور کار بود.

این اقتصاددان گفت: با اینکه در اجرای سیاست ثبات ارزی توسط بانک مرکزی نرخ دلار در بازار آزاد تفاوتی با نرخ ارز رسمی و دولتی داشت، اما به دلیل ایجاد اطمینان در مردم که بازار ارز نوسان ندارد کسی به دنبال خرید ارز و تقاضای کاذب نبود.

وی با بیان اینکه وجود ثبات ارزی باعث هدایت سرمایه‌ها به سمت بانک‌ها در حساب‌های بلند مدت و سرمایه گذاری در تولید و بورس شد، تاکید کرد: بنابراین این روند نشان می‌دهد تمام ارکان نظام باید به دنبال تحقق و تداوم سیاست ثبات ارزی و اقتصادی باشند؛ چرا که راهکار و علاج اقتصاد بیمار ایران، این مقوله بسیار مهم است.

بغزیان گفت: ثبات ارزی و بازگشت آرامش به اقتصاد و بازار‌ها منوط به رسیدن دولت به این درک است که نباید در کار بانک مرکزی دخالت کند، بلکه باید اجازه داده شود تا سیاست تثبیت در بانک مرکزی دنبال شود.

این اقتصاددان در پایان تصریح کرد: از سوی دیگر دولت نباید بابت رفع کسری بودجه و تامین نقدینگی مورد نیاز خود بانک مرکزی را تحت فشار قرار دهد، بلکه باید در این مسیر برای اجرای سیاست‌های بانک مرکزی همراه آن باشد تا زمینه برای مشارکت مردم در امر جهش تولید فراهم شود و سایر سیاست‌ها در بخش‌های مختلف نیز کارساز باشند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • دولت با نظام بانکی شوخی ندارد
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • مدت مسئولیت اعضای هیات مدیره اتحادیه ها مغایر قانون نیست