Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در برنامه «بدون توقف» که از شبکه سه سیما پخش شد، با اشاره به اینکه وجود شرّ و بلایا در دنیا ذات عالم ماده و از خواص تکامل آن است، یادآور شد: پس این فجایعی که به وجود می‌آید و نتیجه سیل و زلزله و ویروس است هم ویژگی ذاتی عالم ماده است، آن چیزی که خداوند آفریده عالم ماده است با تمام ویژگی‌های خودش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام «صفدر الهی راد» در برنامه «بدون توقف» در خصوص اینکه چرا خدا شرّ و بلا را آفریده، گفت: بر اساس توحید افعالی همه امور عالم فعل خدای متعال است، این خدا کمال مطلق است یعنی به نحو مطلق حکیم است، نقصی در آن نیست و ضعفی در او وجود ندارد، پس خدا عادل هم هست یعنی چه؟ یعنی به هیچ کس ظلم نمی‌کند، خوب چقدر از طریق ویروس، زلزله یا با جنایات مستکبران آسیب می‌بینند، خوب این دستگاه را خدا آفریده، آیا می‌شود از این خدا دفاع کرد؟، خدای متعال چون کمال مطلق است فعلش هم باید کامل‌ترین باشد، پس معنی ندارد بگوئیم فعل او نقص دارد.

این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: حالا وجود این عالم دنیایی باشد بهتر است یا نبودنش؟ قطعا بودنش اما می‌شود عالم ماده باشد اما نقصی در آن نباشد، این محال است، نقص نیز ذات آفرینش است همین که وجودم از خود نیست یعنی من ناقصم، یک نقص دیگر هم داریم، خدا می‌تواند موجودی بیافریند که مجبور باشد و موجودی بیافریند که مختار باشد، خوب کدام کامل‌تر است، مشخص است موجودی که اختیار دارد کامل‌تر است، چون اختیار یک دارایی است و دارایی کمال است و جبر نداری است.

وی با اشاره به اینکه حال این سؤال مطرح است که برای چه باید عالم باشد، نمی‌شد که عالمی مثل عالم ملائکه خلق کنید که هیچ شر و بدی در آن نباشد، اظهار کرد: خدا می‌فرماید آن عالم ملائکه را آفریدم، اما یک موجود کامل‌تری هم می‌خواهم بیافرینم که اسم آن را فعلا می‌گذاریم ایکس که ما یکی از مصادیق آن هستیم و این ایکس می‌تواند بین گرایش‌های متضاد انتخاب‌گر باشد، زمانی که بدی و شر، زمینه شهوات و جنایات و زمینه آزمایش باشد، این نوع عالم کامل‌تر است یا عالمی که در آن چنین چیزی نباشد؟ چون قبول کردید موجودی که اختیار داشته باشد کامل‌تر از موجودی است که اختیار نداشته باشد، پس این عالم کامل‌تر است.

الهی راد با طرح این سؤال که اصل وجود عالم دنیا کامل‌تر است یا عدم وجود عالم دنیا، یادآور شد: وجود عالم دنیا ضروری است، عالم دنیا، عالم ماده است و ویژگی عالم ماده این است که با هم تصادم دارند، یعنی یک نقص دوم را هم برای عالم دنیا قبول کردیم، پس یکی نقص معلولی را قبول کردیم، یکی این تصادم‌ها را، نکته دیگر این است که می‌شود در عالم دنیا یک سببی بیاید اما اثرش نیاید، یعنی خورشید باشد گرمای آن نباشد، می‌شود آب باشد جریان نداشته باشد، ذاتش همین است.

عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در ادامه تصریح کرد: اگر ویژگی عالم دنیا این باشد که موادی کنار هم قرار بگیرد یک اثر شیمیایی به وجود می‌آید، پس باید سوزاندن آتش را هم قبول کنیم، اگر اینطور نباشد عالم ماده‌ای وجود ندارد، سیل یا تابیدن، ذات عالم ماده است، پس این فجایعی که به وجود می‌آید و نتیجه سیل و زلزله و ویروس است ویژگی ذاتی عالم ماده است.

وی با اشاره به اینکه خدا باید عالم ماده را می‌آفرید چون وجود عالم ماده کامل‌تر است، گفت: لازمه ذاتی وجود کامل‌تری به عنوان عالم ماده این است که این بلایا هم اتفاق بیفتد، اگر بخواهد این بلایا اتفاق نیفتد یعنی آن وجود کامل‌تر خلق نشود یعنی عالم دنیا خلق نشود، در حالیکه وجود عالم دنیا احسن است در نظام آفرینش می‌شود احسن، کسی که توقع دارد ویروس کرونا به وجود نیاید، آتش نسوزاند، تابستان گرم نشود یعنی عالم دنیا نباشد، در حالیکه عالم دنیا وجود کامل‌تری است.

این اسلام‌شناس همچنین تصریح کرد: شهید مطهری در کتاب عدل الهی وقتی همین مسئله را عنوان می‌کند ریشه‌ای ترین جوابی که به این مسئله می‌دهد این است که عالم دنیا عالم تصادم و تزاحم است، اگر قرار باشد خانه با آتش نسوزد یعنی آتش، آتش نباشد، یعنی صورت مسئله را پاک می‌کنیم و توقع داشته باشیم خدا عالمی خلق کند که این عالم کامل‌تر نباشد، لذا هر کسی می‌گوید خدا چرا اینگونه آفرید یعنی خدا عالم کامل‌تر را نیافریند و این توقع بجایی نیست، خدا کمال مطلق است و طبیعتا کمال مطلق عالم کامل‌تر را می‌آفریند.

الهی راد در پایان یادآور شد: به زبان ساده‌تر در پاسخ این سؤال که اگر خدا کامل مطلق است چرا عالمی آفرید که این همه مشکل دارد، جواب این است که خدای متعال همین که می‌آفریند این فعل می‌شود معلول و یک نقص ذاتی دارد، توقع نداشته باشید آفرینشی باشد ولی نقص نداشته باشد و همین که عالم دنیا را می‌آفریند عالم دنیا، عالم تزاحم و تصادم است و نکته سوم این بود که در عالم ماده وقتی سبب مادی می‌آید نتیجه و اثر آن نیز باید بیاید، آیا خیر وجود آب یا آتش در عالم ماده بیشتر است یا نبودنش؟ پس باید به همه لوازم وجود آب هم پایبند باشیم که اگر حجیم شود در مسیرش خانه و زندگی را خراب می‌کند، آن چیزی که خداوند آفریده عالم ماده است با ویژگی‌های خودش.


منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عالم ماده تکامل وجود عالم دنیا عالم ماده کامل تر کمال مطلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۹۷۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»

  خونه همه هویت ماست. رگ و ریشه ما از میون سنگ و چوب و خشت وگل خونه‌هامونه که سربرمیاره. هیچ‌چیز توی عالم سخت‌تر و تلخ‌تر ازاین نیست که دیگری خونه و کاشانه‌ات روتصاحب کنه. جلوی چشمات جولون بده و نفس‌کش بطلبه واونجا رو به خاک وخون بکشه. این‌طور مواقع حرجی نیست که آدم همه هست ونیست وداروندارش روبده تا خونه‌اش روپس بگیره و اون رو دوباره آباد کنه.» 
درچکیده داستان هم آمده بود: «عالم را آب ببرد، بزرگان و درباریان مملکت محروسه را خواب برده است. در این هیاهو و غوغا، آصف میرزای قاجار رویای تکیه‌زدن بر تخت‌طاووس را دارد و ولایت دارالمرز گیلان را به‌عنوان مقر این طرح و توطئه انتخاب می‌کند، بی‌آن‌که آگاه باشد آنجا گلنار خان‌زاده به یاری دلداده‌اش اسماعیل میرشکار قصد بر باد دادن این رویا را دارند و می‌خواهند طرحی نو دراندازند.» اگر بیننده سریال نبودید، با این جملات دستگیرتان شده که این قصه درباره وطن است و از تاریخ روایت می‌کند اما بر این حکایت چاشنی عشق و دلدادگی را هم افزوده تا فضایی دل‌انگیزتر به قصه دهد. همین وجه البته برگ برنده تلقی می‌شود، زیرا تجربه ثابت کرده، مخاطبان تلویزیون دوستدار قصه‌های خانوادگی با مضامین عاطفی هستند و سریال‌های تاریخی که برای بالا بردن بار دراماتیک خود از این عنصر بهره بردند، موفقیت بیشتری در جذب مخاطب دارند.«گیل‌دخت» نیز ازهمین زمره است؛ اثری محصول مرکز فیلم و سریال معاونت برون‌مرزی رسانه‌ملی که پخش آن در بهار۱۴۰۲ نیز ادامه یافت. با توجه به حیات طولانی که روی آنتن داشت و همچنین قصه گیرا و قاب‌بندی‌های چشم‌نواز توانست مخاطبان زیادی را با خود همراه کند تا جایی که در گزارش‌های اعلامی مرکز تحقیقات صداوسیما تا تاریخ ۲۰اسفند۱۴۰۲، درمقام پربیننده‌ترین سریال سیما در سال ۱۴۰۲ قرار گرفت. این سریال روی آنتن شبکه آی‌فیلم رفته تا برای مخاطبانی که از دیدن آن بازماندند، باردیگر ماجراهای گلنار در دوره‌ای از حکومت قاجار را به نمایش درآورد و از این منظر، نگاهی هم به زیست اجتماعی وسیاسی زنان درآن برهه تاریخی داشته باشد، زیرا همان‌طور که گفته شد، شخصیت اصلی قصه یک زن است.کسی که خلاف جهت آب شنا می‌کند وازاین‌که متفاوت به نظر برسد، نمی‌هراسد. چوب حرف مردم و اهل خانه را می‌خورد اما کوتاه نمی‌آید. در سرای اربابی خانه دارد اما دلش در گرو رعیت‌زاده‌ای شجاع است و بهای این عشق را هم می‌پردازد. 

نوشین مجلسی - سردبیر قاب کوچک

دیگر خبرها

  • کرم معجزه
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • (ویدئو) تصاویری دیدنی از تکامل پورشه در طول زمان
  • بخشی از تکامل در پورشه (فیلم)
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • پرمخاطب مثل «گیل‌دخت»
  • سیر تکامل ب‌ ام‌ و را خیلی سریع ببینید
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود