Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@06:42:32 GMT

این تلسکوپ زباله‌های فضایی کوچک را نشان می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۴۵۹۸

این تلسکوپ زباله‌های فضایی کوچک را نشان می‌دهد

آژانس فضایی اروپا می‌خواهد برای نظارت بر روی زباله‌های فضایی با اندازه‌ چندمیلی‌متر، تلسکوپی به مدار بفرستد.

به گزارش ایمنا، زباله‌های فضایی کوچک با تلسکوپ‌های زمینی قابل تشخیص نیستند، اما اگر به یک فضاپیما برخورد کنند، می‌توانند اثرات مخربی به جا بگذارند.

در صورتی که بودجه این تلسکوپ در شورای کشورهای عضو آژانس فضایی اروپا در سال ۲۰۲۲ تایید شود، آژانس فضایی اروپا امیدوار است این ماهواره که در نوع خود اولین است، در سال ۲۰۲۵ به فضا برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیم فلورر (Tim Flohrer)، رئیس دفتر زباله‌های فضایی در آژانس فضایی اروپا گفت: این فضاپیما یک تلسکوپ نوری به عرض ۲۰ سانتی‌متر را به مداری در ارتفاع ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتری از سطح زمین خواهد برد. مدل‌های به دست آمده از رایانه‌های آژانس فضایی اروپا و ناسا نشان می‌دهد که تراکم زباله‌های کوچک فضایی در این مدار بالا است.

او افزود: این تلسکوپ نور خورشید منعکس شده از زباله‌های فضایی را دریافت می‌کند. نمی‌توان همه اجرام موجود را مشاهده کرد، اما می‌توانیم با این تلسکوپ مدل‌های موجود را ارزیابی و تایید کنیم. ناسا و آژانس فضایی اروپا هر کدام رویکردهای متفاوتی برای مدل‌سازی زباله‌های فضایی دارند. مدل‌های به دست آمده بر روی قطعات بزرگ‌تر که توسط تلسکوپ‌های زمینی قابل مشاهده است، توافق دارند، اما در مورد قطعات کوچک‌تر پیش‌بینی‌ها متفاوت است.

در سال ۲۰۱۶ یک قطعه چندمیلی‌متری به صفحه خورشیدی ماهواره رصد کننده زمین آژانس فضایی اروپا به نام "Copernicus Sentinel-۱A" برخورد کرد و باعث کاهش ناگهانی تولید انرژی در آن شد. این ماهواره توانست ماموریت خود را ادامه دهد، اما به گفته مقامات آژانس فضایی اروپا اگر این گلوله فضایی که با سرعت ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در حرکت بود به بدنه فضاپیما برخورد می‌کرد می‌توانست اثرات مخرب‌تری بر جای بگذارد.

آژانس فضایی تخمین می‌زند که حدود ۳۴ هزار قطعه زباله فضایی با اندازه بزرگ‌تر از ۱۰ سانتی‌متر در مدار زمین قرار دارند و تعداد قطعاتی که اندازه آن‌ها بین یک تا ۱۰ سانتی‌متر است، حدود ۹۰۰ هزار عدد است و علاوه بر آن امکان وجود ۱۲۸ میلیون قطعه با اندازه‌ بین یک میلی‌متر تا یک سانتی‌متر نیز وجود دارد.

منبع: ایسنا

کد خبر 491307

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی آژانس فضایی اروپا زباله های فضایی زباله فضایی نجوم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آژانس فضایی اروپا زباله های فضایی سانتی متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رصد عنکبوت در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا، عکس جدیدی را از ویژگی‌های کوچک و تاریک سیاره سرخ ثبت کرده که به عنکبوت‌ شباهت دارند. 

بررسی‌های صورت گرفته از تصاویر مذکور، این ویژگی‌ها را ‌مانند گروهی عنکبوت نشان می‌دهد که در منطقه‌ای از مریخ موسوم به اینکا سیتی (Inca City) واقع در نزدیکی قطب جنوب سیاره سرخ در حال حرکت هستند و اگرچه در روز زمین بارش‌های مداوم شکوفا شدن گل‌ها را در پی داشته اما، در سیاره سرخ شاهد لشگر عنکبوت‌ها هستیم.

این ویژگی‌های کوچک و تاریک از میان شکاف‌های سطح مریخ جوانه می‌زنند. دانشمندان می‌گویند، این پدیده زمانی ظاهر می‌شود که نور خورشید بهاری بر لایه‌های دی اکسید کربن که در زمستان تاریک مریخ رسوب کرده‌اند، می‌تابد.

 براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا،  یخ دی‌اکسید کربن به نوبه خود در لایه زیرین سطح مریخ به گاز تبدیل می‌شود و درنهایت تجمع حاصل از آن به شکل یخ ضخیم درمی‌آید‌.

گاز آزادشده، غبار تیره را از زمین زیرین خود به سمت بالا می‌برد و در نهایت گرد و غبار را وادار می‌کند تا پیش از نشستن روی سطح، مانند آب فوران‌کرده از یک آبفشان، از لایه‌های بالایی یخ پرتاب شود. این امر، ساختارهای ترک‌خورده و عنکبوت‌مانند را در اندازه ۴۵ متر تا یک کیلومتر ایجاد می‌کند.

منطقه موسوم به اینکا که به طور رسمی با نام «آنگوستوس لابیرینتوس» (Angustus Labyrinthus) شناخته می‌شود، شبکه‌ای خطی و تقریباً هندسی از برآمدگی‌ها مانند آنچه که روی زمین است را به نمایش می‌گذارد و بخشی از یک ویژگی دایره‌ای به عرض تقریبی ۵۳ مایل (۸۶ کیلومتر) است.

مقامات سازمان فضایی اروپا در بیانیه‌ای گفتند: ما هنوز دقیقاً مطمئن نیستیم که منطقه اینکا چگونه شکل گرفته، ممکن است تپه‌های شنی در طول زمان به سنگ تبدیل شده باشند. شاید موادی مانند ماگما یا ماسه از میان صفحات شکسته سنگ مریخ به بیرون نفوذ کرده و این منطقه شکل گرفته است.

جدیدترین تصاویر از  این منطقه توسط دوربین استریو با وضوح بالا مدارگرد مارس‌اکسپرس در ۲۷ ماه فوریه حدود دوماه پیش هنگام فصل پاییز مریخ ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • نمای حیرت‌انگیز اسب سیاه آسمان از نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب / عکس و فیلم
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)
  • «کامیون زباله فضایی» به یک موشک پیر نزدیک شد
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی
  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد