Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@11:54:35 GMT

کددار کردن محصولات؛ تنها راه کنترل نقدینگی در بازار

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۵۱۳۳

به گزارش اکوفارس به نقل از رادیو گفت‌وگو، دکتر مهدی امینی، مدیرکل حوزه معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت درمورد آثار مخرب افزایش نقدینگی بر اقتصاد با برنامه «گفتگوی اقتصادی» مصاحبه کرد.

امینی بخشی از افزایش نقدینگی در اقتصاد کشور را ناشی از مشکلات ساختاری و خطاهای مدیریتی دانست و گفت: رشد نقدینگی به خودی خود موضوع بدی نیست و مهم هدایت نقدینگی به بخش تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر رشد نقدینگی متناسب با رشد اقتصادی افزایش پیدا کند بسیار مثمر ثمر و منجر به تقویت پایه پول ملی و اقتصاد خواهدشد و در غیراین صورت تبعات به شدت منفی را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل حوزه معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با اذعان به وجود چالش های متعدد در حوزه تولید گفت: از طرفی صاحبان سرمایه تمایلی به ورود به بخش تولید ندارند و در خارج از این حوزه سرمایه گذاری می کنند و از طرف دیگر نظام پولی و بانکی ما هم نظام متناسبی نیست.

امینی با بیان اینکه افزایش نقدینگی منجر به افزایش پایه پولی می شود افزود: وقتی نقدینگی موجود در بازار جهت دهی نشود سرمایه گذاران هم به جای بخش مولد و صنایع در بخش غیرمولد سرمایه گذاری می کنند.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت نقدینگی در اقتصاد اظهارکرد: بخشی از این مدیریت باید توسط دولت و بخشی هم باید توسط بخش خصوصی انجام شود اما نظام ساختاری کشور ما برای تولید نقدینگی بیمار است و باید اصلاح شود که این هم وابسته به سیستم بانکی و مدیریتی کشور است.

معاون اجرایی دانشگاه صنایع و معادن ایران در رادیو گفت وگو، از ورود بانکها به سرمایه گذاری در حوزه بازار ارز و مسکن و طلا انتقاد و تأکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری و دولتهای مختلف تأکید کردند بانکها باید از سفته بازی خارج شوند و در بخش تولید سرمایه گذاری کنند.

امینی با بیان اینکه شرط ورود نقدینگی به بخش تولید، جلوگیری کامل از واردات نیست، گفت: ما باید واردات را متناسب با نیاز کشور و نه بیشتر انجام دهیم.

مدیرکل حوزه معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت با اشاره به اینکه وزارت صمت گام های مهمی در راستای شناسنامه دار کردن محصولات تولیدی و تجاری و بازرگانی برداشته است، گفت: تنها راه کنترل نقدینگی در حوزه بازار و عرضه این است که محصولات را کد دار کرد.

***دولت و نظام بانکی برای مهار نقدینگی هماهنگ شوند

دکتر رضا سهم دینی دستیار ویژه مدیرعامل بانک رفاه کارگران، از مدیران ارشد نظام بانکی و استاد دانشگاه با اظهار اینکه رشد نقدینگی در یک اقتصاد سالم با شاخص های کلان اقتصادی (تولید ناخالص ملی) همسو است گفت: دسترسی به منابع ارزی ارزان قیمت در کشورهای در حال توسعه ای چون ایران باعث شده که افزایش تولید ناخالص ملی با رشد نقدینگی تناسبی نداشته باشد.

وی افزود: تلاش های زیادی در دولت دکتر روحانی زمان دکتر طیب نیا شد تا جلوی رشد نقدینگی ولو به قیمت رکود تورمی گرفته شود تا رشد نقدینگی هدفمند شده و به سمت تولید و خدمات هدایت شود که این موضوع تا حدودی هم اتفاق افتاد و نرخ بهره کاهش یافت اما مجدداً نرخ بهره بالا رفت.

این استاد دانشگاه در رادیو گفت وگو اظهارکرد: نقدینگی سالانه حدأقل باید 20 تا 25 درصد رشد کند تا قدرت خرید مردم هم رشد کند اما معمولاً این اتفاق نمیفتد و درآمدهای ما همچنان ریالی و نامتناسب با رشد قیمتهاست که این منجر به فقیرتر شدن دهک های پایینی و ثروتمندتر شدن دهک های بالا نیز شده است.

سهم دینی با تأکید بر لزوم همکاری دولت و سیستم بانکی برای مهار و کنترل حجم بی رویه نقدینگی گفت: مقام معظم رهبری تأکید فرمودند بانک ها از بنگاه داری خارج شده و بانکداری واقعی را اعمال کنند که بانکها هم در این راستا حرکت کردند.

دستیار ویژه مدیرعامل بانک رفاه کارگران، برخی سیاست گذاری های ضعیف دولتمردان را عامل سرمایه گذاری در بخش غیرمولد دانست و افزود: بانکها به تولیدکنندگان تسهیلات می دهند اما در مقابل شاهد واردات بی رویه کالاهای مشابه تولید داخل هستیم.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه نقدینگی در همه اقتصادهای دنیا رشد می کند اما کشورها متناسب با رشد نقدینگی خود کالا و خدمات هم تولید می کنند، تأکیدکرد: ما در گام نخست برای کنترل این نقدینگی باید از واردات جلوگیری کنیم.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سرمایه گذاری رشد نقدینگی وزارت صمت بخش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۵۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه

میلاد ذهبی کارشناس ارشد تولید و بهره‌برداری از گیاهان دارویی معطر و مدیرعامل یک شرکت صنعتی در حاشیه رویداد صدرا «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: با دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز رشد در حوزه گلخانه و تولید نهاده‌های تکثیری آشنا شدیم و واحد فناور بهین رویش سبز را در این دانشگاه به ثبت رساندیم و نشاء و نهاده‌های گیاهان دارویی را تولید کردیم که ۵ استان غربی را پوشش می‌دهد. 

وی با بیان اینکه سه ماه است در حوزه ادویه ورود کرده‌ایم، افزود: ۱۴ سال در حوزه گیاهان دارویی تجربه و تخصص داریم، بنابراین ادویه‌هایی را معرفی کردیم که دارای عطر و طعم بهتر و فاقد مواد افزودنی هستند و قابلیت صادرات نیز دارند.

مدیرعامل این شرکت صنعتی در حوزه کشت و صنعت با بیان اینکه محصولات تولیدی ما ارگانیک بوده و ایزو‌های صادراتی را دارد، ادامه داد: محصولات خود را به غذا و دارو معرفی و مجوز سیب سلامت و مجوز سازمان بهداشت را اخذ کردیم. 

ذهبی با بیان اینکه ادویه‌های خاص مانند پودر پیاز داغ که دوسال ماندگاری دارد، ازجمله تولیدات جدید است، ادامه داد: برای افرادی که فشار خون بالا دارند و ممنوعیت مصرف روغن دارند این محصول بسیار مناسب بوده و در هر مکانی نیز قابل استفاده است.

وی، آویشین تولیدی شرکت متبوع خود را تنها محصولی دانست که در هر میزان حرارت تلخ نمی‌شود و گفت: صفر تا صد تولید این محصولات در همدان آغاز شده است به‌طوری‌که نهاده‌های تکثیری را تولید و در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا در نهایت به دست مصرف کننده نهایی برسد.

مدیرعامل این شرکت صنعتی با اشاره به اینکه در گیاهان دارویی ۳۵ گونه آویشین داریم، یادآور شد: ما آویشنی داریم که برای سالاد خام استفاده می‌شود و می‌تواند طعم سالاد را تغییر دهد، یعنی هم طعم‌دهنده است و هم خاصیت دارویی دارد.

ذهبی با بیان اینکه این محصولات توأمان خاصیت دارویی، مکمل غذایی و چاشنی را باهم دارند، خاطرنشان کرد: در ابن فرآیند از گیاهانی استفاده می‌کنیم که مردم تاکنون طعم آن را تجربه نکرده و از خاصیت دارویی آن بهره نبرده‌اند، به نحوی که جمع این اتفاقات می‌تواند یک اتفاق جدید باشد.
 
وی با اشاره به اینکه از سراسر کشور نمایندگی قبول می‌کنیم و افراد می‌توانند فروش اینترنتی را با این محصولات آغاز کنند، تشریح کرد: در بخش فروش، قیمت‌های سه‌گانه تعریف شده تا مصرف‌کننده یا نماینده براساس شیوه فعالیت خود آن را تهیه و به فروش برساند.

مدیرعامل این شرکت صنعتی تأکید کرد: در حوزه گیاهان دارویی صادرات به کشور‌های آلمان، عمان و کشور‌های حوزه خلیج فارس انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟