Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:04:08 GMT

کارگر ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش خانه را چطور جور کند؟

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۶۸۳۸

کارگر ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش خانه را چطور جور کند؟

یک مقام مسئول کارگری با بیان اینکه ۵۰ درصد دستمزدی که کارفرما به کارگر می پردازد صرف هزینه مسکن و اجاره بها می شود، گفت: مگر کارگر چقدر حقوق می گیرد که دو میلیون تومان اجاره خانه بدهد و ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش جور کند؟

علی اصلانی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیان دغدغه های جامعه کارگری و تاکید بر حمایت از کارگران اظهار کرد: امروز بزرگترین مشکل جامعه کارگری که با آن دست به گریبان است، بحث امنیت شغلی و قراردادهای کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبود امنیت شغلی، کارگران را بسیار آزار می دهد و برکار و تولید  و زندگی آنها اثر می گذارد.

وی ادامه داد: مهمترین شاکله قانون کار تبصره یک ماده ۷ است که قانونگذار به خوبی پیش بینی کرده است. قرار بود دولتها بلافاصله بعد از ابلاغ و اجرای قانون کار آیین نامه تبصره یک ماده ۷ را نوشته و ابلاغ کنند ولی از سال ۱۳۶۹ تاکنون اقدامی در این جهت صورت نگرفته و امروز به جایی رسیده ایم که ۹۳ درصد نیروهای کار در بخشهای کشاورزی، صنعت، خدمات و انجمن های صنفی قرارداد موقت هستند.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه ما به وزارت کار پیشنهاد داده و برای تدوین آیین نامه مذکور اعلام آمادگی کرده ایم، افزود: متاسفانه رواج قراردادهای موقت دست برخی کارفرمایان را باز گذاشته تا با نیروی کار قرارداد یک ماهه و سه ماهه و شش ماهه ببندند در حالی که این کار امنیت شغلی کارگر را بر هم زده و تاثیر خود را در زندگی و معیشت خانوارهای کارگری گذاشته است؛ لذا تا زمانی که آیین نامه تبصره یک ماده ۷ تدوین نشود با مشکل قرادادهای کار روبه رو هستیم.

اصلانی با طرح این پرسش که در شغل هایی که ماهیت مستمر دارند قرارداد موقت چه معنایی دارد؟ ادامه داد: تبصره دو ماده ۷ قانون کار به کارهای غیر مستمر اشاره کرده و کارهایی مثل ساختمان سازی، نقاشی و پیمانکاری را تعریف کرده است منتها در سال ۱۳۷۵ کارفرمایان فشار آوردند و اینطور القا شد که قانون کار مانع اشتغال است و لذا تبصره یک ماده ۷ را ملغی و تبصره دو را پررنگ کردند تا جایی که در سالهای اخیر به تدریج از ۱۳ میلیون کارگر مشمول قانون کار در ایران ۹۳ درصد دارای قرارداد موقت هستند.

وی گفت: اگر مقام معظم رهبری در سخنرانی خود از شأن و منزلت، امنیت شغلی، مسکن و بیمه کارگر سخن می گویند همه نشان از دغدغه های ایشان نسبت به جامعه کارگری و آماری است که به دست معظم له رسیده است.

به گفته این مقام مسئول کارگری، وقتی کارگر داخل کارخانه امنیت شغلی ندارد، افزایش تولید محقق نمی شود و بهره وری مورد نظر کارفرما به دست نمی آید در صورتی که اگر احساس امنیت کند، در انگیزه کار، کیفیت کالای تولیدی، بهره وری و آینده تامین اجتماعی اثرگذار است.

اصلانی در بخش دیگری از گفت وگو با ایسنا، به موضوع مسکن کارگران اشاره کرد و گفت: در قانون کار در بخش رفاهیات آمده است کارفرما اگر می خواهد دغدغه ورود و خروج کارگر به محل کار یا بازگشت به خانه را نداشته باشد، موظف است برای کارگر خود با حمایت دولت مسکن بسازد. این بخش از قانون اوایل اجرا شد و عده ای از کارخانه ها در داخل یا نزدیکی آن برای کارگران مسکن ساختند ولی به مرور زمان دیگر اجرا نشد و امروز مسکن کارگری با وضعیتی که پیش آمده به مشکل خورده است.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه ۵۰ درصد دستمزدی که کارفرما به کارگر می پردازد صرف هزینه مسکن و اجاره بها می شود، اظهار کرد: با گرانی هایی که در دو سه سال اخیر در بازار مسکن ایجاد شده و قیمتهایی که سر به فلک کشیده، خانه پیدا کردن برای کارگر مصیبت شده است؛ مگر کارگر چقدر حقوق می گیرد که دو میلیون تومان اجاره خانه بدهد و ۱۵۰ میلیون تومان پول پیش را از کجا بیاورد؟

این مقام مسئول کارگری با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مساله بیمه کارگران گفت: بر اساس آماری که وزارت کار اعلام کرده در سطح کشور ۵ تا ۶ میلیون کارگر بیمه اجباری نیستند یعنی در واقع بیمه ندارند و این تعداد کارگر حداقل مزد را هم نمی گیرند و شاید یک میلیون تومان حقوق داشته باشند ولی چون وضعیت اشتغال خوب نیست و نرخ بیکاری بالا است و عرضه و تقاضا با هم نمی خواند ناچار برای از دست ندادن شغل خود با این شرایط به کار ادامه می دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حقوق و دستمزد کارگران تامين اجتماعي بيمه قیمت مسکن ساخت و ساز اجاره خانه كارخانه وزارت کار نرخ بیکاری قرارداد کار کمک معیشت بهره وري دستمزد امنيت شغلي توليد كارفرما اشتغال قانون کار بیمه اجباری هزینه زندگی هفته کارگر تبصره یک ماده ۷ میلیون تومان امنیت شغلی قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۶۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره ۴۵ شهید کارگر در تربت جام برگزار شد

به مناسبت روز جهانی کارگر یادواره ۴۵ شهید کارگر شهرستان تربت جام در محل مسجد حضرت موسی بن جعفر(ع) این شهرستان برگزار شد‌. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تربت جام، به مناسبت روز جهانی کارگر یادواره 45 شهید کارگر شهرستان تربت جام با حضور خانواده شهدا و ایثارگران، فرماندار، امامان جمعه و جماعات، مسئولان قضایی، اجرایی، نظامی و انتطامی،کارگران و اقشار مختلف مردم به همت ستاد گرامی داشت هفته بزرگداشت کار و کارگری و بسیج کارگری باشکوه خاصی در محل مسجدحضرت موسی بن جعفر(ع) این شهرستان برگزار شد‌.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تربت جام با گرامیداشت یاد و خاطره 45 شهید حوزه کار و کارگری و بزرگداشت روز کارگر و تقارن آن با هفته مقام معلم و سلامت، افزود: شهدا بالاترین مقام را در نزد خداوند دارند و  ما نیز در مقابل شهدا و خانواده آنان و مجاهدین عرصه اقتصادی سر تعظیم می‌کنیم، شهدا در بهترین موقعیت قرار دارند و خداوند عاشق شهدا است.

حجت الاسلام غلامی افزود: دشمن مدام در حال طراحی نقشه برای نابودی جمهوری اسلامی است و تنها راه مبارزه با دشمنان جهاد و مبارزه است، عرصه کار و کارگری و عرصه تلاش و کوشش در کشور ایجاد قدرت می‌کند و قدرت هر نظام به بخش کارگری است.

وی ادامه داد:قوام جامعه به کار جهادی است اما مدیران در حوزه کار و کارگری باید امنیت شغلی، بیمه و مهارت افزایی کارگران را فراهم کنند.

غلامی خطاب به کارگران خاطرنشان کرد: کارگران باید به کار خود ارزش قائل شوند،کار را امانت بدانند و از کم کاری پرهیز کنند و در محیط کار انضباط و احساس مسئولیت داشته باشند.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟
  • دلالان در پی حذف ماده ۲۷ قانون کار هستند
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • وجود ۶۰ هزار کارگر بیمه‌شده در شهرستان رفسنجان
  • فعالیت اقتصادی ۲۴۰ هزار بیمه شده کارگری در سیستان وبلوچستان
  • همه عرصه‌های کارگری عرصه جهاد است
  • در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند
  • یادواره ۴۵ شهید کارگر در تربت جام برگزار شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند