Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@21:06:20 GMT

یک عامل موثر در بروز بیماری های خودایمنی

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۴۵۱۳

یک عامل موثر در بروز بیماری های خودایمنی

به گزارش ایسنا، متخصصان در این مطالعه معتقدند که صحیح مسواک زدن علاوه بر آنکه بوی بد دهان را از بین می برد می تواند از خطر ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید بکاهد.

در این بررسی جدید آمده است: بروز بیماری های خود ایمنی که موجب ورم و درد مفاصل می شود، ممکن است با باکتری های ناسالم موجود دهان در ارتباط باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بررسی مرکز آکادمیک دندانپزشکی در آمستردام ۵۰ فرد مبتلا به آرتریت روماتوئید و ۵۰ بیمار مبتلا به درد التهابی مفاصل مورد آزمایش قرار گرفتند. آنان باکتریهای موجود در زبان، بزاق و پلاک دندانی داوطلبان را بررسی و آنها را با ۵۰ فرد سالم مقایسه کردند.

محققان مشاهده کردند: در مبتلایان به آرتریت روماتوئید و افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار داشتند، میزان بیشتری از دو نوع باکتری از جمله یک باکتری شناخته شده در ایجاد التهاب مزمن در بدن وجود داشته است.

در این بررسی تاکید شده است: رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند از تجمع باکتریهای مضر جلوگیری کرده و خطر ابتلا به این قبیل از بیماری ها را کاهش دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، محققان تاکید کردند: بررسی های ما نشان می دهد که باکتری های دهان می توانند در شروع بیماری آرتریت روماتوئید نقش داشته باشند.

منبع: الف

کلیدواژه: آرتریت روماتوئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۴۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»

آرتریت پسوریاتیک زمانی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی بدن باعث التهاب مفاصل و ساختارهای اطراف (آنتزها) که به استخوان متصل است، شود.

به گزارش ایسنا، حدود یک سوم افرادی که پسوریازیس دارند به آرتریت پسوریاتیک مبتلا می‌شوند. علایم ممکن است شدید بوده و به سرعت بدتر شوند یا می‌توانند خفیف باشند و طی سالیان و به آهستگی وخیم شوند.

علایم

علایم این بیماری می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۱) درد و سفتی مفاصل: آرتریت پسوریاتیک می تواند این قسمت‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد:

- مچ پا

- زانو

- انگشتان

- انگشتان پا

- پایین کمر

همچنین احتمال سفت شدن مفاصل در اول صبح یا بعد از مدتی استراحت بیشتر است.

۲) گرمی و تورم مفاصل: همراه با درد، التهاب می تواند مفاصل شما را متورم کند.

۳) مشکلات ناخن: آرتریت پسوریاتیک معمولاً باعث ایجاد تغییراتی در ناخن ها می شود از جمله سوراخ شدن، شکستن یا حتی جدا شدن ناخن.

۴) درد پایین کمر: برای حدود ۲۰ درصد از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک، التهاب باعث ایجاد مشکلاتی در مفاصل بین مهره‌ها می‌شود؛ وضعیتی به نام «اسپوندیلیت». همچنین باعث التهاب مفصل «خاجی‌تهیگاهی» می‌شود.

۵) آماس انگشت: این زمانی است که کل انگشتان دست یا پا متورم می شوند. علایم آماس انگشت می تواند به پزشکان کمک کند تا آرتریت پسوریاتیک را از آرتریت روماتوئید تشخیص دهند.

۶) مشکلات چشمی: در برخی موارد، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مشکلات چشمی را تجربه می کنند. همان فرآیند التهابی که باعث مشکلات مفصلی می شود می تواند به سایر نواحی بدن مانند چشم ها نیز آسیب برساند.

۷) درد پا: دو مورد از رایج‌ترین قسمت‌های بدن برای یافتن آرتریت پسوریاتیک در تاندون آشیل است که بین ماهیچه ساق پا و پاشنه یا پایین پای شما قرار دارد.

۸) درد آرنج: التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک می تواند باعث درد در آرنج نیز شود.

۹) خستگی: حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک احساس خستگی می کنند که بر فعالیت های روزانه آنها تأثیر می گذارد. این وضعیت ناشی از التهاب ناشی از آرتریت پسوریاتیک است.

۱۰) مشکل در حرکت دادنِ دست و انگشتان: تورم و درد مفاصل که ممکن است با آرتریت پسوریاتیک همراه باشد، می‌تواند حتی کارهای ساده و روزمره را سخت کند.

به گزارش «وب ام دی»، اگر هر یک از علایم بالا را دارید، به خصوص اگر پسوریازیس دارید یا در خانواده شما شایع است، با پزشک یا روماتولوژیست خود در مورد آنچه در حال وقوع است، صحبت کنید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • عامل جنایت گاندی نمی‌دانست قاتل است | گفت و گو با متهم
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد