Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@03:59:17 GMT

راه اندازی آزمایشگاه تختصصی کنترل کیفیت آب شرب فیروزآباد

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۱۶۵۵۷

راه اندازی آزمایشگاه تختصصی کنترل کیفیت آب شرب فیروزآباد

به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزآباد، محدودیت منابع آب نیاز روزافزون به آب شرب تولید فاضلاب های حاصل از فعالیت‌های گوناگون آلودگی های بیش از حد و بیش از پیش آبها و افزایش بیماریهای مرتبط با آب غیر بهداشتی موجب می‌شود که کیفیت آب جهت مصارف مختلف به ویژه آب آشامیدنی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

به همین منظور یکی از برنامه‌های عمران شهری تامین آب سالم و مطابق با استانداردهای بین‌المللی، مطابق با ایجاد سیستم های جمع آوری و تصفیه می‌توان خطر جدی برای آب های زیرزمینی و سطحی و نهایتاً محیط زیست به شمار آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه ریزی اصولی و علمی در زمینه کنترل کیفی منابع آب

به این ترتیب حفظ کیفیت محیط زیست به ویژه منابع آب شرب، پیشگیری از آلودگی آب ها و به کارگیری شیوه‌های مناسب تصفیه آب و فاضلاب نیازمند یک برنامه ریزی اصولی و علمی در زمینه کنترل کیفی منابع است.

در رئوس این برنامه ها مواردی مانند شناخت و ارزیابی منابع آلوده کننده آب و ظرفیت پذیرش آلاینده ها توسط منابع آب نشان داده می‌شود.

اندازه گیری پارامترهای تعیین کننده کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب، تجزیه و تحلیل نتایج کسب شده و ایجاد تاسیسات تصفیه خانه آب و فاضلاب و بالاخره انجام طرح هایی در زمینه بهبود کیفیت آب و پیشگیری و کنترل آلودگی ها قرار دارند.

در راستای اجرای این اهداف نخستین گام در ایجاد مراکز آزمایشگاهی مجهز و ترتیب پرسنل کارآزموده این است که بتوانند مسئولیت کنترل کیفیت آب و فاضلاب را در بخش‌های مختلف بهره گیرند.

خروج از مدار بهره‌برداری سه حلقه چاه در سالیان پیش

شهرستان فیروزآباد که در سالیان اخیر به دلیل وجود جاده ترانزیت فیروزآباد - جم و عسلویه و تردد کامیونهای بار محصولات نفتی، با واژگون شدن یکی از کامیونها و سرازیر شده مواد شیمیایی و نفتی موجب شد سه حلقه چاه آب شرب که در حال بهره‌برداری بود به دلیل آلودگی از مدار خارج کند که دغدغه بسیاری را برای مسئولان و مردم به همراه داشت.

خروج این سه حلقه چاه در سالیان پیش که بارندگی بسیار مطلوب بود و کمبود آب در این شهرستان وجود نداشت موجب چالش‌ها و تبعات فراوانی گردید.

از این رو اداره آب و فاضلاب در صدد راه اندازی آزمایشگاهی مجهز شد که امروز نتیجه آن با ایجاد و راه اندازی این آزمایشگاه همراه بوده است .

آزمایشگاه تخصصی کنترل کیفیت آب شرب فیروزآباد راه اندازی شد

علی رضا اکبری در گفت و گو با خبرنگار فارس در فیروزآباد از راه اندازی آزمایشگاه تختصصی کنترل کیفیت آب شرب امور آب و فاضلاب شهرستان فیروزآباد خبر داد و اظهار داشت: برای نخستین بار است که آزمایشگاه تخصصی تشخیص کیفیت آب شرب به متظور پایش دائمی پارامترهای شیمیایی و همچنین بررسی وضعیت آب شرب تولیدی از منظر آلودگی میکروبی ، در شهرستان فیروزآباد ایجاد میگردد.

وی با اشاره به این که کیفیت آب شرب ، اولویت و خط قرمز در شرکت‌های آب و فاضلاب می باشد، افزود : اعتباری که بابت آماده سازی ساختمان این آزمایشگاه هزینه شده بالغ بر ۳۱۰ میلیون تومان بوده که از محل اعتبارات داخلی شرکت آبفا فارس تامین شده است.

مدیر آبفا فیروزآباد ادامه داد: تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی استقرار یافته در آزمایشگاه جدید ، از پیش در شرکت آبفا روستایی خریداری شده بود که اگر قرار بود این تجهیزات به نرخ امروز  تهیه گردد، بالغ بر ۲ میلیارد تومان اعتبار جهت خرید تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی مورد نیاز بود.

آزمایش ۱۸ پارامتر شیمیایی در آزمایشگاه تخصصی فیروزآباد

اکبری اضافه کرد: این آزمایشگاه ضمن برخورداری از پیشرفته ترین امکانات پایش ، ماهیانه بالغ بر ۲۵۰ نمونه از شبکه داخلی ، منابع تولید آب و مخازن ذخیره شهرهای فیرزآباد و میمند و همچنین روستاها حوزه شهرستان را از منظر آلودگی به باکتری اشریشیاکلی مورد بررسی قرار داده و ۱۸ پارامتر شیمیایی از قبیل سختی، کلرور، نیترات ، نیتریت ، سولفات ، کلسیم ، منیزیم ، هدایت الکتریکی ، رنگ ، ph و کدورت آب را مورد آزمایش قرار می دهد.

وی بیان داشت: این آزمایشگاه همچنین نمونه‌های میکروبی و شیمیایی آب شهرهای کوار و فراشبند را نیز مورد پایش قرار می‌دهد.

مدیر امور آبفا فیروزآباد در پایان این خبر به مردم شهرستان فیروزآباد اطمینان داد ، خادمان آنها در امور آبفا سلامتی آحاد افرادی که از آب تولیدی این امور استفاده می نمایند را با هیچ چیزی تاخت نزده و مردم با طیب خاطر از سلامت آب ، آن را مورد استفاده قرار دهند.

اینک راز شناسایی منابع مورد استفاده و نحوه و ویژگیهای نمونه برداری شرب با به کارگیری روش‌های مناسب آنالیز برای پارامترهای کیفی نمونه در آزمایشگاه تخصصی فیروزآباد آغاز شده و با این اقدام جای نگرانی را از مردم این شهرستان در خصوص آب شرب آلوده گرفت و با اعمال شیوه های کنترل، بازنگری و پایش دغدغه مردم این منطقه را به حداقل رسانید.

انتهای پیام/k

منبع: فارس

کلیدواژه: راه اندازی آزمایشگاه آب شرب فیروزآباد علیرضا اکبری فارس شهرستان فیروزآباد آزمایشگاه تخصصی کنترل کیفیت آب کیفیت آب شرب آب و فاضلاب راه اندازی منابع آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۶۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها کذب است

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم وطن خواه، در پاسخ به این اظهارات که برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی برگه‌های تقلبی آزمایش صادر می‌کنند، چند نکته متذکر شد.

وی در خصوص هزینه‌های آزمایشگاهی تصریح کرد: نرخ رشد تعرفه خدمات آزمایشگاهی طی چند سال گذشته رو به رشد بوده به طوری که در بخش خصوصی که حدود هشتاد درصد خدمات آزمایشگاهی را ارائه می‌دهند با در نظر گرفتن اجزای فنی و حرفه‌ای به طور متوسط در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲.۷ درصد، در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۴.۹ درصد و امسال بیشترین رشد که حدود ۳۸.۳ درصد است را داشته‌ایم.

وطن خواه ادامه داد: از سال ۱۳۹۷ تا کنون ارز دولتی به کیت‌های آزمایشگاهی تخصیص داده شده و تا این لحظه این تخصیص ادامه دارد.

وی گفت: در مراکز دولتی تجهیزات آزمایشگاهی طی چند سال گذشته در قالب تخصیص‌های اعتباری، کمک‌های هیئت امنای صرفه جویی ارزی و همچنین پروژه ICERP1 و ICERP2 در حد مطلوبی نوسازی شده‌اند.

وطن خواه ادامه داد: به علاوه تعاملات تنگاتنگی با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در خصوص تأمین و تولید تجهیزات، کیت، مواد و ملزومات آزمایشگاهی با کیفیت تولید داخل در راستای کاهش هزینه‌ها انجام شده است.

وی در مورد ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها افزود: تمامی آزمایشگاه‌های کشور توسط مدیریت امور آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و حسب مورد آزمایشگاه مرجع سلامت به طور دائمی تحت کنترل و نظارت بوده و چک لیست‌هایی بسیار سختگیرانه و تخصصی مطابق با استانداردهای ایزو ۱۵۱۸۹ و قوانین و آئین نامه‌های کشوری برای ارزیابی آزمایشگاه‌ها وجود دارد که مدام در حال بازنگری است.

وطن خواه افزود: گزارش‌های ممیزی‌ها و ارزیابی‌های دوره‌ای آزمایشگاه‌ها به عنوان بخشی از برنامه عملیاتی دانشگاه‌ها به طور منظم به آزمایشگاه مرجع سلامت ارسال می‌گردد.در ممیزی‌ها و بازرسی‌های مرتبط با آزمایشگاه‌ها با تکنیک‌های خاص ممیزی به طور ویژه به وجود سوابق انجام آزمایش‌ها و مستندات مرتبط توجه می‌گردد.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت ادامه داد: همچنین در صورت دریافت هرگونه گزارش مبنی بر تخلف یا نارضایتی از عملکرد آزمایشگاه‌ها، مورد به طور ویژه پیگیری گردیده و در صورت اثبات تخلف پیگیری‌های قانونی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ارزیابی‌های خارجی کیفیت حداقل سه نوبت در سال به صورت الزامی در آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.

وطن خواه خاطر نشان کرد: اولین و بیشترین چک لیست‌های نظارتی در نظام سلامت در حوزه آزمایشگاه تدوین و به کار گرفته شده است و در حوزه استانداردهای آزمایشگاهی کشور ما جزو پیشروان منطقه EMRO بوده و از نظرات مشورتی اساتید آزمایشگاه مرجع سلامت در سایر کشورهای این حوزه استفاده می‌شود.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت افزود: رعایت کدهای اخلاقی شاغلین حرف پزشکی و رعایت منشور حقوق مراجعین به آزمایشگاه، از مواردی است که در بازدیدهای آزمایشگاه‌ها، همکاران ارزیاب موظف به احراز آن در مورد کارکنان آزمایشگاه هستند.

وطن خواه تاکید کرد: سوای موارد مذکور شأن و منزلت همکاران تلاشگر ما در حوزه آزمایشگاه‌ها در سطوح مختلف به دور از موارد ادعایی گفته شده می‌باشد و اینگونه اظهار نظرها بدون ارائه مستندات موجب سلب اعتماد عموم از آزمایشگاه‌ها می‌گردد که حدود ۷۰ درصد خدمات پزشکی وابسته به نتایج آنها است.

وی افزود: لازم به ذکر است مانند سایر حوزه‌ها در صورت ارائه هرگونه مستندات به صورت موردی در خصوص تخلفات آزمایشگاه‌ها موارد قابل بررسی و در صورت اثبات قابل پیگیری است ولی بسط این موارد به این شکل به جامعه آزمایشگاهی قابل قبول نبوده و به شدت آن را تکذیب می‌کنیم.

کد خبر 6088177 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • انعقاد ۱۸۲ قرارداد با سرمایه‌گذاران در شهرک‌های صنعتی فیروزآباد
  • ادعای صدور برگه‌های تقلبی توسط آزمایشگاه‌ها کذب است
  • راه‌اندازی چهار ایستگاه سنجش کیفیت هوا در کرمانشاه
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت
  • خشت‌گذاری مدرسه ۶ کلاسه در محله فیروزآباد اشکذر
  • شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه
  • راه‌اندازی چهار ایستگاه سنجش کیفیت هوا در دستور کار
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم