Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، شب گذشته همزمان با سومین شب از لیالی قدر اماکن مقدس در ایران، عراق و سوریه مملو از جمعیت بود و همه با نوای یا حسین (ع) و یا مهدی (عج)، برای فرج مهدی موعود دست‌های دعا را رو به آسمان بلند کردند.

 

حرم امام حسین (ع) در شب بیست و سوم ماه رمضان

 

در این شب پرفضیلت بسیاری از عاشقان حسینی به کربلا مشرف شده بودند و حرم امام حسین (ع) از لحظه اذان مغرب پذیرای جمعی از زوار بود؛ به طوری که زوار پس از افطار و اقامه نماز به سوی ضریح امام حسین (ع) مشرف شدند و پس از زیارت و دعای دسته‌جمعی، دعای جوشن کبیر را قرائت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حرم حضرت عباس (ع) در آخرین شب قدر و قرائت دعای جوشن کبیر در کربلا

همچنین در بین‌الحرمین و کنار حرم‌ حضرت عباس (ع) نیز جمعی از زور دعای جوشن کبیر را قرائت کرده و در خلال الغوث‌های خود در کنار خلاص شدن از آتش جهنم و عذاب الهی، برای رهایی از کرونا نیز دست به دعا شدند.

 

همچنین برخی از مردم عراق که در شب بیست و سوم ماه رمضان به کربلا مشرف شده بودند، در کنار سایر مردم کربلا در دسته‌های عزاداری شرکت کردند و هروله کنان به سوی ضریح حرم عباسی و حسینی حرکت کرده و دعای فرج را در جوار حرم ارباب زمزمه کردند.

 


حضور هیأت فرج در کربلا همزمان با آخرین شب قدر

علاوه بر این، یکی از هیأت‌های کربلا که در شب بیست و سوم ماه رمضان به حرم ارباب مشرف می‌شوند، هیأت الفرج است که همه با پرچم‌های سبزرنگی مزین به نام حضرت مهدی (عج) و اللهم عجل لولیک الفرج به حرم ارباب تشرف می‌یابند.

 

مناجات‌خوانی زائران پاکستانی در بین‌الحرمین

همچنین برخی از زائران پاکستانی که همراه با کاروان‌هایی برای شب‌های قدر خود را به کربلا رسانده بودند، با حضور در بین‌الحرمین به مناجات‌خوانی پرداخته و برای غربت ائمه اطهار (ع) و شهدای دشت کربلا عزاداری کردند.

 

شب گذشته این هیأت حال و هوای جوار ضریح امام حسین (ع) را متحول کرد؛ به طوری که در کنار ضریح نوای «لبیک یا مهدی، لبیک یا حسین» طنین‌انداز شد و زائران نیز همراه با آنها خواستار ظهور مهدی فاطمه شدند.

 

نوای لبیک یا حسین در سحرگاه بیست و سوم ماه رمضان

در نجف اشرف نیز مراسم احیای شب قدر از ساعت ۲۳ به وقت عراق آغاز شد و در ایوان نجف زائران به قرائت دعای جوشن کبیر پرداخته و پس از آن قرآن‌ها را بر روی سر گرفته و هنگام بعلّی به سوی حرم امیرالمؤمنین (ع) طلب مغفرت کردند و اشک از دیدگانشان جاری شد.

علاوه بر این، در لحظه اذان صبح بیست و سوم ماه رمضان، هیأت‌های عزاداری با در دست داشتن پرچم‌های سبز و مشکی، به سوی حرم مولا حرکت کردند و پس از زیارت، دعای فرج را به صورت دسته جمعی قرائت کردند و در پایان نیز چندین بار سوره قدر در جوار ضریح حرم علوی طنین‌انداز شد.

 

 

در کاظمین نیز با توجه به اعمال برخی از محدودیت‌ها، زائران بسیاری به حرم امامین جوادین(ع) مشرف شده بودند و با رعایت نسبی فاصله اجتماعی به عزاداری و قرائت دعای جوشن کبیر پرداختند.

با آغاز مراسم احیای شب بیست و سوم ماه رمضان در حرم امامین جوادین (ع)، هر لحظه بر تعداد زائران افزوده می‌شد؛ تا جایی که دیگر حتی جایی برای نشستن هم نبود و همه صحن‌های حرم مملو از جمعیت شده بود. مردم کاظمین و شهرهای اطراف به ویژه بغداد با همراه داشتن قرآن‌هایی در ورودی‌های حرم و حتی بیرون از حرم نشسته بودند و آخرین شب از لیالی قدر را تا حوالی سحر احیا گرفتند.

 

سامرا نیز با توجه به اینکه یکی از شهرهایی است که بیشتر افراد  ساکن در آن را از برادران اهل سنت تشکیل می‌دهند، نسبت به سایر اعتاب مقدسه عراق خلوت‌تر بود. با این وجود، جمعی از عاشقان ائمه اطهار (ع) در سامرا حضور یافته و در جوار حرم امامین عسکریین (ع) و خانه امام زمان (عج) آخرین شب از لیالی قدر را احیا گرفتند.

 

در سوریه نیز مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان در صحن حرم عمه سادات برگزار شد و نماینده ولی فقیه در سوریه به سخنرانی و احیای آخرین شب قدر پرداخت.

 

در آخرین شب از لیالی قدر، بسیاری از شیعیان در جوار حرم‌های مطهر ائمه معصوم (ع) این شب را احیا داشته و به زیارت و نیایش پرداختند. البته در ایران اسلامی نیز با وجود اعمال برخی محدودیت‌ها، اماکن مقدس به ویژه حرم امام رضا (ع) مملو از جمعیت بود و زائران با رعایت نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی به قرائت دعای جوشن کبیر و احیای این شب پرفضیلت پرداختند و در حوائج خود در کنار ظهور امام زمان (عج) برای رهایی جهان از کرونا دعا کردند.

 

به گزارش فارس، شب بیست و سوم ماه رمضان در روایات به عنوان شبی است که سرنوشت و مقدرات یک سال افراد تثبیت می‌شود. در این شب بسیاری از شیعیان با تشرف به اماکن مقدس و حرم‌های ائمه اطهار (ع)، آنها را واسطه مغفرت و آمرزش می‌کنند و به شب‌زنده‌داری و مناجات‌خوانی می‌پردازند. در این شب زیارت امام حسین (ع) بسیار سفارش شده است اما عاشقان حسینی در ایران اسلامی بیش از ۱۴ ماه است که از نعمت زیارت حسینی محروم هستند و شیوع کرونا مانع از حضور عاشقان در عتبات شده است. این امر در حالی است که در سال‌های قبل از کرونا هزاران ایرانی در این ایام به کربلا مشرف می‌شدند و در حرم ارباب این شب‌ها را احیا می‌گرفتند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق شب بیست و سوم ماه رمضان حرم رضوی حرم حسینی حرم علوی شب قدر کربلا شب بیست و سوم ماه رمضان قرائت دعای جوشن کبیر شب از لیالی قدر ماه رمضان آخرین شب قدر حرم ارباب امام حسین حرم امام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۱۷۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

 جامعه عشایری لرستان هر ساله با آغاز بهار، فصل جدید از زندگی خود را با کوچ به سمت مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند تا سبزه زار‌های پهناور این سرزمین علاوه بر اینکه سکونتگاهی پرجلوه و منحصر به فرد برای این خانوار‌ها باشد چراگاهی غنی نیز برای دام‌ها و احشام آنان باشد.

استان چهار فصل لرستان به دلیل شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، طبیعتی بهره‌مند از مواهب الهی دارد که این طبیعت پر سخاوت در فصل بهار به یمن آب و هوای مناسب و بارش‌های مطلوب همواره زیستگاهی مناسب برای زندگی عشایری به شمار می‌رود.

از طرفی عشایر لرستان نیز ظرفیتی با توانمندی‌های قابل توجه در این سبک و ساختار زندگی هستند که به خوبی توانسته اند ارتباطی تنگاتنگ با طبیعت برقرار کنند و همچون فرزندانی قدردان، زندگی خود را به خوبی در آغوش طبیعت سپری می‌کنند و قدردان این بذل و بخشش طبیعت هستند.

زندگی عشایری در لرستان بخشی از فرهنگ غنی و معرف همت و سختکوشی این قشر از مردمان است تا با استقامتی بهره گرفته از سترگی کوه‌ها و طبیعت هزار توی این استان زندگی سخت عشایری را به نمایش بگذارند و اکنون بار دیگر زمانی فرا رسیده است که صدای زنگوله‌های کوچ در میان کوه و دشت لرستان بانگ رحیل سر دهد.

جامعه عشایری لرستان با تمام سختی‌ها و دوری از زندگی مدرن امروزی، اما سهم قابل توجهی از تولیدات و چرخه تولید را در این استان ایفا می‌کند و حدود ۱۴ هزار خانوار این قشر زندگی توام با صلابت را می‌گذرانند.

زندگی عشایری نمونه‌ای بارز از انسجام و همدلی را به دیگر اعضای جامعه نمایش می‌دهد به نحوی که سختی‌ها و قاعده مندی آن به تک تک اعضای این جامعه آموخته است که همه باید با تقسیم کار، سهمی برعهده بگیرند و همچون یک پیکر واحد در دل طبیعت زندگی خود را اداره کنند.

اعضای خانواده عشایری به معنای واقعی تکه‌هایی جدانشدنی از سختی معمای زندگی هستند و پویایی و نشاط این سبک زندگی، وابسته به ایفای نقش تمام افراد خانواده است.

مردان عشایر همچون کوه‌های ستبر طبیعت لرستان نقش ستون این خانواده‌ها را ایفا می‌کنند و پنجه در پنجه کوه و دشت این دیار به دامپروری، کشاورزی و اداره زندگی می‌پردازند، اما مهمترین نقش را زنان بعنوان سالار زندگی عشایری بر عهده دارند.

زن عشایر با انبوهی از مسوولیت‌ها علاوه بر ایفای نقش مادری و همسری، همراهی بی بدیل و دوشادوش مردان ایل دارد که اگر نباشد یک پای کوچ و زندگی می‌لنگد و بدون اغراق تداوم زندگی کوچ نشینی ممکن نخواهد بود.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

آغاز کوچ بهاره ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری لرستان

مدیرکل امور عشایری لرستان گفت: کوچ ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری استان از ابتدای اریبهشت ماه آغاز شده است که از مناطق قشلاقی ایلام، خوزستان و جنوب استان به مناطق ییلاقی شمال و مرکز لرستان می‌باشد.

هوشنگ نورمحمدی بیان کرد: ۸۳ هزار و ۷۳۹ نفر در قالب ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار، جامعه عشایری لرستان را تشکیل می‌دهند که حدود ۸۰۰ خانوار عشایر استان همدان نیز در مسیر کوچ بهاره به مدت یک ماه از مراتع استان جهت تغذیه دام‌ها استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: عشایر استان یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند و به دامپروری، پرورش زنبور عسل، کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات باغی و زراعی و صنایع دستی مشغول هستند و حدود یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات لرستان را تحت مالکیت خود دارند.

وی با بیان اینکه عشایر لرستان ۲۵ درصد گوشت استان را تولید می‌کنند اظهار داشت: این قشر سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزار تن مواد لبنی، هزار تن شیر، ۱۵۰ تن عسل، و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند و یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند.

نورمحمدی با اشاره به اینکه جامعه عشایری لرستان پنج درصد جمعیت لرستان را تشکیل می‌دهد گفت: حدود ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر لرستان کوچ رو هستند و ۶ ماه از سال را در مناطق قشلاقی شمال ایلام، خوزستان و جنوب استان مستقر می‌شوند.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری لرستان در قالب ۱۳ ایل و ۱۵ طایفه در استان به زندگی عشایری ادامه می‌دهند، عنوان کرد: مهمترین طوایف عشایری استان را ایل‌های بالاگریوه، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند تشکیل می‌دهند.

بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان

مکاتبه در راستای تامین هزینه کوچ خودرویی و امنیت عشایر

مدیرکل امور عشایری لرستان با اشاره به لزوم تامین امنیت عشایر استان ادامه داد: مکاتبات لازم با فرماندهی انتظامی و بسیج ناحیه عشایری لرستان انجام و امنیت ایلات عشایر در مناطق مختلف تامین شده است.

نورمحمدی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کوچ عشایر لرستان توسط خودرو‌های حمل بار انجام می‌شود افزود: هزینه سنگین حمل و نقل برای عشایر استان در مواردی بسیار سخت است، اما تنها تعداد محدودی از آنها، جهت استفاده از مراتع میان بند، کوچ سنتی را انتخاب می‌کنند که در راستای رفع این مشکل و در خصوص هزینه‌های سنگین کوچ، مکاتباتی با راهداری استان انجام شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات کوچ در لرستان طی چند سال گذشته با توجه به افزایش قیمت زمین این است که مکان‌های ایل راه و محل اطراق عشایر توسط مالکان تملک و منجر به مشکلات و اختلافاتی شده و در این راستا چندین پرونده قضایی نیز تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌های عشایری قبل از شروع کوچ انجام شده است گفت: شغل اصلی عشایر لرستان دامپروری و زندگی آنها متکی به آب و مراتع است که با توجه به بارندگی‌های امسال وضعیت مراتع و رودخانه‌های استان مطلوب می‌باشد.

مرمت ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری

مدیرکل امور عشایری لرستان همچنین گفت: طی سال گذشته ۱۵۰ کیلومتر راه عشایری در سطح استان با اعتبار ۸۰۰ میلیارد ریال نگهداری و مرمت شده است.

نورمحمدی افزود: در راستای ارایه خدمات عمرانی و زیربنایی به منظور ماندگاری عشایر لرستان علاوه بر احداث کانال‌های کشاورزی زمین‌های دیم راه‌های عشایری که در بارندگی‌های سال گذشته تخریب شده بودند نیز از طریق اکیپ‌های راهسازی امور عشایری بازگشایی و بازسازی شدند.

وی با بیان اینکه در راستای تامین آب پایدار، بهسازی چشمه‌ها و احداث آبشخور دام ها، حفاری چاه و احداث منبع آب و شبکه لوله کشی طی سال گذشته اقدامات قابل توجهی انجام شده است افزود: در این راستا با استفاده از ۱۱ کامیون ۱۴ هزار لیتری به مناطق عشایری واقع در قشلاق که با کمبود آب مواجه بودند، آبرسانی شده است.

نورمحمدی ادامه داد: همچنین در مناطق عشایری که منابع آب وجود نداشت و ساکنان از طریق خودرو آب مصرفی را جابجا می‌کردند، ۹۰ دستگاه تانکر ۲ هزار لیتری چرخدار در اختیار عشایر قرار گرفت.

وی ادامه داد: طی سال گذشته ۳۲ هزار تن علوفه دامی جهت تغذیه دام‌ها بصورت نقد و نسیه تحویل، ماهیانه ۷۲۷ تن آرد خانه پزی، ۱۲۵ هزار سیلندر گاز و سه میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر نفت سفید از طریق شرکت فرآورده‌های دامی در مناطق عشایری استان توزیع شده است.

 منبع:ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • طنین دانشجویان بین المللی کیش در محکومیت سرکوب دانشجویان در آمریکا
  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است
  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • درخشش کشتی گیر کهگیلویه و بویراحمد در رقابت‌های بین‌المللی جام تختی
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟