Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@02:42:10 GMT

این خوراکی دشمن روده است

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۰۴۲۲

این خوراکی دشمن روده است

: نشستن طولانی مدت به‌شدت برای گوارش بد است و درنتیجه روی سلامت روده نیز تأثیر منفی دارد. دیر زمانی است که می‌دانیم فعالیت‌های جسمانی مانند دویدن و شنا کردن می‌توانند به حرکات روده کمک کنند که نظم گوارشی را در پی دارد.

به گزارش برنا؛ نشستن طولانی مدت به‌شدت برای گوارش بد است و درنتیجه روی سلامت روده نیز تأثیر منفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیر زمانی است که می‌دانیم فعالیت‌های جسمانی مانند دویدن و شنا کردن می‌توانند به حرکات روده کمک کنند که نظم گوارشی را در پی دارد. سلامت روده نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی کلی انسان ایفا می‌کند. در حقیقت، دانشمندان در حال حاضر گمان می‌کنند سلامت روده می‌تواند در طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها، از آکنه تا افسردگی و اختلالات توجه، نقش داشته باشد.سلامت روده به دلایل بسیاری مهم است، اما یکی از عوامل اصلی که بر اهمیت آن می‌افزاید، توانایی جذب مواد مغذی به‌طور مؤثر از خوراکی‌های مصرفی است. درنتیجه، اگر از جمعیت باکتری‌های خوب و ارزشمند روده محافظت نکنید، این‌که تا چه اندازه خوب و سالم غذا بخورید شاید چندان اهمیت نداشته باشد. در ادامه با برخی عادات که می‌توانند به ضرر سلامت روده تمام شوند، بیشتر آشنا می‌شویم.

استرس بیش‌ازاندازه

آثار جسمانی استرس بسیار روشن هستند: هنگامی‌که دچار استرس هستیم، بدن هورمون‌های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را ترشح می‌کند، که ما را در وضعیت «جنگ یا گریز» قرار می‌دهد. در این شرایط جریان خون به سمت اندام‌های گوارشی کاهش می‌یابد که می‌تواند مشکل بزرگی برای سلامت روده باشد.هورمون‌های استرس ما را از حالت «استراحت و گوارش» خارج کرده و واکنش جنگ یا گریز را فعال می‌سازند. در این شرایط بدن انرژی را از سمت عملکردهای غیر ضروری (به‌عنوان‌مثال گوارش غذا) به سمت قلب و عضلات منتقل می‌کند تا امکان ارائه واکنشی سریع فراهم شود. اما این به معنای توقف موقتی ترشحات گوارشی و تحرک روده است.

نشستن طولانی‌مدت

نشستن طولانی‌مدت به‌شدت برای گوارش بد است و درنتیجه روی سلامت روده نیز تأثیر منفی دارد. دیرزمانی است که می‌دانیم فعالیت‌های جسمانی مانند دویدن و شنا کردن می‌توانند به حرکات روده کمک کنند که نظم گوارشی را در پی دارد. بدون تردید، یک سبک زندگی کم‌تحرک می‌تواند سرعت هر چیزی را کاهش دهد.

نوشیدن بیش‌ازاندازه قهوه

همان‌گونه که عصبی بودن و احساس استرس محرک ترشح هورمون‌های استرس است، و غفلت بدن از گوارش را به همراه دارد، کافئین بیش‌ازاندازه نیز عامل محرک دیگری است که ترشح این هورمون‌ها را به همراه دارد.

استفاده غیرضروری از آنتی‌بیوتیک‌ها

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها به مشکلی بزرگ در دنیای امروز تبدیل شده است. پزشکان بیش از هر زمان دیگری نگران تعداد باکتری‌هایی هستند که در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده‌اند.یک دلیل دیگر برای پرهیز از استفاده غیرضروری از آنتی‌بیوتیک‌ها این است که می‌توانند موجب مرگ باکتری‌های خوب در روده شوند.افزون بر این، حفظ جمیعت باکتری‌های خوب به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و ممکن است حتی به پیشگیری از ابتلا به حساسیت‌های غذایی کمک کند.

مصرف ناکافی مواد غذایی قلیایی‌ساز

مواد غذایی قلیایی‌ساز به پیشگیری از بازگشت اسید معده و دیگر مشکلات گوارشی کمک می‌کنند و اساساً یک مزیت برای سلامت کلی دستگاه گوارش محسوب می‌شوند. بر همین اساس، محصولاتی مانند سبزیجات برگ‌دار تیره، سبزیجات ریشه‌ای مانند شلغم و چغندر و سرکه سیب را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

غذا خوردن سریع

خیلی ساده به نظر می‌رسد، اما بسیاری از ما این نکته را فراموش می‌کنیم که هر چه غذا را بهتر بجویم، گوارش آن آسان‌تر خواهد بود و گاز و نفخ کمتری در دستگاه گوارش شکل می‌گیرد.

غذا خوردن بیش‌ازاندازه و بی‌وقت

پیش‌ازاین اشاره شد که ورود به حالت استراحت و گوارش در طول روز برای انسان اهمیت دارد. اما به نظر می‌رسد در دنیای مدرن امروز ما به غذا خوردن در 24 ساعت شبانه‌روز و هفت روز هفته تمایل داریم. این شرایطی نیست که انسان برای آن تکامل یافته باشد.

پژوهش‌های بیشتری به تاثیرات مثبت روزه گرفتن، اغلب به روزه‌داری متناوب ارجاع می‌شود، اشاره دارند. این‌که بین وعده‌های غذایی خود به دستگاه گوارش استراحت دهید، بدون تردید چیزی است که تشکر دستگاه گوارش را به همراه خواهد داشت.

مصرف ناکافی فیبر

فیبر برای سلامت دستگاه گوارش انسان اهمیت ویژه‌ای دارد. فیبر نامحلول با عبور از دستگاه گوارش به پاک‌سازی هر آنچه در آن گیر کرده است، کمک می‌کند.

مصرف بیش از اندازه قند

قند مشکلی بزرگ برای روده است. به نظر می‌رسد که مصرف قند پیوند نزدیکی با شکل‌گیری التهاب دارد، و التهاب مزمن نه تنها برای روده که می‌تواند برای کل بدن انسان فاجعه‌آمیز باشد.

همچنین، قند گروه‌هایی از باکتری در روده را تغذیه می‌کند که ممکن است این قسمت را در اختیار خود گرفته و از تنوع سالم در جمعیت باکتریایی روده جلوگیری کنند.

مصرف گلوتن

گلوتن یک مشکل عمده برای افرادی که به حساسیت‌های غذایی مبتلا هستند، محسوب می‌شود، اما حتی اگر به بیماری سلیاک مبتلا نباشید نیز حذف یا محدود کردن آن از رژیم غذایی می‌تواند ایده خوبی باشد.به گفته دکتر دیوید پرموتر، بدن هر فردی با یک واکنش التهابی خفیف به گلوتن پاسخ می‌دهد، که نه تنها برای سلامت روده خطرناک است، بلکه بسیاری دیگر از جنبه‌های تندرستی را می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد. در شرایطی که گلوتن برای همه مشکل‌آفرین نیست، زمانی که در تلاش برای بهبودی و درمان روده خود هستید، بهتر است آن را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلامت افسردگی استرس جنگ انرژی قلب سبک زندگی مرگ سیستم ایمنی بدن مواد غذایی مشکلات سبزیجات رژیم غذایی گاز قند بدن انسان تغذیه درمان رژیم غذایی سبزیجات سبک زندگی سیستم ایمنی بدن گاز نشستن طولانی مدت آنتی بیوتیک ها دستگاه گوارش بیش ازاندازه سلامت روده برای سلامت هورمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است

غذا‌های خاصی وجود دارند که مصرف آن‌ها ممکن است برای مغز و عملکرد‌های آن ضرر داشته باشد؛ به خصوص اگر آن‌ها را مرتب مصرف کنید.

به گزارش خبرآنلاین، اگر به فکر سلامت مغز و عملکرد شناختی خود هستید، از مصرف این خوراکی‌ها اجتناب کنید:

۱) مرغ سوخاری

خوردن مکرر غذا‌های سرخ‌شده، مانند مرغ سوخاری، هیچ فایده‌ای برای مغز ندارد و طبق تحقیقات، مصرف زیاد این غذا‌ها خطر آسیب به سلامت شناختی را بالا می‌برد.

۲) پاستیل

تنقلاتی مانند پاستیل اساساً از قند خالص ساخته شده‌اند. مصرف بیش از حد قند با اختلال در حافظه و افزایش خطر زوال عقل مرتبط است.

۳) هات داگ

مصرف مکرر هات داگ و سایر گوشت‌های فرآوری‌شده، سلامت مغز را تهدید می‌کند. این مواد غذایی، خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون و هم‌چنین سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و دیابت را افزایش می‌دهند.

۴) دونات

دونات معمولاً دارای قند افزودنی است و سطح عملکرد شناختی را کاهش می‌دهد. هم‌چنین جزو خوراکی‌های سرخ‌شده و فوق فرآوری‌شده محسوب می‌شود که برای مغز ضرر دارد.

۵) نوشابه‌های رژیمی

در نوشابه‌های رژیمی به جای شکر از یک نوع شیرین‌کننده مصنوعی به نام آسپارتام استفاده می‌شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام سردرد، سرگیجه، تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حملات صرع را در بر دارد.

دیگر خبرها

  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • این غذاهای دوست‌داشتنی دشمن مغزتان هستند؛ فراموشی در ۷۰ سالگی در انتظارتان است
  • سم زدایی کبد با نخوردن این خوراکی پرطرفدار !
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • چرا صدا و سیما با تبلیغات دروغ کالاهای آسیب رسان به سلامت مدارا می کند؟
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار