Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@09:10:32 GMT

آنتی اکسیدان‌ها چطور مراقب سلامت شما هستند؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۲۲۳۹۲

آنتی اکسیدان‌ها چطور مراقب سلامت شما هستند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آنتی اکسیدان‌ها که در میوه ها، سبزیجات و انواع چای یافت می‌شوند، از بدن شما در برابر رادیکال‌های آزاد و در نهایت ابتلا به برخی بیماری‌ها محافظت می‌کند.

اگر رژیم غذایی خود را عاقلانه انتخاب کنید، می‌توانید روزانه از تمامی منابع آنتی اکسیدان‌ها بهره ببرید:

کنترل عوارض دیابت: به نظر می‌رسد که قند خون به سرعت تولید برخی از رادیکال‌های آزاد غیر معمول را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مولکول‌های مخرب باعث بسیاری از عوارض ناشی از دیابت از جمله نابینایی، آسیب عصبی و نارسایی کلیه می‌شوند. برخی از مطالعات امیدوارکننده نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند علائم دیابت را کاهش دهند.

به عنوان مثال مطالعات اروپایی نشان می‌دهد که مکمل‌های غذایی حاوی اسید آلفالیپوئیک (که در اسفناج، بروکلی و گوشت گاو یافت می‌شود)، ممکن است درد و ناراحتی نوروپاتی دیابتی را کاهش دهند. دانشمندان هندی نیز دریافته اند ترکیب آنتی اکسیدانی کورکومین که در زردچوبه یافت می‌شود، منجر به کاهش آسیب‌های کلیوی در دیابتی‌ها می‌شود.

دفاع در برابر زوال عقل: سلول‌های مغزی افرادی که دچار انواع زوال عقل از جمله آلزایمر هستند، شواهدی از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد رادیکال‌های آزاد یکی از علل تجمع آمیلوئید در مغ هستند که مشخصه بیماری آلزایمر است.

هیچ کس مطمئن نیست که آنتی اکسیدان‌ها چطور از آلزایمر جلوگیری می‌کنند، اما ثابت شده که مصرف نوعی از آنتی اکسیدان‌ها یعنی ویتامین‌های‌ای و ث، از مغز در برابر این آسیب‌ها جلوگیری می‌کند. محققان هلندی با مطالعه روی بیش از ۵ هزار فرد بالای ۵۵ سال به مدت ۶ سال، متوجه شدند در افرادی که بیشترین میزان ویتامین ث را دریافت می‌کردند، نرخ ابتلا به آلزایمر ۳۴ درصد کاهش داشت.

بیشتر بخوانید

باید‌های رژیم غذایی برای بیماری خودایمنی

محافظت از قلب: آنتی اکسیدان‌ها با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، سلامت قلب را تضمین می‌کنند. مطالعات نشان داده اند، در افرادی که مقادیر زیادی میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مصرف می‌کنند، نرخ ابتلا به مشکلات قلبی از جمله حمله قلبی کمتر است.

فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان‌هایی هستند که مصرف زیاد آن‌ها تا ۶۵ درصد، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. مصرف شیرینی و نشاسته را کاهش دهید، چون ثابت شده این محصولات غذایی سطح رادیکال‌های آزاد را در بدن افزایش می‌دهند.

مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نیز نشان داده کسانی که رژیم غذایی شان شامل مواد غذایی با شاخص گلیسمیک بالا است، با افزایش میزان کلسترول اکسید شده، بیشتر در معرض حمله قلبی قرار می‌گیرند.

محافظت از دی ان آ: رادیکال‌های آزاد با بعضی قسمت‌های سلول مثل DNA و غشای سلولی واکنش نشان داده و باعث تخریب عمل سلول یا حتی مرگ آن‌ها می‌شود. در این حالت این رادیکال‌ها برای سلامتی بدن مضر و خطرناک هستند و خطر ابتلا به تومور‌های سرطانی را افزایش می‌دهند.

مطالعات نشان داده افرادی که مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها را از طریق میوه‌ها و سبزیجات دریافت می‌کنند، با کاهش خطر ابتلا به سرطان مواجه هستند. فیتوکمیکال‌ها رشد تومور‌ها را از راه‌های مختلفی از جمله تخلیه رادیکال‌های آزاد خنثی می‌کنند.

این خبر باید الهام بخش مصرف بیشتر سبزیجات قرمز، نارنجی یا زرد باشد، زیرا کاروتنوئید‌های موجود در آنها، از قوی‌ترین آنتی اکسیدان‌ها برای مبارزه با سرطان هستند. به طور خاص، مطالعات نشان داده نرخ ابتلا به سرطان پروستات در مردانی که بیشترین میزان استفاده را از گوجه فرنگی‌ها دارند، به دلیل وجود لیکوپن، کمتر است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آنتی اکسیدان ها دانستنی های پزشکی رادیکال های آزاد آنتی اکسیدان ها رادیکال ها نشان داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، فاتحی نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه مهریز گفت: در سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مواجه بودیم که ناشی از اقدامات پیشگیرانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

وی افزود: سال گذشته برای پیشگیری از بیماری هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان بیش از هشت هزار قلاده سگ صاحب دار واکسینه شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک دانست و بر مصرف گوشت لیبل دار و خرید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز تاکید کرد.

فاتحی نیا همچنین از افتتاح و بهره برداری ساختمان جدید شبکه دامپزشکی مهریز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ساختمان دامپزشکی مهریز با تلاش دو ساله به مراحل پایانی ساخت رسیده و با زیربنای ۲۸۰ متر تا هفته دولت به بهره برداری می‌رسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند؟
  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند