Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مصر و ترکیه عصر پنجشنبه گفتگوهای خود در قاهره را که اولین مذاکرات علنی دو کشور پس از هشت سال وقفه محسوب می‌شود، به پایان رساندند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این مذاکرات به مدت دو روز به ریاست حمدی سند لوزا، معاون وزیر خارجه مصر و سادات اونال، معاون وزیر خارجه ترکیه در قاهره برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بیانیه مشترک دو کشور در پایان این نشست‌ها آمده که در این نشست موضوعاتی چون روابط دو جانبه و پاره‌ای مسائل منطقه‌ای به ویژه اوضاع لیبی، سوریه و عراق و لزوم دستیابی به صلح و امنیت در شرق مدیترانه مورد بررسی قرار گرفت.
در این باره معاون رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد که روابط کشورش با مصر شاید در دوره اخیر شاهد تنش باشد اما همکاری دوجانبه به نفع دو کشور است.
فؤاد اوکتای، معاون رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه گفت: ما خواهان ارتقای روابطمان با تمام کشورهای منطقه براساس احترام متقابل هستیم. مصر همسایه ما در شرق دریای مدیترانه است و روابط نزدیک و شراکت تجاری با آن داریم. شاید روابط سیاسی ما با مصر دچار تنش باشد اما همکاری دوجانبه به نفع هر دو کشور است. مصر به توافقی که با لیبی امضا کردیم احترام گذاشت.
وی گفت: نمی‌توان گفت روابط ما با مصر کاملا قطع شده بود. تماس‌هایی در سطح اطلاعاتی و دیپلماتیک داشتیم و اکنون روند عادی‌سازی در سطح معاونان وزرا آغاز شده است.
وزارت خارجه مصر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: مذاکرات صریح و عمیق بود و به مسائل دوجانبه و مسائل منطقه‌ای به ویژه اوضاع لیبی، سوریه، عراق و لزوم تحقق صلح و امنیت در خاورمیانه پرداخته شد.
قرار است دو طرف به ارزیابی این دور از مذاکرات و توافق برای مراحل آتی بپردازند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مصر ترکیه دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۲۴۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد

به گزارش جام جم آنلاین، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

دیگر خبرها

  • دیدار و گفت وگوی علی باقری با نماینده ویژه پوتین
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • بررسی روابط دوجانبه در دیدار علی باقری با یک مقام روس
  • اولین سنگ مرزی در مرز آذربایجان و ارمنستان گذاشته شد / عکس
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد