Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، همه ساله با آغاز فصل بهار آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی به یکی از مشکلات و چالش‌های پیش روی مردم و مسئولان تبدیل می‌شود. آتش‌سوزی که بر اساس تحقیقات صورت گرفته مهم‌ترین دلیلش عوامل انسانی ذکر می‌شود.

شاید چندان با اهمیت به نظر نرسد اما بارها و بارها آفتاب تابیده بر یک بطری پلاستیکی، انداختن یک ته سیگار در طبیعت، یک چوب کبریت ساده و یا یک زغال تا انتها خاموش نشده چندین و چند هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی را به آتش کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس توجه انسان به طبیعت یکی از مهم‌ترین عواملی است که در حفاظت از منابع طبیعی باید به آن توجه کرد. کاهش بارندگی و افزایش خشکسالی نیز از دیگر عواملی است که همواره موجب بروز اتش‌سوزی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری فارس با اشاره به اینکه آتش‌سوزی عرصه‌های منابع طبیعی معمولا از اواخر اردیبهشت‌ ماه و با گرم شدن هوا آغاز می‌شود، به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه امسال به دلیل کاهش شدید بارندگی و افزایش گرمای هوا آتش‌سوزی‌ها از اسفندماه سال گذشته آغاز شده است و تا کنون بیش از ۷۰ مورد آتش‌سوزی را در عرصه‌های منابع طبیعی شاهد بوده‌ایم.

عبدالحسن صمدنژاد افزود: در راستای پیشگیری از این آتش‌سوزی‌ها، از پاییز سال گذشته طرح مقابله با حریق را تدوین کرده و آمادگی لازم را برای مقابله، پیشگیری و اطفا در عرصه‌های مورد حریق کسب کردیم.

وی گفت: بر این اساس نقشه‌های پهنه‌بندی تهیه شد و بر اساس آن مراتع استان به سه منطقه بحرانی، نیمه بحرانی و عادی تقسیم شد، در ادامه با استقرار نیرو در این مناطق و در اختیار قرار دادن نقشه‌ راه‌های دسترسی به مناطق مرتفع و صعب‌العبور اطلاعات لازم را در اختیار افراد و نیروها قرار دادیم.

صمدنژاد با تاکید بر اینکه مرتع‌داران در این طرح متعهد شده‌اند که در مناطق بحرانی حافظ منابع طبیعی باشند، گفت: راه‌اندازی هنگ امداد طبیعت در فارس از دیگر اقدامات موثری است که در راستای پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی عملیاتی شده است، به گونه‌ای که ۶ هزار ۳۰۰ مفر با پراکنش‌های مناسب در نقاط مختلف حضور یافته و بر اساس آموزش‌های مجازی همراه و همگام با منابع طبیعی و با در اختیار داشتن ابزار و امکانات لازم ما را همراهی می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اشاره به مساحت آتش‌سوزی‌های امسال از روند کاهشی اتش‌سوزی خبر داد و گفت: ۱۰/۲ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی داریم که خوشبختانه نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان آتش‌سوزی به ۱۰ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: سطح مورد خریق و موارد اتش‌سوزی کاهش یافته و امیدواریم که در ادامه نیز با این روند کاهشی رو به رو باشیم.

او از اعزام بالگرد تنها در دو مورد از آتش‌سوزی‌های سال جاری خبر داد و گفت: تا کنون و طی دو ماه گذشته تنها در آتش‌سوزی جهرم و مرز قیروکارزین و فراشبند از بالگرد استفاده شده است.

صمدنژاد افزود: بلافاصله پس از آتش‌سوزی تجزیه و تحلیل‌های لازم نیز صورت می‌گیرد و با مستندسازی از تجارب استفاده می‌شود.

وی اتش‌سوزی را ناشی از عوامل مختلف دانست و اظهار داشت: در سال جاری سه مورد از اتش‌سوزی‌ها مربوط به بروز رعد و برق بوده است و موارد دیگر ناشی از خشکسالی و عوامل انسانی است که برخی شناسایی و به مقامات قضایی تحویل شده‌اند.

تخصیص ندادن اعتبار؛ چالش پیش روی محیط زیست فارس در اطفای حریق

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس نیز از سه مورد آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی تحت حفاظت محیط زیست در سال جاری خبر داد.

حمید ظهرابی گفت: از این موارد دو مورد در پارک ملی بمو و یک مورد در میان جنگل رخ داده است که با هشیاری نیروها مهار و اطفا شده است.

وی در گفتگو با فارس، حریق جنگل‌ها و منابع طبیعی را از چالش‌های مهم پیش روی تنوع زیستی عنوان کرد و گفت: عوامل انسانی و حضور افراد در طبیعت یکی از مهم ترین دلایل این رخداد است.

او نیز کاهش بارندگی و گرم شدن هوا را از دلایل شروع زودهنگام آتش‌سوزی‌ها عنوان کرد و افزود: تا کنون در مجموع کمتر از ده هکتار از اراضی جنگلی ما بر اثر آتش‌سوزی آسیب دیده‌اند که امید می‌رود روند بهتر و رو به بهبودی را در این زمینه شاهد باشیم.

تهیه نقشه‌های مناطق حساس و آسیب‌پذیر، هماهنگی با فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها، تهیه امکانات اطفای حریق، آماده سازی خودروها و تجهیزات اطفا، احداث آتش‌بر در مناطق حساس و آسیب پذیر از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ای است که ظهرابی به آنها اشاره کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در ادامه افزود: عدم تخصیص اعتبار لازم برای تهیه تجهیزات اطفای حریق از جمله مشکلاتی است که فشار زیادی را بر این اداره وارد کرد و علی‌رغم پیگیری از سطوح بالاتر مدیریتی تا کنون اعتباری به این اداره کل تخصیص داده نشده است که در صورت محقق نشدن این مهم مشکلات بسیاری را در سال جاری متوجه این اداره خواهد کرد.

ظهرابی در پایان از مردم خواست تا هنگام حضور در طبیعت دقت لازم را داشته باشند، از ریختن زباله و مواد پلاستیکی در طبیعت خودداری کنند، از روشن کردن آتش‌ بپرهیزند و در صورت برافروختن آتش از خاموشی کامل آن اطمینان حاصل کنند تا بیش از این شاهد حوادث ناگوار آتش‌سوزی در دامان طبیعت نباشیم.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: آتش سوزی نیروی انسانی مدیرکل منابع طبیعی فارس پیشگیری عرصه های منابع طبیعی آتش سوزی ها سال جاری آتش سوزی محیط زیست مهم ترین اتش سوزی تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، روح الله زارع خورمیزی به مناسبت هفته زمین پاک گفت: وجود ۱۱۴ هکتار نخاله‌های ساختمانی و ضایعات مختلف واحد‌های صنعتی در کنار انواع پسماندها، وضعیت بسیار نامناسبی و غیر بهداشتی را در شهرستان ایجاد کرده است.


وی فرهنگ سازی و همراهی ادارات را از مهمترین ماموریت‌های این اداره حفظ محیط و زمین پاک عنوان کرد.


رییس اداره حفاظت محیط زیست مهریز ادامه داد: به رغم اینکه طرح مدیریت پسماند در شهرستان مصوب شده ولی هنوز در عمل شاهد اجرای آن نیستیم و این یکی از مشکلات اصلی است.


زارع گفت: حمل و دفن زباله در گودی که به همین منظور در شهرستان وجود دارد اصلا به هیچ وجه مناسب و پذیرفته نیست.


وی تصریح کرد: مدیریت نخاله و پسماند یکی از مطالبات مردم برای حفظ محیط سالم زندگی است که امیدواریم در شهرستان اجرایی شود.

دیگر خبرها

  • از توقیف خودرو ۱۷ میلیارد ریالی قاچاق تا دستگیری عامل آتش سوزی عمدی منزل در فارس
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • تعیین تکلیف اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها