Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد گفت: هدف از ثبت تفت به‌عنوان شهر باغ‌های ایرانی تنها حفظ بافت این شهر است و اعتباری به آن تعلق نمی‌گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید مصطفی فاطمی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به ثبت شهر تفت به‌عنوان شهر باغ‌های ایرانی، گفت: شهر تفت هم از نظر معماری، تاریخی و باغاتی که در آنجا قرار دارد حائز اهمیت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد با بیان اینکه برای ثبت شهر تفت به‌عنوان شهر باغ‌های ایرانی دو سال به طول انجامید، گفت: زمانیکه پرونده شهر تفت بسته شد و آن را برای ثبت به تهران بردیم چون ایراداتی به آن گرفته بودند، انتظار ثبت را نداشتیم که با سختی‌هایی که داشت بالاخره این کار صورت پذیرفت.

وی گفت: ما باغ‌های بسیاری را در شهرهای مختلف ایران داریم که توسط آن احاطه‌شده ولی باغ در کویر معنا پیدا می‌کند و شهر تفت از این لحاظ بی‌نظیر بود.

فاطمی با بیان اینکه از نظر تاریخی شهر تفت بسیار غنی است، اضافه کرد: در دوران ابتدایی سکونت بشر در قالب سکونت‌گاه‌های موقت آثاری را در شهر تفت داریم ولی این شهر در دوره پیش از اسلام نیز جایگاه شهری پیدا می‌کند که حتی قبل از یزد در کتب تاریخی به قلعه المجوز مشهور بود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد اعلام کرد: در دوره تیموری اوج شکوفایی شهر تفت مشخص می‌شود و اواخر این دوره ساختار شهر امروزی آن شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه بزرگان یزد در شهر تفت باغاتی را ایجاد کردند که قدمت تاریخی دارد، اذعان داشت: باغ علی‌نقی خان که در شهر تفت قرار دارد به‌عنوان یکی از باغ‌های باشکوه ایرانی از آن نام‌برده می‌شود. باغ نمیر یا صدری از دیگر باغ‌های شهر تفت است که ساختار باغ ایرانی را به‌خوبی نمایان می‌کنند که قابلیت ثبت جهانی هم را دارد.

فاطمی به شهرهای استان یزد با تأکید بر اینکه در بحث ثبت شهر تفت به‌عنوان شهر باغ‌های ایرانی بیشتر به دنبال حفظ آن هستیم و اعتبار خاصی به شهر اضافه نخواهد شد، گفت: چون قوانین ثبت بازدارنده و عاملی برای جلوگیری تخریب و ساخت‌وساز در این مناطق تاریخی می‌شود، استفاده خواهیم کرد و تلاشمان حفظ این باغات تاریخی است و دنبال مسئله دیگری نیستیم.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: استان یزد شهر تفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۰۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی، صبح شنبه در جلسه بازآفرینی شهری کرمان، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر کرمان به عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

وی، با بیان اینکه ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان، از جمله نیازهای شهر کرمان می‌باشد تصریح کرد: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات رسان است.

علی بابایی، ضمن تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری گفت: این مناطق از ظرفیت مطلوبی در جهت تأمین مسکن نیز برخوردار می‌باشند.

وی، همچنین با مطلوب دانستن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است افزود: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگر است که نیازهای مردم از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

کد خبر 6089952

دیگر خبرها

  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر