Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رییس مرکز آمار از سنجش کیفیت داده‌های آماری اعلامی از سوی این مرکز خبرداد و گفت: سه سطح کیفیت «اهتمام، تعهد و تضمین» برای کاربران در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، «جواد حسین زاده» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: یکی از جهت‌گیری‌های دنیا که به خصوص از سال 2010 به صورت پررنگ پیگیری می‌شود، بحث مدرن سازی نظام آمارهای کشورها است و مرکز آمار نیز قدم‌های روشنی در این زمینه برداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در این راستا فهرست آمار رسمی تهیه شد و در آن تقسیم کار ملی برای دستگاه‌های مختلف انجام شد.
رییس مرکز آمار گفت: از دیگر اقدامات مدرن سازی نظام آماری استفاده از شیوه‌های ثبتی مبنا است که اولین سرشماری عمومی نفوس و مسکن از این طریق انجام می‌شود و در این زمینه نیز ستاد ملی با عضویت وزرا در کشور تشکیل شده و کارها با سرعت خوبی پیش‌ می‌رود.
وی با اشاره به اهمیت کیفیت آمارهای منتشر شده گفت: یکی دیگر از گرایش‌های مسلط برای مدرن سازی، افزایش کیفیت آمارهای منتشر شده است چرا که کیفیت آمار از ارائه آمار نیز مهمتر است.
حسین زاده بیان کرد: در برنامه ملی توسعه آمار کشور که تنظیم و به دستگاه‌ها ابلاغ شد آمده است که نظام آماری ایران یکپارچه، پاسخگو، مورد اعتماد عموم مردم، تامین کننده آمارهای رسمی و با کیفیت و پیشرو در آسیا است که در نظام آماری کشور برای آمارهای رسمی ترسیم کردیم.
وی ادامه داد: چارچوبی برای کیفیت آمارهای رسمی که دستگاه‌های باید از آن پیروی کنند به دستگاه‌ها تکلیف شده و این فرآیند کمک می کند تا میزان کیفیت آمارها مشخص باشد و قرار است گواهینامه کیفیت در سه سطح اهتمام، تعهد و تضمین به آمارها داده شود تا کاربر وقتی از آنها استفاده می‌کند بداند این آمارها در چه سطحی است.
497 قلم آمار رسمی در کشور وجود دارد
رییس مرکز آمار در ادامه درباره مصوبات شورای عالی آمار گفت: در این جلسه فهرست‌ آمارهای رسمی تعیین شد به این صورت که 497 قلم به عنوان آمار رسمی شناخته شده است که 109 مورد حوزه آمار جمعیتی و اجتماعی، 317 مورد اقتصادی و 71 مورد آمار محیط یست و فرابخشی است.
وی ادامه داد: در تعیین فهرست آمارهای رسمی مشخص شد که متولی تولید آمارهای رسمی کیست. همچنین روش تولید آمارها، دوره زمانی انتشار،‌سطح انتشار آمارها، متولی تولید انبارها مشخص شد و این این قابلیت وجود دارد که هر ساله به روز رسانی شود.
حسین زاده گفت: بانک مرکزی 31 شاخص آمار رسمی در فهرست آمار رسمی دارد که آمارهای مربوط به جریان وجوه، اجزای پایه پولی، اجزای نقدینگی، نرخ برابری ارزها، آمارهای مربوط به چک ، تسهیلات بانکی، معاملات بانکی، اوراق مشارکت، نرخ سود بانکی ، تراز عملیاتی و سرمایه ای دولت، صادرات خدمات، واردات خدمات، سرمایه گذاری خارجی از جمله مواردی است که امارهای رسمی بانک مرکزی است.
وی ادامه داد: نرخ رشد اقتصاد و نرخ تورم از جمله فهرست آمارهای رسمی که مرکز آمار متولی تولید این داده‌ها است.
جایگاه مرکز آمار ایران در تشکیلات کلان دولت جمهوری اسلامی ایران، در قالب مؤسسه دولتی و وابسته به سازمان برنامه و بودجه کشور تعریف‌ شده ‌است. علاوه‌ بر آن، مرکز آمار ایران دارای جایگاه قانونی دیگری با عنوان دبیرخانه شورای‌عالی آمار (بالاترین مرجع سیاست‌گذاری در زمینه آمارهای رسمی درکشور) به منظور ایجاد هماهنگی و هدایت نظام آماری کشور ‌است. با معرفی مرکز آمار ایران به عنوان مرجع رسمی تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور در سال 1390، ساختار تشکیلاتی این مرکز با هدف انجام مأموریت‌های نوین درقالب سه معاونت، حوزه ریاست و پژوهشکده آمار(به صورت مستقل) مورد بازنگری و تصویب قرارگرفت .
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آمارهای رسمی کیفیت آمارها کیفیت آمار نظام آماری فهرست آمار مرکز آمار آمار رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۱۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا

به گزارش همشهری آنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در واکنش به اظهارنظرها نسبت به گزارش این مرکز درباره گردشگری اعلام کرد: این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونای و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیرمرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: پس از انتشار گزارشی از سوی این مرکز با عنوان «بررسی وضعیت گردشگری داخلی از منظر دسترس پذیری برای اقشار مختلف جامعه و ارائه بسته تقنینی» و باز نشر آن از سوی رسانه‌ها با عناوینی مختلف، موضع‌گیری‌هایی خلاف واقع نسبت به این گزارش صورت گرفت که جهت تنویر افکار و اذهان عمومی و پاسخ به نقدها، موارد زیر اعلام می‌شود.

نخست؛ آنکه در موضع‌گیری‌های صورت گرفته نسبت به این گزارش به موضوع «حذف سفر از سبد خانوار» اشاره شده در حالی که در ۳۴ صفحه این گزارش، هیچ اشاره‌ای به «حذف سفر از سبد خانوار» یا مواردی با این مضمون نشده است.

دوم؛ آنکه در چکیده و صفحات مختلف این گزارش اعلام شده که آمار مستند در این گزارش مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ با اشاره به شرایط کرونایی و مرتبط به عملکرد دولت‌های قبل و غیر مرتبط با عملکرد دولت فعلی است که حداقل انتظار می‌رفت مسئولان دولت قبل به این موضوع واکنش نشان می‌دادند و نه مسئولان دولت فعلی و اینکه در پاورقی صفحه ۱۱ این گزارش ذکر شده است که به دلیل عدم اعلام آمار گردشگری از سوی متولی این حوزه بعد از سال ۱۴۰۰، عملا امکان دسترسی به آمار جدید برای بررسی عملکرد وجود ندارد. حتی مرکز پژوهش‌های مجلس طی مکاتبه‌ای خواستار دریافت آماری در این بازه زمانی بود که با پاسخی ناقص از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مواجه شد. هرچند در صفحه ۱۰ همین گزارش عنوان شده است که برمبنای اظهارات دبیر ستاد مرکزی هماهنگی سفر، در سال ۱۴۰۲، شاهد رشدی ۱۷ درصدی در زمینه گردشگری بوده‌ایم.

نکته سوم؛ آنکه یکی دیگر از نقدها به این گزارش، عدم ارائه راهکارهای منطقی و قابل اجرا بوده که باز هم نگاهی به این گزارش نشان می‌دهد چهار صفحه پایانی آن به ارائه راهکارها و پیشنهادها با توجه به ظرفیت‌های تقنینی در این حوزه اختصاص یافته است و به نظر می‌رسد مشکل اصلی در این زمینه عدم اهتمام به خواندن اصل این گزارش و تنها توجه به برخی خبرسازی‌ها با سمت و سوگیری‌های خاص بوده است.

نکته چهارم؛ اینکه، آمارهای بیان شده در این گزارش که از آن به عنوان آمار غلط یا آمارسازی یاد می‌شود مربوط به سالنامه هزینه و درآمد خانوار و گزارش آمارگیری از گردشگری ملی مرکز ملی آمار ایران در سال ۱۴۰۰ است که البته گزارش‌های دریافتی از وزارتخانه محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز همین آمارهاست.

نکته پایانی اینکه؛ مرکز پژوهش‌های مجلس کمک تخصصی و کارشناسی به دولت محترم را وظیفه خود می‌داند و همواره در این راستا تلاش نموده و متقابلا انتظار می‌رود مدیران دولت نیز در اظهارنظر نسبت به این مرکز در رسانه‌ها دقت نظر لازم را داشته باشند.

کد خبر 848207 منبع: ایرنا برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم مرکز پژوهش‌های مجلس

دیگر خبرها

  • درگیری شدید دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
  • ◄ آمارهای رفع نقاط پرحادثه راه‌ های کشور شفاف است
  • پاسخ خبرگزاری مجلس به گزارش‌ها درباره مرکز پژوهش‌ها
  • بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت در این شهر
  • دعوای مجلس و دولت بالا گرفت؛ ماجرا چیست؟
  • تهران، بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت را داشته است
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • تهران بیشترین متقاضی دریافت گواهینامه موتورسیکلت را داشته است
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا
  • هلاکت ۲ نظامی صهیونیست در مرکز غزه