Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@04:24:52 GMT

انتقاد از کندی در تزریق واکسن کرونا به بیماران نادر

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۱۳۵۵

انتقاد از کندی در تزریق واکسن کرونا به بیماران نادر

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی نوروزی، معاون علمی، آموزشی و پژوهشی بنیاد بیماری‌های نادر، با اشاره به وضعیت واکسیناسیون بیماران نادر، بیان کرد: اگر تا الان ۲۰ هزار بیمار نادر واکسینه شده باشند، اتفاق بسیار خوبی است، اما حداقل بر اساس تخمین علمی بیش از یک میلیون بیمار نادر در ایران داریم.

وی ادامه داد: به طور کلی از بین ۷ هزار نوع بیماری نادر در کل دنیا، بنیاد بیماری‌های نادر در کشور حدو ۳۵۰ نوع آن را تشخیص داده است، حال در نظر بگیرید که واکسینه کردن ۲۰ هزار نفر از آنها، چند درصد را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوروزی افزود: علت اغلب بیماری‌های نادر نقایص ژنتیکی است و معمولا این بیماران به شکل مستقیم یا غیرمستقیم سیستم ایمنی ضعیفی دارند، به طور مثال امکان دارد، بیماری نتواند یک ماده غذایی را استفاده کند که آن ماده اتفاقا به تقویت سیستم ایمنی او کمک می‌کند، بنابراین این افراد به راحتی می‌توانند به ویروس کرونا مبتلا شوند و خدایی نکرده از بین بروند.

وی گفت: اینکه ۲۰ هزار نفر از این بیماران واکسینه شوند خبر خوبی است، ولی توجه کنیم بخش زیادی از آنها هنوز واکسینه نشدند، شاید الان چند گروه از بیماران نادر را واکسینه کرده باشند و واکسیناسیون گروه‌های دیگری از بیماران نادر مانده است، بنابراین باید در اولویت قرار گرفتن بیماران نادر توسط وزارت بهداشت به همین شکل ادامه پیدا کند.

نوروزی افزود: این بیماران همه در معرض ابتلا هستند و وزارت بهداشت باید وضعیت آنها را بررسی کند و به نسبت در اولویت واکسن کرونا قرار دهد، چرا که این افراد هم مستعد آلوده شدن هستند و هم می‌توانند ناقل‌های سالمی باشند، از این رو واکسیناسیون آنها خیلی مهم است.

وی ادامه داد: در بنیاد، اطلاعات این بیماران موجود است، اگر وزارت بهداشت بخواهد آنها را واکسینه کند، خیلی راحت می‌تواند از این اطلاعاتی که ما داریم استفاده کند و ما فکر می‌کنیم، می توانیم خیلی بیشتر از این، به کمک وزارت بهداشت برای تزریق واکسن بیماران نادر برویم، چون در بنیاد بیماری‌های نادر در چند سال اخیر سامانه‌ سبنا برای ثبت بیماران نادر راه‌اندازی شده که افراد بیمار از هر جای کشور می‌توانند اطلاعاتشان را آنجا وارد می‌کنند و متخصصان مربوطه این اطلاعات را بررسی می‌کنند تا نادر بودن بیماری مشخص شود، که به فعالیت‌های وزارت بهداشت این موضوع کمک می‌کند.

نوروزی با انتقاد از روند واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون این بیماران آنطور که باید باشد، نیست چون سرعت واکسیناسیون باید بیشتر از این باشد، البته بخشی از آن به تحریم‌ها مربوط است، اما الان باید توزیع مناسب با پراکندگی جغرافیایی را در نظر بگیریم و با قدرت جلو رویم. چون بخش اعظمی از بیماران نادر در شهرهای مختلف از جمله در استان‌های محروم کشور هستند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: واکسن کرونا بیماران نادر بیماری های نادر وزارت بهداشت بیماران نادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۱۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند

به گزارش خبرنگار مهر، مختار رجایی فر ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: سگ‌های ولگرد نیز باید توسط شهرداری جمع آوری، ساماندهی و به جایگاه مشخصی انتقال داده شوند که واکسیناسیون برای آنها انجام شود.

وی بیان داشت: قیمت تمام شده یک دوز واکسن بیش از ۵۰۰ هزار تومان است اما دامپزشکی برای واکسینه کردن سگ‌های ولگرد در صورت جمع آوری توسط شهرداری، آمادگی کامل دارد.

رجایی فر تصریح کرد: دامپزشکی همچنین با کمک مراکز بخش خصوصی طرف قرارداد، برای عقیم کردن و جلوگیری از زاد و ولد سگ‌های ولگرد آمادگی دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه سازمانی دامپزشکی، واکسینه کردن سگ‌های صاحب‌دار مثل سگ‌های گله دامداران و عشایر است، گفت: با این حال در راستای سلامت مردم، دامپزشکی سگ‌های ولگرد را نیز در صورت جمع آوری در یک محل واکسینه می‌کند.

رجایی فر اظهار داشت: در سال گذشته نیز ۱۲ هزار و ۷۵۳ سگ صاحب‌دار واکسینه شدند.

کد خبر 6090026

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند