Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@23:13:14 GMT

طرح‌های حمایتی از بازار سرمایه تورم زاست

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۴۹۰۲

طرح‌های حمایتی از بازار سرمایه تورم زاست

ایران اکونومیست- کارشناس بازار سرمایه گفت: تاکنون میلیارد‌ها دلار از محل ارز‌های بانک مرکزی، به بازار سرمایه تزریق شده است.

مهدی قلی پور کارشناس بازار سرمایه  با بیان اینکه برخی از کارشناسان در رابطه با تورم‌زا بودن طرح‌های پیشنهادی برای حمایت از بورس صحبت می‌کنند، تصریح کرد: مصوبات جدید مطرح شده شامل سرمایه گذاری در سهام برای اعطای تابعیت به شهروندان خارجی (عمدتا با مخاطب مهاجران و پناهندگان افغان)، تزریق ۲۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی و تبدیل آن به ریال، اعطای مجوز به بانک‌ها برای اعطای تسهیلات خرید سهام به هلدینگ‌ها و کارگزاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او بیان کرد: همچنین پیشنهاداتی برای تصویب در هیئت دولت ارائه شده که شامل، بازگشت ۸۰ درصد مالیات نقل و انتقال سهام به صندوق تثبیت و توسعه بازار (نزدیک به ۱۱ هزار میلیارد تومان)، تسهیلات مالیاتی در خصوص سهام خزانه شرکت‌ها، مجوز انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق برای حمایت از بازار در صندوق‌های توسعه و تثبیت بازار و جبران زیان خریداران صندوق‌های قابل معامله دولتی بر اساس قیمت عرضه اولیه است.

 

کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که آیا طرح‌های پیشنهادی حمایت از بورس، تورم زا هستند؟، اظهار کرد: تاکنون میلیارد‌ها دلار از محل ارز‌های بانک مرکزی که در بانک‌های خارج از کشور مسدود شده‌اند، عمدتا بابت کسری‌های دولت به بازار، تزریق شده است.

قلی پور گفت: همچنین ۲۰۰ میلیون دلار جدید به هیچ وجه در مقایسه با اقدامات تورم زای قبلی بانک مرکزی قابل توجه نیست، البته در کل ۲۰۰ میلیون دلار صرفا به اندازه نصف ارزش معاملات بازار در یک روز معمولی است و عدد تاثیر گذاری به تنهایی نیست.

او افزود: بانک مرکزی با گشایش‌های احتمالی برجامی و دسترسی به منابعش در خارج از کشور، به راحتی می‌تواند مجدد، این مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار را در بازار عرضه و نقدینگی ایجاد شده را جمع کند.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها گفت: در رابطه با اعطای تسهیلات توسط بانک‌ها دو نکته وجود دارد، اول اینکه، اصلا باید دید بانک‌ها چنین منابع مازادی دارند که تخصیص دهند و دوم اینکه، بدهی جدیدی برای بانک مرکزی نباشد، اعطای این تسهیلات روی پایه پولی و نقدینگی و در نتیجه تورم بی تاثیر خواهد بود.

قلی پور در پایان تصریح کرد: در کل بانک مرکزی روی خوشی به بازار سرمایه نشان نداده و مقاومت در کاهش سود بانکی و دستکاری‌ها در نرخ ارز مهم‌ترین دلایل افت بازار بودند.

 باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه ۲۰۰ میلیون دلار بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۴۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • سرگیجه با آمار تورم
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان