Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@13:07:20 GMT

مسئولان با رفع موانع به ترویج ازدواج کمک کنند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۵۱۰۹

مسئولان با رفع موانع به ترویج ازدواج کمک کنند

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی پیش از ظهر امروز در برنامه رسانه ایتفسیر قرآنکریم در جوار ضریح مطهر بانوی کرامت اظهار کرد: حدود ۱۰ آیه در سوره عنکبوت به بحث پیرامون حضرت لوط و آسیبی که جامعه آن زمان را فرا گرفته بود پرداخته است.

وی با بیان اینکه هر پیامبری گرفتار یک آسیب بوده است، گفت: حضرت شعیب علیه السلام گرفتار آسیب اقتصادی و کم فروشی بودند و حضرت موسی و ابراهیم علیهماالسلام گرفتار آسیب اعتقادی شرک و بت پرستی بوده اند و زمان حضرت لوط آسیب اخلاقی، بی بندوباری و همجنس گرایی بوده و حضرت لوط ۳۰ سال در بین این قوم تبلیغ کردند و بعد نفرین کردند و عذاب بر این قوم نازل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استادحوزه علمیهقم با بیان اینکه قرآن می فرماید حضرت لوط به قومش می گفت شما به دنبال فحشاء و کار زشت می روید درحالی که سابقه نداشته کسی چنین کاری رابه صورترسمی انجام دهد، افزود: حضرت لوط می فرمود میل به غریزه جنسی را نباید با حرام ارضاء کنیم بلکه باید از راه ازدواج و تکثیر نسل و تشکیلخانوادهبه این میل غریزی پاسخ داد ولی شما این راه رابسته و دنبال حرام رفته اید.

وی ادامه داد: متأسفانه قوم لوط پاسخشان یک کلمه بود که اگر راست می گویی و تو پیامبر خدا هستی بگو عذاب الهی بیاید و ما را نابود کند و ایشان هم دعا کرد خدایا من را بر این قوم مفسد پیروز کن و خدا عذاب را نازل کرد.

رفیعی با اشاره به عوامل و موانع تشکیل خانواده گفت: در اسلام تشکیل خانواده یک اصل و اساس است و هیچ ساختمانی محکم‌تر، زیباتر و عزیزتر از ازدواج نیست و در روایت داریم که مسکین کسی است که همسر ندارد زیرا آرامش و سکونت ندارد.

وی افزود: امیرالمؤمین علیه السلام فرمودند سه چیز را به تأخیر نیندازید اول نماز وقتی زمانش رسیده است، دوم تشییع جنازه وقتی که میت تجهیز شد و سوم ازدواج زمانی که کفوی برای انسان پیدا شد.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: پیامبر فرمودند کسی که پنج چیز دارد دیگر چیزی از سعادتمندی دنیا کم ندارد و باید شاکر باشد اول زن صالح و خوب که او را در امور دین و دنیا کمک کند، دوم فرزندان نیک، سوم شغلش در شهر خودش باشد، چهارم خوش اخلاقی و مدارا با مردم و پنجم محبت اهل بیت علیهم السلام.

وی با بیان اینکه اسلام تأکید زیادی بر ازدواج دارد، گفت: در روایت است که وقتی خطبه عقدی خوانده می شود صدای ناله شیطان بلند می شود و نمازی که انسان متأهل می خواند ۷۰ برابر نمازی است که انسان مجرد می خواند زیرا خانواده و نسل مهم است و در ازدواج بحث غرایز جنسی مطرح نیست بلکه بحث محبت و انس و تکثیر نسل و آرامش انسان است.

رفیعی با بیان اینکه ازدواج بالاترین بنا در جامعه است، ابراز کرد: هم کسانی که برای نخستین بار می خواهند ازدواج کنند و هم کسانی که به هر دلیلی همسر خود را از دست داده اند باید ازدواج کنند و تشکیل خانواده بدهند و باید زمینه این کار در جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به موانع ازدواج، گفت: یکی از مهمترین موانع ازدواج مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری و گرانی است و دولت باید از اشتغال زایی حمایت کند و وام ازدواج را به راحتی اختصاص بدهند و اگر کسی ازدواج کرد در سربازی تخفیف بدهند و در شهر خودش خدمت کند و خیران برای تسهیل ازدواج جوانان وقف کنند.

 استاد حوزه علمیه قم دومین مانع ازدواج را عامل روانی و ترس دانست و گفت: قرآنمی گویداز ازدواج نترسید زیرا خدا شما را بی نیاز می کند و روایت می گوید کسی که از ازدواج به خاطر فقر بترسد فقیرتر می شود و باید با توکل بر خدا ازدواج کرد.

رفیعی مانع سوم ازدواج را مانع اجتماعی دانست و افزود: وقتی در جامعه فساد نهادینه شد، فحشاء و دوستی های خیابانی زیاد شد، روابط دختر و پسر آسان شد، مراعات امور مربوط به پوشش و حجاب نشد و ولنگاری در جامعه زیاد شد خود به خود جوانان به سمت ازدواج نمی روند و انگیزه ازدواج کم می شود.

وی با اشاره به موانع دیگر ازدواج از جمله عدم شناخت همسر مناسب، اظهار کرد: باید افرادی در شهر باشند که زمینه آشنایی افراد را فراهم کنند و چه بسا دختران و پسران خوب در جامعه قصد ازدواج دارند ولی همدیگر را نمی شناسند زیرا پیامبر صلوات الله علیه و آله هم جوانان را به هم معرفی می کردند و بستگان خود را همسر می دادند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ما مشکل جدی در بحث جمعیت داریم و جامعه رو به پیر شدن می رود، گفت: یکی از آثار مهم ازدواج تکثیر نسل است ولی متأسفانه خانواده ها یا تک فرزند هستند و یا فرزند نمی آورند و سقط جنین تبدیل به خطر جدی شده است در حالی که خداوند فرموده که فرزندان خود را از ترس فقر نکشید زیرا من هم آنها و هم شما را روزی می دهم.

انتهای پیام/۷۸۰۲۳

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج دانشگاه قرآن کریم بیکاری حضرت لوط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۵۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ضرورت کاهش آمار طلاق و فروپاشی خانواده، کارگروه ویژه طلاق در دادسرا با محوریت شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور تشکیل شد.

مجتبی استوارزاده گفت: علت ورود دادستانی به موضوع طلاق این است که آسیب‌های اجتماعی به عنوان بستری برای فروپاشی خانواده و وقوع جرایم می‌باشد و در بیان مصادیق می‌توان به اعتیاد، سرقت و مفاسد اخلاقی اشاره کرد که با افزایش آمار طلاق ارتباط مستقیمی دارد.

استوار زاده ادامه داد: همه دستگاه‌های متولی باید آسیب‌های طلاق را جدی بگیرند و در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خانواده خصوصا" طلاق" اهتمام جدی داشته باشند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، افزود: یکی از موضوعاتی که در کاهش طلاق مؤثر است، آموزش و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق برای جامعه است، مشاوره و برگزاری کلاس‌های آن می‌تواند برای افزایش سطح آگاهی جوانان مفید و مؤثر باشد.

این مقام قضایی با بیان اینکه طلاق آسیبی است که زمینه آسیب‌ها و جرم‌های دیگر را فراهم می‌کند، توضیح داد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی همچون زنان و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، کودکان خیابانی، سرقت و اعتیاد از طلاق نشأت می‌گیرد.

وی مشاوره پیش از ازدواج برای پیشگیری از طلاق را لازم و ضروری دانست و با اشاره به افزایش آمار طلاق گفت: بسیاری از مشکلات زناشویی که منجر به طلاق و از هم پاشیدن خانواده می‌شود، عدم شناخت زوجین و مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان راور، تداوم انتقال و آموزش مهارت‌های زندگی به جوانان را بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: در این زمینه هر قدر آموزش‌ها و مهارت‌ها بیشتر باشد به همان میزان زوجین از فنون زندگی و مهارت‌های آن اطلاع کسب کرده و با آگاهی و بصیرت بیشتر عمل خواهند کرد.

گفتنی است کارگروه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان راور با موضوع پیشگیری از طلاق و مشاوره قبل از ازدواج و طلاق، با حضور دادستان عمومی و انقلاب، قاضی مشاور خانواده، رئیس اداره بهزیستی، رئیس و کارشناس اداره ورزش و جوانان، مسئول اورژانس اجتماعی و مدیر مرکز تخصصی مشاوره‌ی ازدواج و خانواده‌ی ثمین در محل دفتر دادستانی این شهرستان تشکیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • گذشت و بخشش باید در جامعه تبدیل به فرهنگ شود
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • تأکید نماینده ولی فقیه در لرستان بر رفع موانع تولید
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • تدریس برترین دانش‌های نظامی در نیروی زمینی ارتش